wiggly Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Uwaga na płyn Sonax Xtreme. Wygląda na to, że wersję NanoPro zastąpiła wersja Smart Dynamics Technology - numer produktu jest taki sam. Dlaczego uwaga? Nowa wersja dla mnie jest nie do wytrzymania jeśli chodzi o zapach. Wlałem i początkowo nie mogłem dojść co tak śmierdzi
piepia Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Ja kupilem tydzien temu Adixol od organiki (w Castoramie) i pachnie jak letni W ogole nie czuc zimowego spirytu. Wyciera tez ladnie, bez smug.
Crockett84 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 PoPis ktoś słyszał o takim płynie? W pracy to kupili do służbowych,na razie nie narzekają.
wiggly Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Uwaga na płyn Sonax Xtreme. Wygląda na to, że wersję NanoPro zastąpiła wersja Smart Dynamics Technology - numer produktu jest taki sam. Dlaczego uwaga? Nowa wersja dla mnie jest nie do wytrzymania jeśli chodzi o zapach. Wlałem i początkowo nie mogłem dojść co tak śmierdzi Hmm ciekawa sprawa. Płyn prosto z butelki mogę wąchać i jest OK, natomiast rozpylony mnie dobija. Nie rozumiem ...
CrisAGC Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Ja kupilem tydzien temu Adixol od organiki (w Castoramie) i pachnie jak letni W ogole nie czuc zimowego spirytu. Wyciera tez ladnie, bez smug. Jaki "smak" wybrałeś?
lesniczy3 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2016 Z tymi płynami jest jakaś dziwna historia. Zalałem adixola -21 zamarzł, następnie poszedł jakiś trucker -22 marznie w dyszach. Zostało mi ze 4l w zbiorniczku, myślicie ze dolewka 1l koncentratu -60 zalatwi sprawę?
kita33 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zalałem adixola -21 zamarzł Przy jakiej temp ci zamarzł?
lesniczy3 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2016 Jak było -15, w zbiorniczku byl płynny ale pompka i spryski stały.
kita33 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2016 A w teście Auto Świat napisali http://www.auto-swiat.pl/porady/test-zi ... aczy/seewd ADIXOL Deklarowana temp. krystalizacji: -21 st. C Zmierzona temp. krystalizacji: -21,7 st. C Cena opakowania: 15,36 zł/5l Cena za litr: 3,07 zł Uwagi: Bardzo przyzwoity płyn o przyjemnym, owocowym zapachu
wooke Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2016 A jak mówiłem, że z biedry najlepszy to wy szukacie niewiadomo czego. Nie śmierdzi, dobrze myje i nie zamarza. A -18 zdarzyło się.
kita33 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2016 Co do biedry podają niższą wartość w teście AURA NANO Deklarowana temp. krystalizacji: -22 st. C Zmierzona temp. krystalizacji: -20,8 st. C Cena opakowania: 12,99 zł/4l Cena za litr: 3,25 zł Uwagi: Bezbarwna ciecz, ładnie pachnie, jest lejek, dobra cena. Niepotrzebna deklaracja „-22ºC”. Dostępny w sieci sklepów Biedronka
wooke Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2016 Nie mam co narzekać, tym bardziej, że płaciłem za niego 4 złocisze
C0rvette Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2016 Też mam ten z Biedry i przy -20st działał spryskiwacz.
jedrek1980 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2016 Dziś zakupiony motul vision jutro próba
Kondzior Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 Dziś zakupiony motul vision jutro próba I jak spisuje się motul?
Crockett84 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 Ja mam go drugi rok i jest ok, domywa dobrze, teraz jak było -16 nie zamarzł.
jedrek1980 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 Dziś zakupiony motul vision jutro próba I jak spisuje się motul? Super nie marze szyby i dobrze domywa.Wart tych 15 zl
Crockett84 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 Ma ktoś jakiś namiar na sklep gdzie można dostać ten koncentrat zimowy Wurtha, bo chciałem wypróbować ?
Kondzior Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 Ja mam go drugi rok i jest ok, domywa dobrze, teraz jak było -16 nie zamarzł. Super nie marze szyby i dobrze domywa.Wart tych 15 zl Dzięki. Skończy się Sonax to biorę Motula.
atvmmz Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 Tylko Motul zawiera metanol. Rok temu ktoś wrzucą kartę...
piotrek24_1986 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 Ma ktoś jakiś namiar na sklep gdzie można dostać ten koncentrat zimowy Wurtha, bo chciałem wypróbować ? Kolego z tego co wiem od przedstawiciela Zimowy koncentrat Wurtha występuje tylko w beczka 200L ale coś wspomnial ze mają zamiar rozlać do mniejszych opakowań tylko kiedy to nastąpi to nie wie
MarrciN Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 Tylko Motul zawiera metanol. Rok temu ktoś wrzucą kartę... Zgodnie z obecnie obowiązującymi przepisami, zawartość metanolu w zimowych płynach do spryskiwaczy nie może przekraczać bodajże 3%, także teraz nie ma obaw o zbyt duże stężenie metanolu.
huberts. Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 Parę tygodni temu pisałem n/t Motula: Z tego co widzę po względnie nowej karcie charakterystyki (07.2015), nie zawiera metanolu jak wcześniej pisano a etanol, i to w ilości dużo większej niż 3%.https://www.motul.com/pl/pl/products/oi ... on-classic Wskazywałoby to na zmianę składu na taki, jaki występuje w większości płynów czyli etanol 25-50% i magiczne dodatki producenta. Ciekawe jak skuteczność, szkoda, że wcześniej nie testowałem starej wersji, byłoby ciekawe porównanie parametrów - zapach, domywanie, zamarzanie itp. Już nie ma metanolu, dlatego byłem ciekaw jak myje i jak współpracuje z NW. Wygląda jednak że jest
atvmmz Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2016 Moje niedopatrzenie Dzięki za nowe informacje.
CrisAGC Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2016 Czy Adixol A-21 wpływa niekorzystnie na NW? Proszę o rzetelną i szybką odpowiedź, bo mam już dość biedronkowego od chemipaka.. Kilka użyć i po NW nie ma śladu..
Rekomendowane odpowiedzi