diablo228 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Zacisnac zeby, dorzucic do PD-8 i miec niezly miernik. Jacek mial "uzywke" w dobrych pieniadzach. kombinuję właśnie nad nim, tyle że używka może być ale bedzie potrzeba mi nato FV
Fancivi Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 diablo228, http://www.elmarco.net.pl/mgl8.html ktos go nawet z forum posiadal
kubexx Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 O jakich rozbieżnościach mowa w przypadku mierników CHY? powiedzmy ok 5 czy 50 jednostek? Też się przymierzam do zakupu, ale również w celach nie detailingowych. 5-15 takie były różnice u mnie, a miałem takie modele dwa, jak nie interesuje Cie sprawdzanie powłoki podczas korekty to będzie bardzo dobry.
diablo228 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 diablo228, http://www.elmarco.net.pl/mgl8.html ktos go nawet z forum posiadal ale czy on jest wystarczający do korekt nad lakierem??
rustin Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Panowie krótka piłka USUNIĘTO ZE WZGLĘDU NA NARUSZENIE 17. PUNKTU REGULAMINU czy USUNIĘTO ZE WZGLĘDU NA NARUSZENIE 17. PUNKTU REGULAMINU
rustin Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Droższego nie kupię aby użyć go raz do roku sprawdzając przy zakupie auta czy nie było bite tzn malowane lub szpachlowane. Czyli który z tych dwóch bo jednak kupię z alu
maya Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 rustin Ale nimi nic nie zmierzysz, właśnie oglądałem auto i podobnym miernikiem nie byłe w stanie stwierdzić bo odczyty się różniły w tym samym miejscu o 20u Idealnie sprawdza się np elcometer 456 albo coś "normalnego" bo te do 500 zł to są zabawki a nie mierniki.
Salwinek91 Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Koledzy mam takie pytanie. Czy miernik lakieru można jakoś sobie ustawić żeby ZAWYŻAŁ wartość powłoki lakierniczej? Przyjechał do mnie teraz kolega i sprzedaje samochód, oglądał jakiś koleś go ze swoim miernikiem i wyszło że cały malowany a na moim PD8 nie jest malowany. Mówił mu koleś że jego miernik dopiero od 160 mikronów mierzy Jak to możliwe? Nie wiem co to za miernik bo nie widziałem go
rustin Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 To dlaczego wszyscy tak chwalą np mierniki długopisowe lub gl1 ? Druga sprawa jak pisałem , chcę mieć swój. Więc który?
SzaKal Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Salwinek91, Możliwe że miernik źle skalibrowany.
maya Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 wszyscy Kto to jest wszyscy ? Na pewno nie ja, szkoda pieniędzy na to co podałeś. Pożycz od kogoś normalny miernik który mierzy.
Salwinek91 Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 SzaKal, też o tym pomyślałem. Albo koleś cwaniak jakiś tak sobie skalibrował miernik i jeździ po ludziach i w balona robi że malowany samochód jest. Jak mu kumpel powiedział że może przynieść drugi miernik żeby sprawdzić to trochę przygasł w gadce.
Checio Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Mógł np nakleić na sondę folię bezbarwna i każdy pomiar będzie zawyżony o grubość folii
Tomasz KRK Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2013 Czy miernik lakieru można jakoś sobie ustawić żeby ZAWYŻAŁ wartość powłoki lakierniczej? Tak. Można ustawić miernik tak żeby dowolnie zawyżał lub zaniżał wartość. Jednak nikt rozsądny nie rozkalibrowywałby miernika, chyba że na przykład... cwaniak jakiś tak sobie skalibrował miernik i jeździ po ludziach i w balona robi że malowany samochód jest.
Salwinek91 Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2013 Dzięki koledzy za wyjaśnienie Dobrze że mam swój miernik to można takich przygasić
rustin Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 Proszę o podpowiedź GL2 czy GLMini?
kita33 Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 MIERNIK GL-6Hs lub GL-8s Ma może ktoś i może cos powidzieć o nim? GL-6Hs http://www.prodig-tech.pl/miernik_lakieru_gl-6hs.htm GL-8s http://www.prodig-tech.pl/miernik_lakieru_gl-8s.htm
Mnichu Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 Ja mam tego pierwszego. Do kupna samochodu i sprawdzenia czy nie ma szpachli jest nawet ok. Trzeba równo przykładać sonde do lakieru zeby poprawnie zmierzył, także na obłościach pomiar tym urządzeniem jest niemożliwy
Masta Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 A ma ktoś z was GL8 ? Opłaca się zakup ? Żaden ze mnie profesjonalista i używał bym go tylko do swojego auta podczas polerki.
kita33 Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 A ma ktoś z was GL8 ? Ja go właśnie kupiłem. Odbierałem w sklepie i zapłaciłem 270zł
Rosemeyer Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 A ma ktoś z was GL8 ? Opłaca się zakup ? Żaden ze mnie profesjonalista i używał bym go tylko do swojego auta podczas polerki. Mam go ok rok i jest ok. Kupowałem go jako "nowość". Do moich zastosowań w zupełności wystarcza. Dobra relacja ceny do jakości. Jedynie "etui" ma mega tandetne i warto go ubrać w coś innego. Na szczęście mieści się w etui na aparaty itp gadgety i nie ma problemu ze znalezieniem czegoś fajnego.
kita33 Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Rosemeyer, a czy istnieje możliwość zdjecia sondy od miernika?
Rosemeyer Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Rosemeyer, a czy istnieje możliwość zdjecia sondy od miernika? nie wiem, nie rozbierałem go. Pewnie jak go rozkręcisz to wszystko możesz z niego wyjąć. Pytanie tylko po co?
Rekomendowane odpowiedzi