white_pl Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 Koniec mojego mini testu. Po 3 m-cach i 877km (sorry. Nie nakręcłem dużo, ale to tym gorzej dla wosku) wosku praktycznie nie ma na aucie. Jakieś mini resztki zostały może na słupkach... dach, boki, maska to idealna tafla. Róg maski dla testu, odcięcia i kontrastu posmarowałem PB Black Hole. Na fotkach jest drugi bok niż pokazany wcześniej na fotkach, niestety przez te 877km udało mi się mieć stłuczkę i drugi bok był "klepany". Dziś tak samo jak pierwszy raz jesienią aut umyłem pianą Tenzi Neutral Foam + szampon RRC Active. Czyli ładnie 2 mycia na dwa wiadra i raz oprysk z splukaniem. Nic wiecej. Żadnych QD. Zauważyłem, że opis na stronie RRC się zmienił i obecnie trwałość podawana jest na 2-3 miesiące (12 w testach laboratoryjnych). Pokrywa sie to z moimi doświadczeniami. Po 2 miesiącach wosk już ledwie kropelkował i umierał mocno. Dziś po 3 miesiącu w zasadzie nie ma po nim śladu. Ogolnie jak za cenę 35zł za 25ml nie polecam. Wosk mało co robi. Jest nietrwały. Wcale nie tani w przeliczeniu na gram. Zmarnowany czas i pieniadze. https://youtu.be/QOVb654OdGohttps://youtu.be/OR_2QzUtiCM 2
kamil598 Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 16 minut temu, white_pl napisał: opis na stronie RRC się zmienił i obecnie trwałość podawana jest na 2-3 miesiące (12 w testach laboratoryjnych) Mają rozmach
Moderator Streat Opublikowano 2 Marca 2021 Moderator Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 Wyszedł im ten wosk niecałe 900km przejechane i wosku nie ma @white_pl auto garazowane czy stało cały czas na dworze? 1
smerf91 Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 Zapowiadany było, że trwałość porównywalna do Fusso 2
alexander.p Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 bo to wosk dla profesjonalistów
DZIADZIA Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 Są Youtuberzy, którzy chwalą... a ja dostałem info od właściciela, że się zwyczajnie nie znam 2 5
white_pl Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2021 Jak wiecie to moje auto robocze, stojące większośc czasu po placach budowy. Szkoda mi smalcować je czymkolwiek lepszym, a i czasu nie ma kiedy by je myć. Uznałem, że taki wosk zdałby się do takich tanich aut - nie musi być idealny. Byle by coś działał przez jakiś rozsądny okres czasu. Ja niestety kupiłem go jeszcze gdy wisiała informacja o 12mcach ochrony przy dobrym przygotowaniu. Przygotowałem auto dobrze (nie jak w labolatorium) i wytrzymał tyle ile wytrzymał - zgodnie z odświeżonym opisem. Niestety przez to jego stos. jakości do ceny robi się absurdalny, bo sa trwalsze, lepiej wygladające, kryjące woski w niższej cenie. Nie jest to problemem, bo na rynku jest pełno lepszych i gorszych produktów. Boli mnie tylko, że firma RRC jako jedyna chyba tak notorycznie kłamie w opisach i na dodatek prowadzą absurdalny PR m.in na facebooku - @DZIADZIA myślę, że będzie kojarzył mój post. Po tej przygodzie ostatecznie żegnam się z firmą RRC - niezależnie od tego co nowego i jak "super" nie będzie. Po prostu nie.
DZIADZIA Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 8 godzin temu, white_pl napisał: @DZIADZIA myślę, że będzie kojarzył mój post Przypomnij, stary jestem.
smerf91 Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 Ja się tylko dziwię, że ludzie się na to dalej nabierają, a oni rosną w siłę... Właśnie stawiają nową dużą halę.
xadamx Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 W dniu 3.03.2021 o 18:17, DZIADZIA napisał: Są Youtuberzy, którzy chwalą... a ja dostałem info od właściciela, że się zwyczajnie nie znam Boś amator
DZIADZIA Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 3 godziny temu, xadamx napisał: Boś amator Do tego żałosny 1
xadamx Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 20 minut temu, DZIADZIA napisał: Do tego żałosny Nie chciałem Cię już dobijać.
DZIADZIA Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 @xadamx 10 godzin temu, xadamx napisał: Ale ja to wiem
mefONE Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2021 Gdzie mozna kupic ten wosk? Bo Swissvax’a czy zymola concours juz ciezko dostac a widze ten je orzebija bezapelacyjnie Nie ma jakiegos instytutu ochrony praw konsumenta i conajmniej kilku paragrafow na to co oni jawnie robia? To moze firma corka pod nazwą Superhipermasterpower nano ceramic mp3sio2jp100% wypusci wkonu produkt nowy skuteczny i juz z najwyzszej polki w sensie ze w super swiecacym opakowaniu... czyli jak to dotychczas u lysego smiga - nie chcecie juz kupowac maxymalnie rozcienczonego shitu? To ja Wam go wcisne w jeszcze wyzszej cenie tyle ze w nowym opakowaniu lub innej firmy. Grunt ze kupujac od nich zawsze masz pewnosc ze Cie wydymali 1
analyzator Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2021 Inaczej. Z każdym produktem tej firmy jest tak, że jak nie odpadnie lakier to już jest sukces 1
Rekomendowane odpowiedzi