Marcin_ko7 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Achillesa + FK położyłem na lakier koloru ciemnej zieleni, po jakims czasie zauwazyłem ze odpychanie wody jest do bani a u siebie na srebnym kiedys miałem IPA+colli i odpychanie wody mnie bardzo zdziwiło
SzaKal Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Swoop Jak wg. ciebie wygląda Colli w porównaniu z FK? Właśnie jestem podczas testu długo dystansowego Coli, FK i dwa produkty nie lubianej firmy heh ... Jak coś to później pokażę film .
Marcin_ko7 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2012 jakos to kiepsko wyglada... no wiesz, zależy czego oczekujesz. Generalnie srebrny kolor jest ciężki w uzyskaniu efektu jaki można uzyskać choćby na czarnym. Jak wg. ciebie wygląda Colli w porównaniu z FK? W wygladzie miedzy colli a FK nie widze roznicy...
Swoop Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2012 W wygladzie miedzy Colli a FK nie widze roznicy... na srebrnym FK podobno lepiej wygląda niż Coli - tak słyszałem, do sprawdzenia, bo w planach zakup FK, a Coli mam
Tworek Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Marcin_ko7, W wygladzie miedzy Colli a FK nie widze roznicy... W takim razie, równie dobrze możesz, smarować K2, Autolandem czy innym Temp. Coli i FK to dwa pancerne woski, które między sobą różnią się, aplikacją, polerowaniem, zapachem, przyciąganiem kurzu i przeważająco wyglądem na korzyść FK. Swoop, to bardzo dobry wybór na srebrny kolor Również miałem oba i Coli poszedł do działu sprzedam.
SzaKal Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2012 i przeważająco wyglądem na korzyść FK. FK robi bardziej szkiełko Coli lakier przyciemnia.
Marcin_ko7 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2012 W sumie na swoim srebnym FK jeszcze nie uzywałem... Tworek, uzywałes z jakims clanerem ? Chyba w nastepnym tygodniu szykuje sie smarowanko, bo red juz dogorywa
Gość Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Tworek, czy Colli też brudzi plastiki na biało ?
blaszczu Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2012 W wygladzie miedzy Colli a FK nie widze roznicy... na srebrnym FK podobno lepiej wygląda niż Coli - tak słyszałem, do sprawdzenia, bo w planach zakup FK, a Coli mam Kładłem FK na srebrnym Mondeo Mk2 i efekt na tym lakierze po nałożeniu wosku mi przypadł do gustu Moim zdaniem bardzo dobrze wygląda na srebrnym
dominiczek9518 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Posiadam srebrny lakier z nałożonym FK Hi Temp na IPA i jestem zadowolony zarówno z odpychania wody jak i z połysku. FK zakupiłem jako tester u kolegi Wojtka z all4auto oraz dokupiłem do tego polecony mi przez niego FK 425 Extra Slick Final Body Shine. Polecam takie połączenie jako amator nie mający długiego stażu praktycznego:)
Alvin234 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Achillesa + FK położyłem na lakier koloru ciemnej zieleni, po jakims czasie zauwazyłem ze odpychanie wody jest do bani a u siebie na srebnym kiedys miałem IPA+Colli i odpychanie wody mnie bardzo zdziwiło Ile ci FK wytrzymało na Achillesie. Który z tych cleanerów będzie najlepszy pod FK 1000p DURAGLOSS PRECLEANER 652 VALETPRO ACHILLES PREP Meguiar's Deep Crystal Step 1 Paint Cleaner POORBOYS WORLD PROFESSIONAL POLISH cleaner
spiczek Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2012 a nie lepiej SRP bądź Tripple
Alvin234 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2012 A z tych cleanerów które wyżej wymieniłem to który będzie najlepszy pod FK 1000p
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Partner forum Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Alvin234, Jeżeli zależy ci na trwałości to : DURAGLOSS PRECLEANER 652 POORBOYS WORLD PROFESSIONAL POLISH cleaner Autofinesse Tough Prep Jeżeli trwałość na drugi plan, a Look na pierwszy to zastanów się nad : Wolfgang Cleaner MEguiars ultimate polish Blackfire gloss enhancer VALETPRO ACHILLES PREP
einser77 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Ja ostatnio w ramach testów na dwa samochody kładłem FK Hi Temp: - na granatowy lakier na AB Cherry Glaze, - na srebrny na AG SRP. Na srebrnym efekt przypadł mi bardzo do gustu, lakier ładnie rozjaśnił się, tak jak lubię Na granatowym jest fajnie, ale nie powala. Grunt że właścicielowi auta testowego się podoba. Przy okazji sprawdzę jak AB CG skraca żywotność wosku bo różne są opinie.
paweu_s Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Pytanie z innej beczki. Dlaczego po kilku elementach (lakier po korekcie) zapycha się aplikator, czy to norrmlane w temp 30 stopni, czy w gorące dni chłodzicie wosk przed aplikacją, żeby nie był masłowaty, rozlazły. Zauważyłem, że słabo się trzyma na Achillesie. Co zrobić, umyć, położyć Achillesa i przetrzeć IPA? Czy tylko mycie, IPA i FK? Wydaje mi się że Natty's red na Achillesie lepiej odpychał wodę niż FK na Achillesie A o takim wypieraniu wody mogę pomarzyć Czy ktoś ma podobne doświadczenia?
MM.MM Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2012 położyć Achillesa i przetrzeć IPA? i duzo IPA
adr_ad Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Alvin234Blackfire gloss enhancer Właśnie ten szmalec robi robotę, że łał
wojtek3miasto Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Pierwszy raz używałem produktu typu FK 1000, wcześniej jako laik/lajkonik używałem AIO. Po myciu zgodnie z waszą szkołą, glinkowaniu i cleanerze Sonusa, nałożyłem FK i jestem zachwycony- łatwością aplikacji, ścierania i efektu. Nadmienię że kupiłem tester z którego po aplikacji na spore auto BMW E61, ubyło bardzo niewiele.
cyra Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 ja w sobotę nakładałem ten wosk. Też wyglinkowałem, a jako cleanera użyłem "wet mirror" od CG. Ścieranie tego wosku to bajka.. moment i po robocie. Jak mi się skończy próbka (pewnie za jakieś 8-10 woskowań) pomyślę o większej paczce, zwłaszcza, ze piszecie o ładniejszym od colli wyglądzie na srebrnym lakierze. A z efektu jestem bardzo zadowolony
escimo Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Tylko, że Colli uwielbia przyciągać kurz Więc coś kosztem czegoś.
MM.MM Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 escimo, 50/50 z FK było tak samo zakurzone.
canta8 Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Oba woski sa świetne i jakościowo porównywalne. Panowie.Wiele razy pisano na Forum,że wystarczy Colli umyc i nie przyciąga już kurzu.To działa,sprawdzałem
Rekomendowane odpowiedzi