V1RU$ Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Tym razem szybka prezentacja (test) nowości od Shiny Garage tj. ich najnowsze dziecko: Shiny Garage Pre-Wash Citrus Oil TFR Opis ze strony producenta: Spoiler https://www.shinygarage.pl/product-pol-84-Shiny-Garage-Pre-Wash-Citrus-Oil-TFR-1L.html Z racji, że poprzedni sezon używałem ich pierwszą wersję CO tylko i wyłącznie z oprysku, to nowa wersja też poszła testowo jako oprysk. Stężenie 1:20 - opryskiwacz Kwazar, ciepła woda. Pacjent. Aplikacja produktu. Oprysk leżał na aucie cztery minuty po tym czasie zabrałem się do płukania. Płukanie. Test białej rękawiczki. Wnioski. Produkt robi to do czego został stworzony. W stosunku do starszego brata więcej się pieni nawet z oprysku. Szybko reaguje z brudem. Domywanie na bdb poziomie. Auto miało nazbierany dwutygodniowy brud. Myślę, że można kombinować i zejść ze stężeniem. Kila dni wcześniej aplikowałem z PA i dużo ładniejsza i stabilniejsza piana niż w starej wersji. Producent podaje, że jest w produkcie mniej wodorotlenku sodu a więcej olejków cytrusowych więc teoretycznie powinien być bezpieczniejszy. Dłużej się go wypłukuje niż starszą wersję. Pobawię się nim jakiś czas i zrobię update moich złotych myśli. Na jednym mytym aucie zostały mi kropki na uszczelkach wokół szyby i miałem problem je usunąć - czy to wina SGCO TRF nie wiem, ale możliwe. Bo wszędzie myłem tym samym stężeniem. Umyję jeszcze kilka fur i będę to obserwował. I tak jeszcze ode mnie. Brud wyhodowany na potrzeby testu. Nie nadużywam tego typu produktów. Ale na szczury czy na zimowy bajzel dlaczego nie. 5
Gesiu_15 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 @V1RU$ Dobry test Porówna ktoś z ADBL TFR ?
V1RU$ Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 7 minut temu, Gesiu_15 napisał: @V1RU$ Dobry test Porówna ktoś z ADBL TFR ? Bezpośrednio nie ale miałem próbkę od @david2888 i ADBL mocniejszy. Trudno porównać bezpośrednio. Bo ADBL robił robotę przy 25ml na litr wody. Więc trzeba by przy tych samych stężeniach.
Moderator Streat Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 @V1RU$ Bardzo fajny test TFR w zeszłym roku zrobił nie małe zamieszanie bo wszyscy się nim zachwycili ale jak dla mnie to jest typowy produkt na myjki bezdotykowe i to jeszcze zimą najlepiej. Osobiscie latem wole uzywac bezpieczniejszych produktów o neutralnym pH aby nie narobić szkód na lakierz, uszczelkach czy chromach. Trzeba o tym pamietac i mieć w głowie że niekiedy lepiej jest użyć bezpieczniejszego ale słabszego środka niż za wszelką cene walczyć o domycie Musze zakupic SG CO i zobaczyć jak niższe stężenie daj rade 1
keza Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 @Streat myślę, że po dłuższym nie myciu samochodu powyżej dwóch tygodni jednak warto użyć takiego pre washu. Już nie wspomnę o zapuszczonych samochodach
Moderator Domel Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 29 minut temu, Streat napisał: bo wszyscy się nim zachwycili O mnie nie mów, użyłem moze 2 razy, w tym roku zimy nie było, nie udało mi się ubrudzić auta porządnie nawet
Moderator Streat Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 @Domel ja to raz uzyłem tfr'a tak to nie było kiedy bo taka mielismy zime
Kuba95 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Przed zimą kupiłem baniak 5l. Zimy nie było i użyłem max 5 razy
Grzechu23 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Wrzucam filmik od SG z prezentacji. Dodałem komentarz w związku z moimi przemyśleniami co do rozcieńczenia nowego CO, ale na razie olewka z ich strony. Jak wy to widzicie? Chwalą się ponad 2x większą 'mocą', a dalej jest zalecane 1:20 w oprysku
menior Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Ja sie spytalem na stronie fb czym sie rozni od starej to odpisali ze bardziej dostosowana i do uzycia tez w pianie
Moderator Domel Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zacznijcie testować zamiast dywagować Do boju, gotowi ? Start 2
menior Opublikowano 23 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2021 Ktos testowal juz w pianownicach recznych? W jakim stezeniu sie sprawdza,bo w opisie pisze 100ml na 1litr,troche duzo sie wydaje
wanraf89 Opublikowano 23 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2021 40 ml na litr daje do recznej pianownicy i dziala elegancko. 1
Moniak Lord Masło Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Ktoś się bawił z pianownicy? Pokończyły mi się piany i myślę żeby kupić bańkę 5l albo SG albo cleantecha. Ma ktoś porównanie z cleantechem z pianownicy? Bo dla mnie cleantech z oprysku strasznie szybko wysycha ale piana petarda z kolei SG oprysk działa cuda, zaś z pianownicy (starsza wersja) to była strata produktu. Chce coś i do pianowania i do oprysku. Podobno w nowej wersji poprawili pianowanie. Który z nich będzie bardziej uniwersalny i do oprysku i pianowania?
Bac Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Mam problem otóż na masce wylał mi się TFR i dopiero po pewnym czasie to zobaczyłem. Zmylem wodą lecz zostały ciemne zacieki. Nie wiem czy czy jest to spowodowane podjedzeniem wosku czy narobił się bałagan. Najbardziej widoczne są gdy maska jest mokra. Ktoś ma jakiś sposób aby to zlikwidować?
kamil598 Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2021 @Bac spróbuj IPA, jak nie to cleanerem a jeśli dalej nie zejdzie to polerowanie
Bac Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Elegancko. IPA pomogła. Dzięki ;) 1
Rekomendowane odpowiedzi