tukolarz Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 Kto powie jaka przyczyna? Wczoraj wyciągnąłem moją starą CarPro, której nie używałem od kilku miesięcy (w użyciu były nowe sztuki). Podobnie jak u Ciebie skleiło się włosie, i jest jakaś 1 cm wyrwa... mimo tego, że po każdym użyciu była płukana i rozczesywana. No cóż będę miał ją już do progów itp., bo nie idzie tego rozkleić. Wniosek: nie można odstawić tej rękawicy, a od czasu do czasu trzeba zmoczyć wełniany skalp . BTW. WWL Artemis o wiele łatwiej się rozczesuje i nie ma takiej tendencji do sklejania włosia.
rustin Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 Przyszłą rękawica z shiningcar . Żadna tam rewelacja ale myję sie dobrze. Jakoś ciężko mi się przyzwyczaić do tego uczucia jak rękawica jakby się kleiła do karoserii,jakby się ciągnęła ale tak chyba ma być
capricorn Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 ta była użytkowana no może kilka razy i złazi z niej włosie jakby ktoś je kleił na ślinę
SJake Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 Tomek, widocznie Twoja owca źle się odżywiała... o i są skutki. A tak poważnie - lecę sprawdzić swoją...
tukolarz Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 capricorn, a ha. Czyli to co innego... Jakaś wadliwa seria pewnie . U mnie sklejenie się włosia wystąpiło na już dość długo używanej rękawicy po jej odstawieniu. Przy próbie rozczesywania (które nie przynosiło zadowalających rezultatów)- powstała wyrwa. Pewnie jakbym miał jedną rękawicę a nie kilka- problemu by nie było .
capricorn Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 SJake, też ją o to podejrzewam Dobra a ktoś widział rękawicę z microfibry z takim włosiem jak wełna? Chyba Microfiber Madnes miało coś takiego kiedyś?
glorusek Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 Ma ktos wwl artemis i carpro i moze napisac czy warto artemis czy lepiej dolozyc? Juz kilka godzin sie zastanawiam co tu kupic
saddam Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 Już dostałeś odpowiedź od SJake'a przecież. Wywnioskować można, że posiada oba modele.
tukolarz Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 glorusek, mam obie i to co napisał SJake jest i moimi odczuciami . Mają małe wady, ale są w porządku .
glorusek Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 Dobra biore artemis bo mnie juz glowa boli
Bazuka Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 Ja do końca byłem pewien, że kupię CarPro- jednak jak przyszedł czas zamówienia, porozmawiałem z jednym z partnerów i dowiedziałem się, że Carbon Collective ma dłuższe włosie, dlatego też wybrałem właśnie Carbon Collective. Paczka przyszła wczoraj, jeszcze je nie używałem- ale jutro to zrobię więc napiszę wiecej Carbon Collective-To to samo co WWL Artemis (z tym, że droższy). Sam już nie wiem w końcu
atvmmz Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 glorusek, Ja mam rękawice od MM i CarPro też mam. CP ma lepszy poślizg jest lżejsza ale bardziej kłopotliwa w utrzymaniu. Ja po myciu ją płucze, wyciskam, dobrze strzepuje , a potem rozczesuje ręką. Na drugi dzień włókna są praktycznie nie posklejane. Rękawica MM jest większa i cięższa po namoczeniu. Na plus: dwustronna, bezproblemowa w utrzymaniu.
Bazuka Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2013 Po raz pierwszy użyłem dziś rękawicy od Carbon Collective- pracowało mi się z nią rewelacyjnie, z tym, że mogłaby mieć trochę większy 'wsad' na palce- raz prawie spadła mi z dłoni, poza tym wszystko ok. Po myciu dokładnie ją wypłukałem, wycisnąłem, strzepałem parę razy i delikatnie rozczesałem- czy jeszcze coś powinienem zrobić, czy może tak leżeć w wiadrze do następnego mycia?
atvmmz Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2013 Bazuka, Obserwuj jak będzie wyglądała, jeżeli będzie się sklejała to rozczesuj
atvmmz Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 Ja. Pisałem na temat tej rękawicy w tym wątku. Ma swoje plusy i minusy, porównując ją do CarPro bo innej nie używałem.
Taisho Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2013 więc najlepsza jest CarPro? mam fundusze na rękawice właśnie do 100 zł , z tego co tu czytam CARPRO najlepsza ?
Griffe Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2013 CarPro jak IronX sa inne bardzo dobre, ale krol jest jeden
daniels Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2013 jest jeden ale artemis dużo mu nie odbiega a cena troche bardziej przystępniejsza, używam naprzemiennie i obie są ok
Taisho Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2013 podobno Car Pro ma różne włosie ? jakie jest najlepsze i w którym sklepie polecacie kupić ? tutaj widzę że jest promocja http://showcarshine.pl/700-car-pro-wool ... katna.html
Moderator Eryczek Opublikowano 11 Lipca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2013 Car Pro ma różne włosie ? jakie jest najlepsze ale Ty masz świadomość, że rękawica CarPro jest wykonana z naturalnej wełny?
kamilgt Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2013 Taisho, Czasami trafi się partia z włosiem krótszym niż normalnie - nie ma reguły
tukolarz Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2013 Taisho, każda rękawica CarPro ma taki sam rodzaj włosia- różnice są w gęstości i długości wełny. Najlepiej pójść do sklepu stacjonarnego i wybrać... "najlepszą". Ja kiedyś zamówiłem 2 rękawice w jednym sklepie internetowym, i w jednej paczce otrzymałem dwie "różne" . Ale z perspektywy czasu, widzę, że nie ma co się tak tym przejmować. Czy włosie jest krótkie czy długie- myje się podobnie, a krótsze jest łatwiejsze w rozczesywaniu . jest jeden ale artemis dużo mu nie odbiega a cena troche bardziej przystępniejsza, używam naprzemiennie i obie są ok Artemis jest jak najbardziej OK. Ale zauważyłem, że po kilku użyciach, siateczka zaczyna dziwnie pachnieć (trudno mi określić ten zapach)- przy CarPro tego nie ma.
Rekomendowane odpowiedzi