Dystrybutor Cleantle Opublikowano 11 Kwietnia Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia @Vujek jak najbardziej można na przedniej szybie trzyma się krócej niż na bocznych. Posmaruj tez wycieraczki powłoka
Vujek Opublikowano 11 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia Wiadomo jak też inne powłoki. Po zastosowaniu napiszę czy fajnie to działa i czy wycieraczki nie podskakują.
pablo15005 Opublikowano Wtorek o 04:25 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 04:25 A co polecacie do odkamienienia powłoki? Odsmalalem właśnie admire śmiga bajeczką teraz ale widać było zacieki po wodzie…
Mumins Opublikowano Wtorek o 07:28 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 07:28 3 godziny temu, pablo15005 napisał(a): A co polecacie do odkamienienia powłoki? Odsmalalem właśnie admire śmiga bajeczką teraz ale widać było zacieki po wodzie… Weź kwaśny szampon, np. Tech Cleaner (jak koniecznie stawiasz na synergię ), Pure Chemie WSR lub inny, zrób jakieś lajtowe stężenie typu 1:10 i wypracuj gąbką. Podejdź ze 2 razy i na pewno będzie w porządku. 1
Adrian89 Opublikowano Wtorek o 08:12 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 08:12 A co polecacie do odkamienienia powłoki? Odsmalalem właśnie admire śmiga bajeczką teraz ale widać było zacieki po wodzie… Elite Detailer Apple mint Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rafal9304 Opublikowano Wtorek o 15:26 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 15:26 Przy serwisie powłoki jak są lekkie WS to używam właśnie Pure Chemie Pro WSR Shampoo 1:10 i fajnie sobie radzi, na cięższe przypadki wjeżdżam już Aqua APC Sour.
Dystrybutor Cleantle Opublikowano Wtorek o 19:34 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano Wtorek o 19:34 @Rafal9304 w aqua masz kwas fluorowodorowy I solny - zabójstwo dla powloki długoterminowo
krisbe Opublikowano Środa o 08:58 Zgłoś Opublikowano Środa o 08:58 No u mnie też dopiero Aqua odetkała Admire na dwóch autach. Niestety na myjniach w mojej okolicy demineralka jest tylko z nazwy. Kwaśne szampony raczej nic nie dają. Aqua w stężeniu 1:15 na z atomizera na element, po chwili przetarcie gąbką i płukanie. Później zasadowy oprysk, albo szampon neutral i gotowe. Nic innego niestety się nie sprawdziło do tej pory.
Marmic1989 Opublikowano Środa o 12:55 Zgłoś Opublikowano Środa o 12:55 Czołem! Kładłem dzisaj Admire (5 raz w karierze :)). Po dotarciu ostatniego elementu, odczekaniu może 15 minut dostałem telefon i musiałem wyjechać z garażu. Zrobiłem parę km ale na aucie usiadł kurz z pylastej drogi która prowadzi do mojego królestwa:) Pogoda ładna, zero wody i przyklejonych komarów. Czy to może być problem dla powłoki na dłuższą metę?
Dystrybutor Cleantle Opublikowano Środa o 14:42 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano Środa o 14:42 @krisbe jasne tylko to może realnie skrócić żywotność powloki. Najlepiej dbać o to żeby jak najmniej kamienia bylo ale wiadomo jak jest @Marmic1989 może bo jednak powłoka nie zdążyła odparować w już w pory wlazł syf. Jedynie co może być dobrego że dziś słońce duże więc utwardzila się w moment ale 15min może byc malo
Marmic1989 Opublikowano Środa o 14:56 Zgłoś Opublikowano Środa o 14:56 Wielkie dzięki za odpowiedź - będę obserwował - akurat robiłem moją brykę więc jest pod czujnym okiem powłokę kładzie się elegancko więc jak coś to zrobimy repeat!
Marmic1989 Opublikowano Czwartek o 08:05 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 08:05 Myślę, że będzie elegancko pomimo pylów których się rano z łatwością pozbyłem 2 1
Marmic1989 Opublikowano Czwartek o 13:29 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 13:29 @Vujek nie tym razem, na szybach leży Ultra Glaco @gprzesniak dzięki 1
Rafal9304 Opublikowano wczoraj o 05:00 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 05:00 W dniu 15.04.2025 o 21:34, Cleantle napisał(a): @Rafal9304 w aqua masz kwas fluorowodorowy I solny - zabójstwo dla powloki długoterminowo Ja wiem, ale co zrobić jak nic innego nie rusza WS ?
Rekomendowane odpowiedzi