Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Witam, udalo mi sie ostatnio zawadzic o brame. Jechalem bardzo powoli, wlasciwie toczylem sie wiec wydaje mi sie ze nie uszkodzilem swojego lakieru tylko "zebralem" farbe z bramy. Czy jakas pasta lekkoscierna moze przy tym pomoc? Ponizej zdjecia: Dziekuje za pomoc!
Kamil Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 mysle ze jakas pasta do wykanczania moze nie pomoc. Czuc ta obca farbe bardzo pod pazurem?
Camel- Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Mnie się coś wydaje, że na poczatek glinka a wtedy oceniać głębokośc rys
Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Owszem, czuc pod paznokciem. Prosze podrzuccie mi jakies pomysly bo nie wiem co robic :<
kuflik Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 morfeush01, przeczyść to miejsce dokładnie, potraktuj glinką a następnie pastą ścierną np. Meguiars UC. Jeśli to faktycznie obca farba to powinno to pomóc, jeśli Twoja to niestety rysy są chyba do podkładu..
kuflik Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Kup lakier do zaprawek i zamaluj co się da, niestety tutaj żadne pasty już nie pomogą.
_Shadow Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2010 wg mnie jak zmatowisz lakier na rysach papierkiem delikatnie, i pozneij pojedziesz pasta maszynowo, to pasta sama w sobie wejdzie w rysy i bedzie to mniej widoczne, szczególnie ze to białe auto, i na jakis czas staryczy bo pasta tak łatwo sie nie usuwa
Gość Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2010 K2 Tempo + 15 min = Dzieki za wszystkie odpowiedzi
maestro00 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Na szczęście to biały kolor więc z dobraniem lakieru nie będzie problemu i naprawa będzie bardzo prosta. Przykład:
Swiety Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Witam Wczoraj siedzę sobie w aucie czytam gazetę i nagle poczułem jak coś rusza auta. Pan cofając swoja magane otarł sie lekko o mój zderzak tylni. Mam dwa slady po 2-4 cm lakier mam ciemny "morska głębień". Ślady do plastiku który jest czarny. I teraz moje pytanie czy robić to punktowo czy malować cały zderzak bo z drugiej strony mam tez ślad ale takie juz auto kupiłem. Auto to clio III rocznik 2006 lakier jest wodny czy jakos tak:P. Oczywiście płacić będzie sprawca. Jak tylko przestanie padać zrobię zdjęcia i wstawię żeby było wszystko widać. Z tego co wiem w Zielonej Górze nie ma żadnych smart repair. Świeci słonce sa juz zdjęcia trzecie zdjęcie to sprawna pana z wczoraj jak by nie bylo zdjęć prosze o info dodawalem prze imageshack z opcja img
miki Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Jeżeli z drugiej strony też masz uszkodzenie, a nie ty płacisz to maluj cały.
Camel- Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Czyli jednak resztki obcej farby
Wesol Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Dzisiaj ktoś mi w skode walnął wózkiem realowym w Tylną klape i rysa jest lekko głęboka ale nie do podkładu , da się to uratować bez malowania ? foty wkleje potem. Zastanawiam się czy nie zmatowić wodnym by wyrównać , i pokombinować z jakąś pastą , PB SSR3 czy MEGUIARS #205 ULTRA CUT COMPOUND
qbejs Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Jak masz dostęp do polerki rotacyjnej to przeleć miejsce najpierw papierem ściernym wodnym 2000 a następnie zółty + niebieski korek. Tyle że przydała by sie fota bo mój przepis sprawdza się w przypadku naprawdę głębokich rys.
julian Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 SSR3 będzie za słabe i tylko zamaskuje. papier ok, ale najpier 2000, potem 3000 dla wykończenia i dopiero pasta.
Tomasz KRK Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 SSR3 jest jak papier ścierny w płynie, na lakierze Skody spokojnie usunie zmatowienia po papierze. Trzeba to będzie później czymś słabszym wykończyć.
Wesol Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Czyli do uratowania , uff a już się bałem A Smart Polish ?
Tomasz KRK Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Czy do odratowania nie wiadomo, nie ma zdjęć. Przynajmniej nie będzie gorzej, powinno być lepiej
Wesol Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Tragedii nie ma bo nie jest do podkładu , jutro dorwę lustrzankę to pokaże , bo te z telefonu kiepskie jest. Ratowałem to pastą lekkościerną z Sonax'a i coś tam mniej widoczne jest 2500 i 3000 wodny tak ?
natkastella Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 witam jak już wcześniej pisałam potrzebuje pomocy a mianowicie po zimowym uścisku z Corsa moje polo ucierpiało co prawda nie jest to duża i głęboka rysa ale jest i mi to przeszkadza. Chciałabym się dowiedzieć czym to usunąć żeby nie zniszczyć lakieru i jak odnowić cala karoserię na pierwsza polerkę i tak pojadę do kogoś kto już to robił żeby podpatrzeć jak to się robi ale myślę ze następną dam rade zrobić sama a to foto błotnika
aro_77 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Pod paznokciem czuc wglebienia? Wpada paznokiec w ryse?
maestro00 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Na moje oko to szkoda cokolwiek z tym samodzielnie robić. Z daleka nie jest specjalnie widoczne więc lepiej poczekać i wykonać to przy okazji profesjonalnej polerki. Można spróbować samodzielnie papierem wodnym i polerować maszyną ale nie wiem czy to jest zadanie dla Kobiety
Muti Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Myślę,że przy okazji polerki profesjonalnej,jest to do zamaskowania,albo częściowego ukrycia,bo ciężko określic jak głęboko jest uszkodzenie,ale na toyocie usuwałem troche mniejsze i praktycznie wszystko zeszło FC+ na żółtej gąbce 3M,a na polo to mysle,że zielona zda egzamin
Marco Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Bez problemu da się to usunąć i to bez śladu
cash Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Bez problemu da się to usunąć i to bez śladu Tez mi sie tak wydaje "ryski" sa nawet w kolorze tego co zostalo przetarte
Rekomendowane odpowiedzi