lukeu Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 @AreK dzięki za tipa. Odniosę się jeszcze do tego co napisałeś. Faktycznie w definicji jest o renowacji, jednak w żadnej relacji nie widziałem po prostu szycia elementów tapicerki. Skojarzyło mi się z odbudową auta - jestem na bieżąco z Polskim Porsche Co do lakieru to nie chce zabrzmieć ignorancko, jednak kto by się podjął? Ja bym spróbował. Oczywiście by nie wyszło jak Tobie, bo nie mam takiego doświadczenia i wiedzy. Jednak widząc jak auto wygląda i widząc desperację właściciela, który nie chce oddawać do malowania to co by zaszkodziło - tylko mógłbym pomóc. Poruszyłeś też kwestię detailingu nowych aut. Zauważyłem ten trend już dawno temu. Zwłaszcza w studiach, które swój fejm robią na nowych furach, które tylko odtłuszczają, dają powłokę, robią milion zdjęć i kasują 5k. Pracując w studiu uwielbiałem robić szczury, bo na nich efekt był powalający. Nic mi tak nie sprawiło radości jak zamiana matowego lakieru VW T4 na błyszczący. Szkoda tylko, że tak mało właścicieli starych aut chce w nie inwestować. Z drugiej strony trzeba szanować, że ludzie chcą dawki detailingu w swoich nowych i ładnych autach - tutaj my tez mamy pole do popisu robiąc efekty lepsze niż fabryka dała i podkreślając lakier do granic możliwości. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 11 Maja 2020 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 @lukeu edytuj post Wiesz, kto by się podjął...... Napisałem trochę przewrotnie mając na myśli wszystkich, którzy robili coś przy tym aucie. Wiesz jak jest jeśli robisz to na co dzień. Najłatwiej polakierować bez szacunku do oryginalnego stanu. Oczywiście, szanuję też detailing nowych samochodów. Robiłem to sporo czasu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 11 Maja 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 co tu dużo pisać Robota odj... perfekcyjnie @AreK znasz mnie dobrze i wiesz co sadze o VW i tym modelu. Bardzo sie cieszyłem jak sie dowiedziałem ze trafił on w twoje ręce bo wiedziałem ze odmienisz go diametralnie i sie nie myliłem. Wyszedł bardzo fajnie i ciesze sie ze tafił na niego wosk a nie powłoka. Co do zderzaków to w mk2 opalarka robi z nich bardzo ładne odnowione zderzaki (sam nie raz odnawiałem) Jak dla mnie 10/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 11 Maja 2020 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Zapomniałem dodać, że wszelkie wątpliwości dot. demontaży itp rozwiewał właśnie Paweł. @BiałyGTi to wybitny znawca modelu. Dzięki! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 MK2 w takim stanie ciężko spotkać @AreK co tu mówić dużo : Mistrz ! Projekt pochłonął dużo czasu ale za to jakie efekty Szkoda by mi było takim mk2 jeździć koło komina , tylko zloty i dbać 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesio24 Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Super relacja, świetnie się ją czyta. Co do ogromu pracy nad tym autem, jestem pod ogromnym wrażeniem, to cała kwintesencja detailingu na mistrzowskim poziomie. Waham się nad zakupem XCE/HDX, ale po obejrzeniu tej relacji po prostu nie mam już innego wyjscia- muszę zamówić i dążyć do takich efektów jakie uzyskałeś. Na miejscu właściciela, bałbym się jeździć tym samochodem po takiej robocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 16 Maja 2020 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 @Lesio24 kup tą maszynę. Zobaczysz, że jest świetna. Ja nie wyobrażam sobie pracy bez maszyny planetarnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlodyKoguT Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 @AreK chyba dam Ci mojego do dopracowania 2 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 16 Maja 2020 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 @MlodyKoguT oczywiscie pomogę, serdecznie zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slovak Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 @Lesio24, a co najważniejsze to XCE jest niezwykle prosta w prowadzeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 10 godzin temu, AreK napisał: @Lesio24 kup tą maszynę. Zobaczysz, że jest świetna. Ja nie wyobrażam sobie pracy bez maszyny planetarnej. XCE czy VRG ? Którą lepiej wybrać ? Czy może coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 18 Maja 2020 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 @Hawk XCE-cichsza, mniejsze wibracje, ergonomia, nowa technologia. VGR-kultowa, może wygodniejsza na poziomych płaszczyznach, można tanio kupić używkę. Ja wymieniłem VRG na XCE i nie żałuję decyzji. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtszudi Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 nie chcesz sie zajac moim GTI MK5 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 18 Maja 2020 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 @gtszudi dwa razy nie mów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adk Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Relacja - top of the top!!! Robota - absolutnie top, jak dla mnie Tytuł relacji kojarzy mi się tylko z jednym - taki gofer to mokry sen każdego alfisty I mówię to jako świadomy alfista Gratuluję i pozdrawiam! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 @AreK wielkie uznanie za ten lakier. Pracując nad swoim A6 myślałem, że dostanę szewskiej pasji, bo ciąłem na 2x + finisz. Tak się zastanawiałem podczas relacji czy na 3x cięcie ci wyrobiło ? A Ty piszesz nawet o 4x cięciu. WOW. Projekt super. Uwielbiam niektóre stare auta, w tym Golfa2. Sam dorastam powoli do zakupu Audi 80 w cabrio - jest to moje marzenie. Jeszcze raz moje gratulacje za całe autko. Pytanie: szyb, zwłaszcza przedniej i tylnej nie polerowałeś? PS. DM - idealnie dobrana do długości relacji. Hehe skończyła się na ostatnim zdjęciu. Też ich lubię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 28 Maja 2020 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 2 minuty temu, xadamx napisał: szyb, zwłaszcza przedniej i tylnej nie polerowałeś? nie, dlaczego pytasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 4 godziny temu, AreK napisał: nie, dlaczego pytasz? Tak z ciekawości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 28 Maja 2020 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 @xadamx jak idziesz do dentysty i chcesz leczyć jeden ząb to on robi Ci przy okazji resztę i wybiela ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 @AreK nie dam się sprowokować . Wolę jeszcze raz popatrzeć na relację bo naprawdę jest na co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matix19 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Mnie ciekawi jak wybrnąłeś z tego braku lakieru na słupku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq631 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Arku jak zwykle czapki z głów!!!! Twoje relacje miło się ogląda 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Makki_ Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Nie ma lipy panie Arku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shoober Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Cześć Arku, uczę się pracy na rotacji. Tak się składa, że mamy w pracy taki sam zestaw, czyli - duży flex, Koch h09 i h08 oraz kilka futer. czy mógłbyś krótko opisać pracę taką kombinacją? Docisk, jakie obroty lubi ta pasta i jakieś wskazówki. Może kilka słów również o M3? pozdrawiam i życzę samych wspaniałych doświadczeń zawodowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 18 godzin temu, _Makki_ napisał: Nie ma lipy panie Arku Kiedy Twoje relacje wrócą na forum ? Kope lat Panie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi