Papryk Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2020 Witam mam podobny problem jak kolega wyżej, nie mam obecnie zdjęć może jutro uda mi się zrobić. Otóż moje felgi mają taki ciemny nalot, coś choćby z klocków i innych zabrudzeń, niestety nie mogę ich niczym domyć. Przypadkowo przez mikrofibrę skrobnąłem paznokciem i o dziwo zeszło nie chcę jednak dalej tak szorować felg aby ich nie uszkodzić, macie może pomysły jak wyczyścić je całkowicie? Nie jestem specjalistą więc nie chcę kombinować za bardzo, ostatnio spróbowałem RRC, wcześniej z K2 i nic nie pomogło. Proszę o pomoc.
Michał82 Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2020 4 godziny temu, Papryk napisał: mam podobny problem jak kolega wyżej Czyli kto? Jak Twój post jest pierwszym w nowym temacie. 4 godziny temu, Papryk napisał: nie mam obecnie zdjęć może jutro uda mi się zrobić Z fusów tym bardziej nikt tu nie wróży. Zakładając taki temat, na zasadzie kopiuj/wklej, bez zdjęć sam nie wiem na co liczyłeś.
lukasz_byd Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2020 11 godzin temu, Papryk napisał: ostatnio spróbowałem RRC, wcześniej z K2 i nic nie pomogło. Proszę o pomoc. No to in pluś że RRC nie zaszkodziło akurat. Poczytaj forum. Użyj deirona lub kwasu. Serio, to bardzo podstawowy temat na forum. Możesz zacząć od delikatniejszych środków jak UWC lub jakiś ADBL Vampire Liquid albo od razu potraktować np. Tenzi Alux ale... najpierw pokaż jak to wygląda żebyś nie przesadził. Poczytaj też jak z danym środkiem się obchodzić - żeby np. na feldze za długo nie lezał. Pędzel masz?
Papryk Opublikowano 1 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2020 7 godzin temu, lukasz_byd napisał: No to in pluś że RRC nie zaszkodziło akurat. Poczytaj forum. Użyj deirona lub kwasu. Serio, to bardzo podstawowy temat na forum. Możesz zacząć od delikatniejszych środków jak UWC lub jakiś ADBL Vampire Liquid albo od razu potraktować np. Tenzi Alux ale... najpierw pokaż jak to wygląda żebyś nie przesadził. Poczytaj też jak z danym środkiem się obchodzić - żeby np. na feldze za długo nie lezał. Pędzel masz? Tak mam, teraz dodaje zdjęcia jak wygląda owy nalot. I sorry za spam z tematem.
RoBee Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2020 Weź pan dię, przecież to po prostu brudne jest. Kup dedykowaną chemię i umyj to porządnie.
3echo Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2021 Kupiłem alusy i na jednej jest dość sporo pyłu z hamulcóe.Potraktowałem ją ADBL VL 3 razy i niestety efekt jak poniżej.Jak sie tego pozbyć?Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
kamil598 Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2021 @3echo kwas do felg np. Cleantech clean wheel
Rafal9304 Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2021 CleanTech Clean Wheel 1:10 - 1:5, pędzel, szczoteczka, powtórzyć parę razy i zejdzie.
3echo Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2021 Dziękuję drodzy forumowicze.Zakupiłem ten specyfik.A pytanko jeszcze mam odnośnie tego kwasu...Czy jest on obojętny dla gumy?
deejay24h Opublikowano 30 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2021 9 godzin temu, 3echo napisał: Dziękuję drodzy forumowicze.Zakupiłem ten specyfik.A pytanko jeszcze mam odnośnie tego kwasu...Czy jest on obojętny dla gumy? Nic się nie stanie, tylko nie daj temu zaschnąć, i dobrze wypłucz.
3echo Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2021 W dniu 30.07.2021 o 00:48, Rafal9304 napisał: CleanTech Clean Wheel 1:10 - 1:5, pędzel, szczoteczka, powtórzyć parę razy i zejdzie. Niestety nie dał rady w proporcji 1:5.Spróbuę bez rozcieńczania.
Moderator Streat Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2021 @3echo jakiego pedzla uzywasz? Ma to kolosalne znaczenie 1:3 rozcienczenie CT CW i pedzelek WS czarny sztywny (ten z włosiem naturalono-syntetycznym) i wszystko pięknie schodziło
3echo Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Nawet pod drucianką ledwo schodzi.Próbowałem w niewidocznym miejscu.Daj namiary na ten pędzelek,bo po skrótach nie znajdę
xadamx Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2021 W dniu 2.08.2021 o 00:47, 3echo napisał: Niestety nie dał rady w proporcji 1:5.Spróbuę bez rozcieńczania. Na takie cos tylko czysty ewentualnie spróbuj 1:1. Spryskaj felgę, odczekaj około 2 minut (tylko pilnuj żeby nie zaschło), popracuj pędzlem (musi być w miarę sztywny) i znowu odczekaj chwilę. Spłucz obficie wodą. I poprawka jeśli stan będzie tego wymagał. I tak do skutku. 2-3 podejścia i powinno być po kłopocie.
Rekomendowane odpowiedzi