Mikoxor Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2020 Siemka, chciałem porządnie wyczyścić autko i na koniec je wywoskować, jaki możecie polecić wosk dla amatora aby poprawić głębie koloru i blask? w cenach się nie orientuję, jak będzie w cenie soft99 będzie ok. Jakby ktoś polecił jakiś polecany quick detailer aby używać po myciu na powłokę z wosku było by super Ps. czytałem o woskach do ciemnych i jasnych lakierów, niestety nie umiem określić czy taka wiśnia to bardziej jasny czy ciemny
Moderator psemo Opublikowano 5 Września 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Września 2020 Typowo do wiśniowego to najlepszy będzie wosk koloryzujący od Turtle Wax 2
Mikoxor Opublikowano 12 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2020 @psemo Dlaczego akurat taki? nie będzie miał słabej trwałości?
Lukaso Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2020 Przecież to nie było na serio
ghost Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2020 To jest jak z damskimi butami do torebki. Muszą być dobrane. Do wiśniowego lakieru, TYLKo wosk truskawkowy, jagody albo owoce leśne. Inaczej naruszy to równowagę natury. Jak by sie zastanowoć to Nattys red i dodo juice spelniaja te warunki. IW Optic tez, bardziej trwały, ale dla wygladu raczej te 2 poprzednie Kto by pomyślał, że można to pogodzić
Hartwig Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2020 No i qd to AF Finale o wiśniowym zapachuWysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka 1
Mikoxor Opublikowano 13 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2020 XD ale beka bo ktoś kto się nie zna na czymś zapytał się na forum kumacie to? XD Czytałem na forum, że do wosków do ciemnych lakierów daje się coś lekko ściernego aby przy okazji lekko spolerować lakier, ile w tym prawdy to nie wiem, dlatego się zapytałem. Odpowiedź o turtle wax wziąłem na serio i miałem już kupić ale brat się odezwał, że ma COLLINITE 476S więc go użyliśmy dziś i efekt jest fajny jak na moje oko. Dzięki za odpowiedzi.
analyzator Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2020 @Mikoxor sherry glaze? :------) Każdy wosk zadziała. Najważniejszy jest stan lakieru. Pytałeś o QD. Jak max trwałość to turtle wax hydrofobowy wosk. Jak look na twojego metlika to bezbłędny water gold. Albo sto innych świetnych produktów
Moderator Domel Opublikowano 13 Września 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Września 2020 W dniu 5.09.2020 o 19:30, Mikoxor napisał: czy taka wiśnia to bardziej jasny czy ciemny https://mrcleaner.pl/woski-naturalne-carnauba/zymol-rouge-wosk-glaze-do-czerwonych-cieplych-lakierow-236ml Spróbuj tego będziesz zadowolony.
Qlimaxss Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2020 @Mikoxor Co prawda mam bordowy. Ale na twoim lakierze dobrze by siadło Fusso do ciemnych lakierów. Taki najszybszy typ , najlepiej kłaść go na mokro. A na lato fajnie by siadły Natyysy , niebieski , czerwony, czarny, Oba woski House od Wax, Chemical Guys Pete's 53, i Zymole
Rekomendowane odpowiedzi