Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Achillesa + FK położyłem na lakier koloru ciemnej zieleni, po jakims czasie zauwazyłem ze odpychanie wody jest do bani :( a u siebie na srebnym kiedys miałem IPA+colli i odpychanie wody mnie bardzo zdziwiło :shock:

Opublikowano

Swoop Jak wg. ciebie wygląda Colli w porównaniu z FK?

Właśnie jestem podczas testu długo dystansowego Coli, FK i dwa produkty nie lubianej firmy heh ... Jak coś to później pokażę film .

Opublikowano
jakos to kiepsko wyglada...

no wiesz, zależy czego oczekujesz. Generalnie srebrny kolor jest ciężki w uzyskaniu efektu jaki można uzyskać choćby na czarnym.

Jak wg. ciebie wygląda Colli w porównaniu z FK?

W wygladzie miedzy colli a FK nie widze roznicy...

Opublikowano
W wygladzie miedzy Colli a FK nie widze roznicy...

na srebrnym FK podobno lepiej wygląda niż Coli - tak słyszałem, do sprawdzenia, bo w planach zakup FK, a Coli mam

Opublikowano

Marcin_ko7,

W takim razie, równie dobrze możesz, smarować K2, Autolandem czy innym Temp. Coli i FK to dwa pancerne woski, które między sobą różnią się, aplikacją, polerowaniem, zapachem, przyciąganiem kurzu i przeważająco wyglądem na korzyść FK.

Swoop, to bardzo dobry wybór na srebrny kolor :good: Również miałem oba i Coli poszedł do działu sprzedam.

Opublikowano

na srebrnym FK podobno lepiej wygląda niż Coli - tak słyszałem, do sprawdzenia, bo w planach zakup FK, a Coli mam

Kładłem FK na srebrnym Mondeo Mk2 i efekt na tym lakierze po nałożeniu wosku mi przypadł do gustu :good: Moim zdaniem bardzo dobrze wygląda na srebrnym ;)

Opublikowano

Posiadam srebrny lakier z nałożonym FK Hi Temp na IPA i jestem zadowolony zarówno z odpychania wody jak i z połysku. FK zakupiłem jako tester u kolegi Wojtka z all4auto oraz dokupiłem do tego polecony mi przez niego FK 425 Extra Slick Final Body Shine. Polecam takie połączenie jako amator nie mający długiego stażu praktycznego:)

Opublikowano
Achillesa + FK położyłem na lakier koloru ciemnej zieleni, po jakims czasie zauwazyłem ze odpychanie wody jest do bani :( a u siebie na srebnym kiedys miałem IPA+Colli i odpychanie wody mnie bardzo zdziwiło :shock:

Ile ci FK wytrzymało na Achillesie.

Który z tych cleanerów będzie najlepszy pod FK 1000p

DURAGLOSS PRECLEANER 652

VALETPRO ACHILLES PREP

Meguiar's Deep Crystal Step 1 Paint Cleaner

POORBOYS WORLD PROFESSIONAL POLISH cleaner

• Partner forum
Opublikowano

Alvin234, Jeżeli zależy ci na trwałości to :

DURAGLOSS PRECLEANER 652

POORBOYS WORLD PROFESSIONAL POLISH cleaner

Autofinesse Tough Prep

Jeżeli trwałość na drugi plan, a Look na pierwszy to zastanów się nad :

Wolfgang Cleaner

MEguiars ultimate polish

Blackfire gloss enhancer

VALETPRO ACHILLES PREP

Opublikowano

Ja ostatnio w ramach testów na dwa samochody kładłem FK Hi Temp:

- na granatowy lakier na AB Cherry Glaze,

- na srebrny na AG SRP.

Na srebrnym efekt przypadł mi bardzo do gustu, lakier ładnie rozjaśnił się, tak jak lubię :-]

Na granatowym jest fajnie, ale nie powala. Grunt że właścicielowi auta testowego się podoba. Przy okazji sprawdzę jak AB CG skraca żywotność wosku bo różne są opinie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pytanie z innej beczki.

Dlaczego po kilku elementach (lakier po korekcie) zapycha się aplikator, czy to norrmlane w temp 30 stopni, czy w gorące dni chłodzicie wosk przed aplikacją, żeby nie był masłowaty, rozlazły.

Zauważyłem, że słabo się trzyma na Achillesie.

Co zrobić, umyć, położyć Achillesa i przetrzeć IPA? Czy tylko mycie, IPA i FK?

Wydaje mi się że Natty's red na Achillesie lepiej odpychał wodę niż FK na Achillesie

A o takim wypieraniu wody mogę pomarzyć

Czy ktoś ma podobne doświadczenia?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pierwszy raz używałem produktu typu FK 1000, wcześniej jako laik/lajkonik używałem AIO. Po myciu zgodnie z waszą szkołą, glinkowaniu i cleanerze Sonusa, nałożyłem FK i jestem zachwycony- łatwością aplikacji, ścierania i efektu. Nadmienię że kupiłem tester z którego po aplikacji na spore auto BMW E61, ubyło bardzo niewiele.

Opublikowano

ja w sobotę nakładałem ten wosk. Też wyglinkowałem, a jako cleanera użyłem "wet mirror" od CG. Ścieranie tego wosku to bajka.. moment i po robocie. Jak mi się skończy próbka (pewnie za jakieś 8-10 woskowań) pomyślę o większej paczce, zwłaszcza, ze piszecie o ładniejszym od colli wyglądzie na srebrnym lakierze. A z efektu jestem bardzo zadowolony :)

Opublikowano

Oba woski sa świetne i jakościowo porównywalne. Panowie.Wiele razy pisano na Forum,że wystarczy Colli umyc i nie przyciąga już kurzu.To działa,sprawdzałem