Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • Dystrybutor
Opublikowano

zuku, Nienajlepsze połączenie, ponieważ DJ jest dosyć tłuste. Lepiej byłoby użyć jakiś czysty cleaner, np AF Tough Prep Pre Sealant Cleaner, który jest czystem cleanerem pod sealanty.

Opublikowano

Czy są dostępne produkty typu AIO dla sealantów - coś na modłę AF Tripple tylko do sealant?

Ewentualnie cleaner z dobrymi właściwościami wypełniającymi - auto dość "bogato naswirlowane" :)

Opublikowano
Czy są dostępne produkty typu AIO dla sealantów - coś na modłę AF Tripple tylko do Sealant?

Ewentualnie cleaner z dobrymi właściwościami wypełniającymi - auto dość "bogato naswirlowane" :)

AG SRP + FK 1000 to bardzo dobre połączenie.

Opublikowano
AG SRP + FK 1000 to bardzo dobre połączenie.

Dziś kupiłem i zaaplikowałem. Niestety było już dawno ciemno jak kończyłem, więc na efekty będę musiał poczekać do rana :)

Dużo łatwiej było mi wypolerować FK1000 niż np. DJ PH PRO - czy to cecha sealantów czy po prostu pewnego rodzaju placebo?

Opublikowano

Tak ode mnie ;)

2 warstwy 5.5 miesięcznego Hi-tempa na felgach :-]

IMAG0813-_xrnrxqe.jpg

Kilka razy bilberry, a tak normalnie do kazdego płukania na bezdotyku siuwaks do felg z lidla :mrgreen:

I'm satisfied 8-)

Opublikowano
Ciastek, A pochwal się ile km zrobiłeś przez ten czas ;)

No właśnie, to jest "parametr" który oddaje trwałość wosku :-]

Opublikowano

Będę chciał położyć Hi-Tempa na komplet stalówek, które mam na zimę. Mam w związku z tym do użytkowników tego wosku dwa pytania - jak długo zostawić go do poleżenia przed starciem oraz po jakim czasie położyć drugą warstwę żeby odwdzięczył się maksymalną trwałością? ;)

Opublikowano
drugą warstwę nałóż po kilkunastu/kilkudziesięciu godzinach

FK pozwala nakładać drugą warstwę od razu po starciu pierwszej.
:dontknow: to jak jest w końcu Panowie?
  • Moderator
Opublikowano

Na puszce FK 1000HT jest informacje, że można kłaść kolejne warstwy zaraz po sobie ale my przecież wiemy swoje :D:D i wiadomo, że lepiej kiedy zrobi się kilka godzin przewy :)

Strasznie ciekawi mnie odpowiedz Ciastek, jaki przebieg miała Alfa przez te 5,5 miesiąca. U mnie po 3 miesiącach (ok 8 tyś km) nic już na felgach nie ma :(

Opublikowano
drugą warstwę nałóż po kilkunastu/kilkudziesięciu godzinach
FK pozwala nakładać drugą warstwę od razu po starciu pierwszej.
:dontknow: to jak jest w końcu Panowie?

Doing some searching on Finish Kare. I ran across a thread about Pink Wax and Finish Kare responded that Pink Wax like their other waxes only need a lil bit of curing time before adding another layer or topping. Well tonight I sent FK an email, I sent it around 830pm, recieved a response by 10pm WOW I wish their shipping was like that lol. Anyway just for your info here is what they say about cure time before topping or adding a second layer

The cure time between application is the length of time needed for the film

to dry for removal which is aprox. 20 minutes. In other words as soon as the

film drys and is removed with a clean microfiber towel you are ready to

apply your next layer of product bei it 1000P 2685 2180 etc.

Let us know if you have any additional questions.

Kind Regards

Tech

Opublikowano

Tak trochę ponad 7.5 kkm :good:

Ale u mnie wszystko długo lubi siedzieć :kox:

Teraz będę szykował zimowki, zobaczymy jak na nich, i sezonie zimowym sie sprawdzi sie sprawdzi

[ Dodano: 5 Październik 2012, 09:06 ]

Tomek6, Ja kladlem w odstępie 24 godzin, bo tak akurat wyszło.

Jak będę robił zimowki, to zrobię krótszy odstep między warstwami i zobaczymy jak sie rozwinie akcja :-)

Opublikowano

Witam, mam taki dziwny problem. Kupiłem 2 dni temu FK powierzchnię przygotowałem Dodo Juice Lime Prime i teraz mam problem, otóż po nałożeniu wosku 2 dni temu, intensywnie padał deszcz. Miejsce mam pod drzewem czyli dodatkowo jakieś soki pewnie :( i kurz z liści zrobiły niezłą warstwę syfu :o i teraz mój problem, pojechałem na myjnie i co ? zero kropelkowania ;/ czy to możliwe, aby wosk został zdjęty przez ten deszcz i syf ? Trochę dziwne bo miałem 476 i nigdy czegoś takiego nie miałem :shock: Spotkał się już ktoś z tym ? źle przygotowałem podłoże ?

Ps: Co sądzicie, aby nałożyć ten wosk po przetarciu IPA ? Jest sens ?

Opublikowano

wega67, Auto tylko opłukałeś czy umyłeś normalnie ręcznie ? bo jeżeli tylko opłukane to możliwe że nie kropelkuje bo jest za dużo syfu.

Opublikowano

Umyłem dokładnie, czyli spróbować wyglinkować i nałożyć wosk ? trochę się przeraziłem, że mogło to zejść po takim miksie zanieczyszczeń. :( oby dobrze trzymało, jesień nastała zaraz zima, a wosk specjalnie na takie warunki kupiony :) Dzięki koledzy za podpowiedź.