dizel1982 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Nie wiedziałem jaka jest różnica między serią MGR a serią P ale teraz już widzę. Różnica jest w sondzie. Jeden jest do powierzchni płaskich, drugi mierzy punktowo i jest w stanie nawet na półokrągłym elemencie wykonać pomiar. No cóż, trzeba chyba dozbierać i wyłożyć więcej kasy na ten droższy bo jednak samochód nie jest wszędzie idealnie płaski.
rafalk Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2016 http://jak.pielegnowacauto.pl/newsy/tes ... detective/
Exumx Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2016 Ja z kolei zastanawiam się nad MGR11SAL a Smartptg Basic, który współpracuje z telefonem. Oba mierzą na stali i aluminium. Oba automatycznie wykrywają czy to jest stal czy aluminium. Mają taką samą rozdzielczość pomiaru 10um. Ale Smartprg jest prawie dwa razy tańszy i mam dodatkowo aktualizację o nowe funkcje. Wszystko przemawia za tym basic, ale trochę się obawiam bo to nowość. Ktoś miał z nim styczność, może coś powiedzieć jak się spisuje w praktyce?
fazy Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2016 Ja uzywam Smart PTG, tylko tego rozbudowanego. Bardzo fajny patent z tą apką. Rzeczą oczywistą jest to, że spełnia swoje zadanie jak należy( stal+aluminium), bardzo wiarygodne wyniki, do tego co podaje producent. Na Tą chwile używam tylko tego, najwygodniej mi się z niego korzysta, a telefon i tak mam zawsze pod ręką. Jak do tej pory przy korektach lakieru mogę mu ufać, więc dla mnie się sprawdził.
xnolb Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2016 Co wybrać Prodig Tech GL-6hs (to samo co 6s, tylko z funkcja hold) czy Blue Technology MGR-11-S-FE czy Blue Technology MGR-10-S-AL? Z tego co wyczytałem to pierwszy ma pomiar co 1um.
pawelpp Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2016 Z BT jak już to weź 11-S-Al z dużym wyświetlaczem. No i Al czasem ci się może przydać.
xnolb Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2016 [ref]pawelpp[/ref], tylko że ten P kosztuje co najmniej 400zł a mierniki o które pytam oscylują w okolicach 200zł.
pawelpp Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2016 Sorry, już poprawiłem. Miało być bez P. znajdziesz za 255zł z wysyłką. I ma latarkę...przyda się
xnolb Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2016 Martwi mnie jedynie rozdzielczość, ten bt ma 10um a prodig co 1um... Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
buka Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2016 Panowie. Szybkie pytanie jaki najlepszy miernik do 250zl?
walicha Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2016 Panowie. Szybkie pytanie jaki najlepszy miernik do 250zl? Ja kupiłem prodig tech Model: GL-6HS z sonda na kablu, mierzy tez autka aluminiowe, wszystko ładnie działa, pomiary są prawdziwe, koszt 210zl z wysyłka gratis. Polecam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
buka Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2016 Najlepiej jeszcze jak by miał półokrągła sonde ale nie wiem czy coś takiego występuje w tych pieniądzach
buka Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2016 Panowie mam kilka typów 1) MGR-10S-AL 2) MGR-11-S-AL 3) GL-8S 4) GL 6S Miernik głownie używany do sprawdzania aut i przy cięciu. Sonda na sprężynce chyba najlepsza, więc chyba najlepiej GL-8S
xnolb Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2016 [ref]buka[/ref], stałem przed podobnym wyborem i kupiłem gl-6hs I już mam pierwsze problemy, tzn. na płytce kalibracyjnej w różnych miejscach mam różne wyniki, mało tego płytka jest dwustronna (obie strony zielone ) i na drugiej wyniki są większe o średnio 50-60um. Mógłby mi ktoś powiedzieć czy przy kalibracji powinienem mieć ustawiony miernik na Zn/Al czy na Fe i na której stronie płytki mam go kalibrować?
buka Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2016 Kupiłem gl8-s, gościu u mnie w mieście sprzedawał prawie nówkę za 140zł także żal było nie kupić
pawelpp Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2016 [ref]xnolb[/ref], nie ma żadnych oznaczeń ? W 11-S-Al mam dwie płytki kalibracyjne tj. do Fe i do Al. W instrukcji nic nie piszą ?
xnolb Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2016 [ref]pawelpp[/ref], żadnych oznaczeń. W instrukcji też nic o tym nie ma..
alek Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2017 Mam dylemat zastanawiam się nad 2 miernikami. 1 to Blue Technology P-10, a 2 elmarco mgl4b. Jaki wybrać?
marer Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Witam wszystkich. Chcę kupić miernik do lakieru. Potrzebuję dobry, dokładny, mały miernik . Coś takiego jak PD8 jest dobrym miernikiem ? Doradźcie coś .
tomekk1980 Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2017 Też się zastanawiam nad zakupem miernika, myślałem o Blue Technology P- 10- S-AL lub P-11-S-AL. Do użytku własnego, z myślą przydania się przy zakupie samochodu. Chce zakupić raz a dobry żeby nie żałować, który miernik polecacie?
Piotrek Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2017 Potwierdzam. P10tka jest lepsza ponieważ ma rozdzielczość pomiaru co 1 a nie co 10 jak P11. P11 za to ma wiekszy wyswietlacz i latarkę. Sam wybrał P10tke ze względu na wspomnianą rozdzielczość pomiaru. Z tego co pamietam P10 jest tez trochę tańsza.
rafalk Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2017 P10-S-Al też mam i polecam właśnie ze względu na rozdzielczość pomiaru, szkoda że na tworzywach nie działa, ale to nie ta półka cenowa
tomekk1980 Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2017 P10-S-Al też mam i polecam właśnie ze względu na rozdzielczość pomiaru, szkoda że na tworzywach nie działa, ale to nie ta półka cenowa Rozumie że jak element jest z tworzywa np. błotnik przedni to tym miernikiem nie dokonam pomiaru. Tylko elementy Stalowe i Aluminiowe. Dziękuję wszystkim, czyli P 10 można śmiało brać.
sl3py Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2017 Czy ktoś tego używał ? https://www.eltrox.pl/miernik-grubosci- ... -1-fe.html . W opisie pisze ze mierzy co do mikrona . Cena śmieszna . Nada sie to pod korekty czy bardziej do sprawdzeni auta czy nie ma szpachli
Rekomendowane odpowiedzi