jedrek1980 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 Ładna ładna.Sam zastanawiam się właśnie nad radyjkiem i kamerą.Duzo roboty z tą kamra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 19 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 @jedrek1980 w przypadku kombi najwięcej zabawy jest z przepchnięciem kabelka od kamerki/klamki do światła wstecznego oraz później dojście do wnętrza. Samo poprowadzenie kabla do przodu, to pikuś, bo go chowasz pod osłonami w progu. Najtrudniej jest wyjść z bagażnika - przepchnąć go wzdłuż szyby i później przez gumową rurkę z innymi kablami: Jak się zdecydujesz, to podam więcej szczegółów W O2 miałem rozwiązanie bezprzewodowe z kamerki do radia, ale było sporo zakłóceń i tu zdecydowałem się na sprawdzone rozwiązanie po kablu. Zabawy jest podobnie, bo i tak musisz do nadajnika podać sygnał ze wstecznego - także i tak musisz wyjść z kablem z bagażnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem@S Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 W dniu 18.01.2021 o 15:40, krzygaj napisał: no pięknie - widzę, że wersja L&K - pochwal się fotami i jakie parametry. Ładnie wygląda. 2014r L&K 2.0 170 DSG ogólnie prawie wszystko , bez monitorów w zagłówkach i solar dachu. Z ciekawych Panorama , bixenon skrętny , webasto , OPS , Park Assist , jasne skóry grzane-wentylowane itd... Car audio miało być przełożone z poprzedniego auta , ale zaczynają się schody - soundystem . Wiec albo zostaje RNS510 albo zmiana na MIB STD2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 21 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 @Przem@S zakładaj wątek, będę śledzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 29 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Przygotowanie letnich kapci do sezonu - liźnięcie Menzerna 2500 i 4000: Przed: Po: Dopiero ogarnąłem 2, jutro reszta, mycie i wpadnie Mr Fx 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 31 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 Dziś dokończyłem polerkę felg - jeszcze małe porównanie: Znaczki do felg też dostały z polerki: Dodatkowo wymieniłem kury na nowe: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slovak Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 @krzygaj, Indianina (dokładnie to na logo znajduje się pióropusz i strzała), a nie kurę https://www.autocentrum.pl/publikacje/historia-motoryzacji/historia-logotypu-skody-skoda/ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 5 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Podsumowanie prawie 3 dniowej roboty przy Skodzie - już od czasu zakupu stwierdziłem, że muszę zrobić polerkę i dodatkowo położyć ceramikę. No więc nadszedł ten dzień - długi weekend, ciepło, bezwietrznie, tylko ja i "cukiereczek" Zacząłem w środę wieczorem - mycie, dekontaminacja, deironizacja, zakamarki itd... Następnego dnia pobudka o 5 - oklejanie i polerka - Menzerna 1000/2500/3800 i na koniec jeszcze cleaner. Nie jest to srebrny lakier, gdzie jedziesz i nie patrzysz pod ledem czy jest ok, tu zdecydowanie trzeba więcej uwagi zarówno przy polerce i przy docieraniu. Kolejny dzień (wstałem już o 4.30 ), to wisienka na torcie Cquartz 3.0 i Gliss - obydwa w 2 warstwach. Obawiałem się czy Cquartz zagada, bo okazało się, że ponad pół roku po terminie . Poszło na bogato, ale przy moim weekendowym użytkowaniu sądzę, że posiedzi 2-3 lata, a może dłużej - no chyba, że wcześniej nałapie rys od zbyt częstego mycia . W buteleczkach pozostało po ok 10ml i akurat będzie na auto żony. No to więc wyszło tak (o ile jeszcze nie macie przesytu po postach w Co zrobiłeś dziś przy swoim aucie 3 Jak komuś jeszcze mało , to reszta do rozwinięcia poniżej : Spoiler Jest szkiełko, bardzo mi się podoba, kolor też robi mega robotę Oczywiście auto już trochę zakurzone i w zasadzie, to należałoby je umyć 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 5 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 @krzygaj elegancko się samochód prezentuje, szkiełko na tym kolorze jest idealne . Ten kolor i czarny pasują najlepiej do tego samochodu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 18 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 Wczoraj pierwsze mycie od nałożenia powłoki oraz dwa testy: - odpychania wody - dmuchawy do osuszania auta - tu muszę jeszcze popracować nad techniką, ale jest dobrze Klika fotek po Spoiler 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 21 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 Trochę się przykurzyło, więc wpadło mycie i udało się uchwycić takie fajne ujęcie: 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 Piękne auto masz!Wyryte w skale z S20 5G FE 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skieletor Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 Wow, Skodunia robi ogromne wrażenie, jest efekt lustra, aż zazdroszczę! