FilipO Opublikowano 6 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2021 Godzinę temu, smerf91 napisał: Docierałeś suchą fibrą czy wilgotną? U mnie nie było żadnego problemu ale docieranie wilgotną fibrą Wilgotna, później sucha. Być może za dużo NW na szybie było ..
Dystrybutor Soft99 Opublikowano 6 Września 2021 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2021 2 godziny temu, FilipO napisał: Wilgotna, później sucha. Być może za dużo NW na szybie było .. Zbyt duża ilość nie powinna sprawiać tego typu kłopotów, co najwyżej przy docieraniu. Przyczyny można też szukać w przygotowaniu szyby. Być może zostało na niej coś, co wpłynęło na wiązanie w tym konkretnym miejscu / miejscach. Z tego powodu zawsze zalecamy do przygotowania Glaco Compound Roll On / Compound Z - są w tej roli niezastąpione i jeden problem jest na 100% z głowy
smerf91 Opublikowano 18 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2021 Aktualizacja po 3 miesiącach i 3000km przebiegu. Na przedniej szybie już bardzo słabo. Nagrałem dwa filmiki, jeden przy prędkości 70km/h, drugi przy prędkości 110km/h. Częściowo winna za pewne porysowana przednia szyba. 70km/h 110km/h Tutaj jeszcze zdjęcie tylnej szyby. Jak widać po stronie Ultra Glaco zdecydowanie czyściej. 2
RoBee Opublikowano 18 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2021 Czyli można rzec, że miesiąc posiedzi.
Moderator Streat Opublikowano 18 Października 2021 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Października 2021 jak dla mnei troche za słaby deszcz, przy wiekszym deszczu lepiej by sie zachowała
Jendrek Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2021 Czy próbował ktoś warstwować ultra + roll on?
DZIADZIA Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2021 Oczywiście, nie ma sensu, aplikuje dla pewności pełnego pokrycia
Pimps Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2022 I ja nałożyłem omawianą NW no i od 60 km/h faktycznie nieźle działa. U nas od czwartku lipna pogoda więc miałem okazję wypróbować żony auto z tym produktem 2
shpyo Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2022 Cześć. Dzieki recenzjom jestem zdecydowany na Roll On. Mam jednak pytanie o nałożenie nowego produktu. 2 lata temu położyłem Ultra i wszystko wskazuje na to, ze mi zszedł. Nawet po wymyciu szyby czołowej woda nie jest poprawnie odprowadzana. w związku z tym, czy musze wyczyścić szybę czymś specjalnym czy wystarczy jak umyję i odtluszczę?
FilipO Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2022 1 godzinę temu, shpyo napisał: Cześć. Dzieki recenzjom jestem zdecydowany na Roll On. Mam jednak pytanie o nałożenie nowego produktu. 2 lata temu położyłem Ultra i wszystko wskazuje na to, ze mi zszedł. Nawet po wymyciu szyby czołowej woda nie jest poprawnie odprowadzana. w związku z tym, czy musze wyczyścić szybę czymś specjalnym czy wystarczy jak umyję i odtluszczę? Przygotowanie jak pod Ultra Glaco, czyli Glass Compound Z / Glass Compound Roll ON, potem wymycie i aplikacja. Bierz pod uwagę że Ultra Glaco faktycznie siedzi 9-12 msc albo i dłużej, Roll On Max znacznie krócej, u mnie 3-4 miesiące i było po nim.
Fisz Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2022 5 godzin temu, shpyo napisał: Cześć. Dzieki recenzjom jestem zdecydowany na Roll On. Mam jednak pytanie o nałożenie nowego produktu. 2 lata temu położyłem Ultra i wszystko wskazuje na to, ze mi zszedł. Nawet po wymyciu szyby czołowej woda nie jest poprawnie odprowadzana. w związku z tym, czy musze wyczyścić szybę czymś specjalnym czy wystarczy jak umyję i odtluszczę? Polecam Glass Polish od ADBL. Świetnie zdejmuje NW i wszelkie zacieki na szybie. Wydaje mi się, ze Glaco Roll On lepiej działa, niż po standardowym umyciu płynem do szyb i odtłuszczeniu.
Rekomendowane odpowiedzi