Skocz do zawartości

Zapachy do autka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja wczoraj wieczorem pierwszy raz użyłem CG lemon i dzisiaj rano jak wsiadłem nic nie czułem. Zapach mi się podoba, ale trwałość żadna :/ spróbuje następnym razem więcej psiknąć może pomoże.

Tak samo sprawa sie ma z CG watermelon pachnie kilka godzin nawet po sporej dawce....

Wniosek: nigdy wiecej, strata pieniedzy

Opublikowano
Ja wczoraj wieczorem pierwszy raz użyłem CG lemon i dzisiaj rano jak wsiadłem nic nie czułem. Zapach mi się podoba, ale trwałość żadna :/ spróbuje następnym razem więcej psiknąć może pomoże.

Tak samo sprawa sie ma z CG watermelon pachnie kilka godzin nawet po sporej dawce....

Wniosek: nigdy wiecej, strata pieniedzy

dobrze, ze w ostatniej chwili wywalilem go z zamowienia..

co w takim razie polecacie ? spray i zapachy owocowe (jakis grapefriut, cherry)

Opublikowano

Mam wrażenie, że generalnie wszystkie te zapachy są krótkotrwałe (przetestowałem kilka). Pachną kilka godzin i już. Są bardziej odpowiednikami dezodorantów niż wody toaletowej, że o perfumach nie wspomnę. Z jednej strony to wada, ale IMHO też i zaleta. Mając kilka próbek można sobie zmieniać zapach w aucie w zależności od np. nastroju, pory dnia, "towarzystwa" które będziemy wozić, itp. Ponadto po otwarciu drzwi nie biją zapachem jak choineczki i nie powodują, że tworzywa i materiały w samochodzie "przesiąkają zapachem".

Opublikowano

Zapachy California Scents Original z tego co wyczytałem na forum są chwalone za zapach, jego trwałość no i cenę. Widzę, że nie tylko ja jestem zawiedziony zapachami CG. Dobrze, że kupiłem tylko tester, w innym przypadku prawie 50zł poszło by się ...

Opublikowano

jodan, w moim przypadku mówi się trudno. Szkoda że trzeba aplikować codziennie CG a nawet i częściej. Czasami mam takie wrażenie jakby zapach ulatniał się. :/

Opublikowano

jezeli macie filtry kabionowe to mozna zaaplikowac takich zapach bezposrednio na filtr - pachnie zdecydowanie dluzej i ciekawie bo tylko jak sie wlaczy nawiew :) nie wiem jak to sie w polaczeniu z klima spisuje bo u siebie klimy nie posiadalem :| w kazdym razie CG StripperScent pachnial kilka dni calkiem przyjemnie po aplikacji na filtr kabinowy a po aplikacji na tapicerke wenatrz zapach byl bardzo ale to bardzo krotkotrwaly

Opublikowano

No właśnie kilka dni... teraz czytam o tym California Scents i chyba nie ma konkurencji dla tego zapachu. 60 dni ponoć spokojnie wytrzyma a i wtedy jeszcze można wrzucić go do jakieś szafy :D No i jak pachnie jak tak czytam o nim na różnych forach to aż czuje go przed monitorem :D Ja kupuje California Scents!

Opublikowano

no wiesz ale kilka dni jak dalem 3 psikniecia. patrzac na zawartosc opakowania to jezeli aplikowalbym nawet co 4 dni 3 psikniecia to starczyloby mi na minimum 4mc albo i lepiej. Problematyczne jest tylko aplikowanie bo trzeba sie dobierac do filtra - w audi 80 to akurat bylo 10 sekund wiec i niewielki problem no ale zawsze to jakies dlubanie... niemniej zapach ktory podalem jest tylko u CG a podoba mi sie na tyle ze bylem w stanie bez problemu zniesc klopoty z aplikacja na filtr (chociaz przez pierwszy tydzien zapach wydawal mi sie dziwaczny i jakis nie teges to pozniej sie w nim zakochalem)

Opublikowano

Forest, przywiozłam sobie średnią puszkę California Scent z hameryki , zapach cherry , i powiem że jeździła u mnie w aucie od września 2010, do wczoraj , żel się zsechł ale nadal pachniało , teraz to co zostało pachnie mi w szafce z MF i jest dobrze wyczuwalne, inny zapach już dla mnie nie istnieje, ten jest NR1 , teraz mam zamiar się zaopatrzyć w większą ilość na zapas. :-]

Opublikowano
żel się zsechł

Jaki żel ?

ja mam California scenst w puszce ,po paru miesiącach został suchy glutek wielkości kciuka który nadal pachnie, jest jeszcze spray, zawieszka buteleczka w kratkę nawiewu, puszka jak dla mnie najdłużej trzyma. jedyna wada ze ja trzeba stawiac a w niektórych autach może być z tym problem

Cherry%20main.jpg

Opublikowano

jest 100% żel , nie wiem jak w sprzedawanych w PL puszkach ale chłopaki wiem co mam :P tam jest żel , a dokładniej opisując taka galareta zbita , co stopniowo wysycha kurczy się . Kupowałam w Ori sklepie ;) może są różne wersje ja mam żelową

Opublikowano

Moze w starszych zapachach tak było, bo wczoraj poczytałem o tych zapchach i są niby 3 drewienka w środku.

Opublikowano

damianTDCi, nie są to starsze zapachy bo one nadal są w ofercie , a wystarczy wejść na stronkę CaliforniaScensts i się przekonasz że są żelowe , ja np nie widziałam drewienkowych heh

Evo, dobrze mówi :D są dwa rodzaje .

Opublikowano
60 dni ponoć spokojnie wytrzyma

Mam w samochodzie zapach California Scents Shasta Strawberry w puszce od 19 kwietnia. Minął prawie miesiąc i zapach jest jeszcze delikatnie czuć. Myślę, że jeszcze 2 tygodnie wytrzyma. Nie jest to 60 dni, ale i tak uważam, że produkt jest warty zakupu. Być może zapach ulatnia się szybciej ponieważ puszka stoi w miejscu narażonym na bezpośrednie działanie promieni słonecznych co wiąże się m.in. z szybszym parowaniem itd. Przy następnej okazji na pewno kupię Coronado Cherry lub Concord Cranberry.

Sprawa ma się inaczej przy zapachach płynnych Poorboy's i Monster Shine.

Kupiłem próbki PB Cherry, Pinacolada, Green Apple i Vanilla oraz MS Leather i Watermelon.

Cieszę się, że tylko próbki, bo gdybym kupił pełnowymiarowe opakowania to długo plułbym sobie w brodę. O wrażeniach węchowych nie będę pisał bo to kwestia indywidualna.

Uważam, że trwałość jest naprawdę słaba. Zapachy utrzymywały się nie dłużej niż 3 dni :thumbdown: