Skocz do zawartości

Cleantle - Admire - powłoka nowej generacji!

Rekomendowane odpowiedzi

• Dystrybutor
Opublikowano

@Vujek jak najbardziej można   🙂 na przedniej szybie trzyma się krócej niż na bocznych. Posmaruj tez wycieraczki powłoka 

Opublikowano

Wiadomo jak też inne powłoki. Po zastosowaniu napiszę czy fajnie to działa i czy wycieraczki nie podskakują.

Opublikowano

A co polecacie do odkamienienia powłoki? Odsmalalem właśnie admire śmiga bajeczką teraz ale widać było zacieki po wodzie… 

Opublikowano
3 godziny temu, pablo15005 napisał(a):

A co polecacie do odkamienienia powłoki? Odsmalalem właśnie admire śmiga bajeczką teraz ale widać było zacieki po wodzie… 

Weź kwaśny szampon, np. Tech Cleaner (jak koniecznie stawiasz na synergię 😉 ), Pure Chemie WSR lub inny, zrób jakieś lajtowe stężenie typu 1:10 i wypracuj gąbką. Podejdź ze 2 razy i na pewno będzie w porządku. 

• Lubię to 1
Opublikowano

Elite Detailer Apple mint

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano

Przy serwisie powłoki jak są lekkie WS to używam właśnie Pure Chemie Pro WSR Shampoo 1:10 i fajnie sobie radzi, na cięższe przypadki wjeżdżam już Aqua APC Sour. 

Opublikowano

No u mnie też dopiero Aqua odetkała Admire na dwóch autach. Niestety na myjniach w mojej okolicy demineralka jest tylko z nazwy. 
Kwaśne szampony raczej nic nie dają.
Aqua w stężeniu 1:15 na z atomizera na element, po chwili przetarcie gąbką i płukanie. 
Później zasadowy oprysk, albo szampon neutral i gotowe. 

Nic innego niestety się nie sprawdziło do tej pory.

Opublikowano

Czołem! Kładłem dzisaj Admire (5 raz w karierze :)). Po dotarciu ostatniego elementu, odczekaniu może 15 minut dostałem telefon i musiałem wyjechać z garażu. Zrobiłem parę km ale na aucie usiadł kurz z pylastej drogi która prowadzi do mojego królestwa:)

Pogoda ładna, zero wody i przyklejonych komarów. Czy to może być problem dla powłoki na dłuższą metę?

• Dystrybutor
Opublikowano

@krisbe jasne tylko to może realnie skrócić żywotność powloki. Najlepiej dbać o to żeby jak najmniej kamienia bylo ale wiadomo jak jest

@Marmic1989 może bo jednak powłoka nie zdążyła odparować w już w pory wlazł syf. Jedynie co może być dobrego że dziś słońce duże więc utwardzila się w moment ale 15min może byc malo

Opublikowano
W dniu 15.04.2025 o 21:34, Cleantle napisał(a):

@Rafal9304 w aqua masz kwas fluorowodorowy I solny - zabójstwo dla powloki długoterminowo  😉

Ja wiem, ale co zrobić jak nic innego nie rusza WS ? 🙂