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 23 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 Było coś dla ciała - dziś wpadło coś dla duszy - wyplute 193KM i 399Nm w STAGE1: RUN3 - z boxem, z którym kupiłem auto RUN2 - na serii RUN1 - po STAGE1 - liczyłem na więcej, no ale cóż bez modyfikacji mechanicznych więcej nie wyda. Póki co i tak jest spora różnica - lepszy "kop" i skrzynia w końcu pracuje jakbym chciał 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 13 godzin temu, krzygaj napisał: RUN2 - na serii RUN1 - po STAGE1 - liczyłem na więcej, no ale cóż bez modyfikacji mechanicznych więcej nie wyda. Serie masz książkową i tu wyszło spoko, ale aż dziwne ze soft wypluł tylko 23KM, choć z drugiej strony patrząc na wartość Nm (czyli tym czym się jeżdzi w dieslu) to te 4 stówki pewnie fajnie odpychają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 24 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 @Grzechu23 spodziewałem się czegoś powyżej 200KM, bo tak mi wychodziło z przeglądu internetu, no ale cóż pozostaje mi poszukać tych brakujących koni - wyczyszczenie egr, dolotu itd... Jedzie się fajnie, lepiej się zbiera, przy wyprzedzaniu nie ma już strachu Skrzynia teraz biegi zmienia przy trochę wyższych prędkościach, potrzeba mniej wcisnąć gazu by zrobił redukcję na niższy bieg, skrzynia szybciej zmienia biegi jak np sterujesz łopatkami - tyle póki co udało mi się wyłapać po 150km od zmian. W przyszłym tygodniu trasa nad morze, to zbiorę więcej doświadczeń. Czy dało się wyciągnąć więcej z tego co jest? - nie wiem - tu zdałem się na doświadczenie tunera - domyślam się, że robił tak by było i dobrze i bezpiecznie dla silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 12 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 @Grzechu23 zastanawiam się nad takimi kierunkami: Na Ali nie są drogie: https://pl.aliexpress.com/item/4000947983316.html Widzę, że są też z białym szkłem: https://pl.aliexpress.com/item/1005001731279188.html - muszę się zastanowić czy czarne czy jednak białe. u Ciebie fajnie by wyglądało - chyba, że już masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 12 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 @krzygaj Widziałem ten filmik z tydzień temu Nie mam, ale to chyba jakiś znak bo obecne ledy w lusterkach powoli umierają i możliwe, że takie coś wleci. Wygląda fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 12 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 @Grzechu23 ja muszę wybrać czarne czy białe - popatrzę na spokojnie w garażu i zamawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 12 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 @krzygaj Faktycznie, białych nie widziałem wcześniej, ale jak teraz patrze to ten 'biały' tez jest lekko dymiony, więc spoko. Nawet bardziej mi się podoba, niż typowa czerń bo przynajmniej widać go wizualnie w lusterku bez świecenia. Zobacz sobie fotki w feedback'ach 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 12 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 @Grzechu23 dobra nie ma co odwlekać nieuniknionego - zamówiłem White z drugiego linku rzeczywiście są trochę dymione, także sądzę, że będzie dobrze. Dam znać po montażu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stance4Wheels Opublikowano 25 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2021 Piękny robota ! Ten kolor jest obłędny w świetle nie nudzi się 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 27 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2021 @Grzechu23nie mogłem się dłużej opierać - ładnie siadło 50/50 No filmy z działania: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 27 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2021 2 godziny temu, krzygaj napisał: ładnie siadło Siadło ekstra! to są te ala białe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 27 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2021 @Grzechu23 tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi