Administrator Evo Opublikowano 15 Czerwca 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 Na mocno zajechanych felgach szczotka Raceglaze'a , ew Valet Pro jest skuteczniejsza ze względu na twardsze włosie, Daytona nie ma takiego poweru żeby ruszyć naprawdę mocno zapieczony brud.
ShiningCar Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 Jest jeszcze pewna rękawica z Dodo, bardzo podobna do CarPRO i jest też takie cuś...
Rosemeyer Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 Przykład Daytony jako jedynej słusznej szczotki nie jest dobry Evo dla mnie jest idealna, bo mam 10" felgi z waskimi ramionami i Daytona jest jedyna ktora je super domywa. Jedyny jej minus to strasznie chlapie przy wyciaganiu, bo ma bardzo miekkie i elastyczne wlosie. Z zewnatrz wspomagam sie Mothers'ami, ktore tez uwazam za ok, ale do wnetrza felgi i szprych Daytona jest dla mnie the best. hmmm - chyba lekkie OT zrobilismy
maya Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 ja tam zbieram na wheel woolies , co do rękawicy bardzo chwalą rękawicę dooka także nie jest tak że jest tutaj jedyny numer jeden
Partner forum MrCleaner Opublikowano 15 Czerwca 2012 Partner forum Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 Obrazek ja tam zbieram na wheel woolies , co do rękawicy bardzo chwalą rękawicę dooka także nie jest tak że jest tutaj jedyny numer jeden Obrazek to nie jest rękawica tylko "wash pad"
SJake Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 W przypadku zabezpieczonych felg, w miarę pielęgnowanych to Daytona faktycznie jest bezkonkurencyjna. Ja używam jeszcze Montany ze względu na super miękość włosa, ale cena kosmos. Do zajechanych, nigdy nie czyszczonych felg to polecam arsenał 2 sortu. i to raczej są szczotki bardzo budżetowe. wheel woolies Gdy zobaczyłem cenę za kawałek wełny na kiju - to uznałem, że to jakaś paranoja.
maya Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 jesteś pewny że to zwykły kawałek wełny ? chętnie kupie bo kijki są tanie
escimo Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 SJake, ja się właśnie czaje na te kijaszki
ShiningCar Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 Gdy zobaczyłem cenę za kawałek wełny na kiju - to uznałem, że to jakaś paranoja. Ten kawałek wełny przewija się w konkretnej ilości relacji na DW
Rosemeyer Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 Ten kawałek wełny przewija się w konkretnej ilości relacji na DW No to jest argument ;-)
SJake Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 zwykły kawałek wełny ? A cóż to innego? Szczerze to nie miałem i nie używałem... lecz okazje kupić miałem. Użyłem wnet... wyobraźni i uznałem, że ~230zł można spożytkować inaczej. Szczególnie jeśli chodzi o mycie kół. DW to nie wyrocznia, ale niektórzy są wpatrzeni w Brytoli jak w obrazek a oni mogliby się od nas nauczyć wielu pożytecznych rzeczy.
maya Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2012 SJake po obejrzeniu filmiku jak się tym myję stwierdzam że są genialne, nie jest to zwykła wełna bo już bym sobie zrobił sam takie coś za 1/3 ceny, cały szkopuł w tym tkwi
SJake Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2012 zwykła wełna W takim razie niezwykła wełna do mycia kół. Może fajnie się operuje tymi pałeczkami, ale kurcze - do tej pory dawałem sobie świetnie radę bez nich. Jakby były w komplecie za 49zł to może bym się skusił na patyczki namiotowe zakończone syntetyczną wełną, ale pewnie bym ich nie używał. A tak... tak to mogę tylko jedynie pozazdrościć zachcianki
Moderator Eryczek Opublikowano 16 Czerwca 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2012 maya, a masz jakieś informacje, czy je "kijki" są najlepsza? Ja znalazłem kilku producentów: CG< Zaino i No Name... Które wybrać?
ShiningCar Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2012 DW to nie wyrocznia, ale niektórzy są wpatrzeni w Brytoli jak w obrazek a oni mogliby się od nas nauczyć wielu pożytecznych rzeczy. Czyli co czarna lista?
saddam Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zauważyliście, że rękawica mikrofibrowa Megsa rysuje lakier? Nieco ponad tydzień temu zrobiłem korektę maski. Po 4 dniach opłukanie na "bezdotyku" a dziś mycie zgodne ze sztuką i co? Mikro rysy na całej masce
kamilgt Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2012 a jak mówimy - tylko car pro to nie nie, inne są dobre
gruby_RS Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2012 tydzień temu zrobiłem korektę maski...dziś mycie zgodne ze sztuką i co? Mikro rysy na całej masce albo rękawica, albo.....
saddam Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2012 kamilgt, mam CarPro ale dzisiaj akurat użyłem Megsa gruby_RS, no raczej rękawica, bo nie wiem gdzie mogłem popełnić błąd
gruby_RS Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2012 bo nie wiem gdzie mogłem popełnić błąd nie widziałem, nie stałem obok Ciebie przy robocie , to nie chcę zbytnio wróżyć, ale wiem, że nawet IPA potrafi płatać figle....
maya Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2012 maya, a masz jakieś informacje, czy je "kijki" są najlepsza?Ja znalazłem kilku producentów: CG< Zaino i No Name... Które wybrać? wydaję mi się że to są te same tylko pod inną marką, ja znalazłem je tutaj http://www.polishedbliss.co.uk/acatalog ... olies.html a są również pod brandem monello (może shiningcar może sprowadzić)
dzinkins Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zauważyliście, że rękawica mikrofibrowa Megsa rysuje lakier? Dziś z przyczyn nie zależnych ode mnie myłem autko ostatnio po korekcie rękawicą Meg's i nic niepokojącego nie zauważyłem Wieczorkiem obadam z led-em lakier Ale nie sądzę żeby jakąś "większą" biedę zrobił
saddam Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2012 Załatwiłem sprawę Z-AIO i Z-2. Rys nie ma A przynajmniej ich nie widać.
SJake Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2012 Ale nie sądzę żeby jakąś "większą" biedę zrobił Pamiętaj Mariusz, że lakier lakierowi nierówny. (nie żebym miał coś do rękawic z MF) maya, jak chcesz takie zanabyć to mogę Ci takie sprowadzić. Oryginalne Wheel Woolies - Cena 219zł
escimo Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2012 maya, jak potrzeba, to ja mogę sprowadzić te od Monello Będę dla siebie kupował pewnie, więc mogę wziąć ich więcej
Rekomendowane odpowiedzi