Siwy Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2013 A co mozecie powiedziec o GTechniq WM1 Wool Mitt
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Partner forum Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zdjęcia nie mam ale jak dla mnie: Artemis, Gyeon i Gtechniq to ten sam produkt różniący się metkami i kolorem nitek Car Pro ma twardszą "podkładkę" do której jest przyszyta wełna i włókna przeszły inny proces przygotowania (które są lepsze nie mogę stwierdzić ale na pewno widać różnicę )
jabol3k Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2013 (które są lepsze nie mogę stwierdzić ale na pewno widać różnicę ) ale różnicę widać w wyglądzie tych rękawic czy efektu podczas mycia?? bo tak nie do końca zrozumiałem twoją wypowiedź
Taisho Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2013 chodziło raczej o wytrzymałość i długość użytkowania.
Siwy Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Porownujac CP i GT, ta druga ma wyraznie delikatniejsze wlosie
ShiningCar Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Z moich spostrzeżeń wynika, że WM1 ma szerszą powierzchnię, tam gdzie wkładamy dłoń. Różni się również długością włosia i takimi szczegółami jak przeszycie/kolor nici.
jabol3k Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Czy mało doświadczony detailer zauważy różnicę w myciu itd pomiędzy WWL Artemis, WM1 wool mitt i CP wool wash mitt?? Obecnie mam rękawicę od Megsa. Dużo lepsze są te rękawice które wymieniłem wyżej od tej Megsowej?? Pozdrawiam.
Griffe Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Czy zauwazy roznice miedzy owcami - niekoniecznie, czy sa lepsze od megsa - zupelnie inna bajka.
jabol3k Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Oczywiście na korzyść tych pierwszych tak ??
lukas93cs Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Używał ktoś ten Łękawicy jak ona się spisuje?
PitBull89 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Powiem tak kiedys podchodzilem do rekawic z dystansem i tylko gabka , co mycie bylo wiecej rysek wkoncu kupilem jak narazie zwykla ale bardzo delikatna rekawice i gabki poszly do schowka . Dwa mycia i jak narazie lakier bez sairlow
zw1erz Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Miał ktoś styczność z żółtą gąbką zymola? Jak się nią myje w porównaniu do rękawicy?
zw1erz Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Miał ktoś styczność z żółtą gąbką zymola? Jak się nią myje w porównaniu do rękawicy?
Moderator Eryczek Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2013 zw1erz, gąbka jak gąbka, tyle że Zymola - nie ma podejścia do "wełniaka"
Moderator Eryczek Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2013 zw1erz, gąbka jak gąbka, tyle że Zymola - nie ma podejścia do "wełniaka"
zw1erz Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Ok, dzięki za odpowiedź, w takim razie nie ma co się czaić - kupuje Car Pro
zw1erz Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Ok, dzięki za odpowiedź, w takim razie nie ma co się czaić - kupuje Car Pro
grzes12 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2013 zw1erz, nie zawiedziesz się na pewno nie ma co się zastanawiać tylko inwestować w car pro
grzes12 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2013 zw1erz, nie zawiedziesz się na pewno nie ma co się zastanawiać tylko inwestować w car pro
johnybravo Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 ew. wwl , chodz jest troszkę ciasna
johnybravo Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 ew. wwl , chodz jest troszkę ciasna
oktopus Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2013 Wypowiem sie inaczej i opisze moje doświadczenia, miałem/mam: 1. Rękawica wełniana od VP - na początku fajna ale po 8-10 myciach zaczęła wychodzić garściami wełna. 2. Rękawica od Mothers'a - przyjemna i tyle (bez rewelacji) ale sprezentowalem znajomemu i z tego co wiem nadal jej używa. 3. Gąbka z fibry od CG - mam do dziś i myje nią wykroje itd. oraz czasami samochody przed (była wielokrotnie prana). 4. Futro/Rękawica WWM od CP - faworyt który ma za sobą grubo ponad 200 akcji myjących i nadal swietnie wygląda i spełnia swoje zadanie na 100% (przez 1,5 roku był może 5-8 razy rozczesany, a tak to tylko płukanie, wyczepanie i dosychał sobie na wiadrach) . 5. Futro/Rękawica Artemis od WWL - traktowany identycznie jak w/w ale zakończył żywot po 6 mycia i 3 tygodniach. Dramatyczne sklejanie włosia (kołtuny), a o ile przy 1 i 2 myciu pozostawienie na samochodzie włosia tłumaczyłem sobie pozostalosciami produkcyjnymi to przy 6 myciu włosie wychodziło "garściami" i rękawica wylądowała w koszu . Wnioski z moich wypocin każdy wyciągnie sam - dla mnie król jest tylko jeden
cz@rek Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2013 . Futro/Rękawica Artemis od WWL - traktowany identycznie jak w/w ale zakończył żywot po 6 mycia i 3 tygodniach. Dramatyczne sklejanie włosia (kołtuny), a o ile przy 1 i 2 myciu pozostawienie na samochodzie włosia tłumaczyłem sobie pozostalosciami produkcyjnymi to przy 6 myciu włosie wychodziło "garściami" i rękawica wylądowała w koszu . używam od czerwca ale przelot Artemis ma u mnie na pewno większy niż 6 myć i nie zauważyłem żadnej z wymienionych przez ciebie wad, możliwe że nieszczęśliwie trafiłeś na wadliwy egzemplarz
oktopus Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2013 . Futro/Rękawica Artemis od WWL - traktowany identycznie jak w/w ale zakończył żywot po 6 mycia i 3 tygodniach. Dramatyczne sklejanie włosia (kołtuny), a o ile przy 1 i 2 myciu pozostawienie na samochodzie włosia tłumaczyłem sobie pozostalosciami produkcyjnymi to przy 6 myciu włosie wychodziło "garściami" i rękawica wylądowała w koszu . używam od czerwca ale przelot Artemis ma u mnie na pewno większy niż 6 myć i nie zauważyłem żadnej z wymienionych przez ciebie wad, możliwe że nieszczęśliwie trafiłeś na wadliwy egzemplarz Możliwe, że jest to zbieg okoliczności lub wadliwy egzemplarz ale kolejnej próby nie będzie. Czasami potrzeba drugiego wełniaka i dlatego przy następnym zamówieniu dojdzie kolejny CarPro (oby sprawował sie jak pierwszy).
Rekomendowane odpowiedzi