Jump to content

AutoGlym SRP

firmek

Recommended Posts

enjoy1516, Nie, żadnego wosku. Efekt po samym SRP.

antonio3, Muszę się z Tobą zgodzić. Jakościowo nie są jakieś rewelacyjne ale akurat nic innego pod ręką nie miałem.

Produkt wybacza drobne błedy - raz czy dwa ręka mi zjęchała przy czarnych listwach , po późniejszym przetarciu czystą mf nie pozostawił żadnego śladu.

ja miałem z nim zupełnie inne doświadczenia...

może twoje listwy plastikowe są jakieś gładkie?? u mnie na chropowatym plastiku po SRP zostały takie ślady, że pomogło tylko APC

uri90, Ja miałem wcześniej na listwy nałożony Poorboy's Trim Restorer - może na tym polegała różnica ? Plastiki jakieś super gładkie u mnie nie są.

• Moderator
warto nakładać na to wosk ? czy nie skróci to jego ,,siedzenia " na lakierze ?

Warto, pomimo osłabienia. Na pewno będzie to lepsze niż samo SRP.

U mnie, na jednym z firmowych aut w zeszłoroczną zimę kombinacja SRP + PB EX-P wytrzymała 3 miesiące wspomagana po myciu Last Touch'em.

• 4 weeks later...
  • 3 months later...
  • 2 weeks later...

Ja też używałem niedawno SRP i gdzieś przeczytałem, że można nim czyścić uszczelki i gładkie plastiki. Zrobiłem próbę i efekt jest bardzo zadowalający, tylko trzeba czyścić kiedy produkt jest płynny do jego całkowitego usunięcia, a nie czekać aż będzie zaschnięty i dopiero czyścić. Uszczelki przy oknach i plastiki wygładziły się i nabrały naturalnego połysku, basku. Fajny efekt sami spróbujcie.

• 4 weeks later...

dokladnie :good: sam testowałem :) SRP + FK Hi temp to dobre połączenie, o ile poczekasz aż SRP "zwiąże sie" z lakierem.

Ja sobiłem to tak: wieczorem SRP na maszynie miękkim padem, później autko stało do rana i rano wytarłem z kurzu i nałożyłem FK (auto oczywiście nocowało w garażu z dodatnią temp. )