Bitek Opublikowano 8 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2019 Cześć Dzisiaj przedstawię Wam mini test produktu do usuwania wosków jakim jest Wax Off od @DETAILiNK. Cytat Opis producenta. WAX OFF jest skoncentrowanym, łatwym w użyciu preparatem do usuwania wosków, pozostałości wosków i innych zabezpieczeń lakieru. Oczyszcza powierzchnię karoserii przygotowując ją do dalszego zabezpieczenia. Jest bezpieczny dla lakieru. Sposób użycia: - rozcieńcz koncentrat w stosunku od 1:15 do 1:5 z wodą - nanieś preparat za pomocą spryskiwacza na suchy czysty lakier - odczekaj około 5 minut - wypracuj przy pomocy rękawicy, gąbki lub aplikatora bawełnianego - spłucz dokładnie wodą pod ciśnieniem Uwagi: - aplikować na czyste chłodne elementy. - nie używać w słońcu. - nie dopuścić do wyschnięcia. - przed użyciem wykonać próbę w mało widocznym miejscu. - przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Lakier był zabezpieczony woskiem Dodo Juice Blue Velvet około półtora miesiąca temu, jakieś 10 dni temu położyłem Detailer's Magic Wax Magic. Kropelkowanie mega spadło co jest normalne przy tym specyfiku. Wax Off posiada całkiem przyjemny zapach coś cytrusowego jest mega oleisty i pozwala na dłuższą prace. Sam nałożyłem Waxa na cały lakier odczekałem około 5 minut i wypracowałem rękawicą. Zastosowałem rozcieńczenie 1:10 gdzie przy wcześniejszym zabezpieczeniu poradziło sobie bez problemu - zeszło mi około 2 litrów na auto Laguna 3. Temperatura otoczenia 18 stopni, karoseria zimna przejechałem około kilometra na myjnie Ze względu, że byłem sam i nie wziąłem ze sobą statywu do tego była godzina 17 w niedziele gdzie na myjni był ruch nie mogłem sobie pozwolić na większą ilość zdjęć. 2
Strus Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 2 litry Mi Autobrite'a na moje kombi schodzi ze 100 - 150ml
DZIADZIA Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 @Strus , roztworu, ale i tak dużo 1
Strus Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 No ja mówię o roztworze. Koncentratu przecież nie leję na auto 1
Moderator BiałyGTi Opublikowano 9 Września 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 Takie moje spostrzeżenie po tego typu środkach do ściągania wosków itd. Warto umyć po tym auto bo moze sie okazać ze znowu zaczyna kropelkowac, a to przez to ze zamiast usunąć to zapchał wosk. 1
DZIADZIA Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 Tak jak napisał @BiałyGTi , najlepiej czymś kwaśnym
Bitek Opublikowano 9 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 Na tą chwilę wiem że dałbym radę zużyć mniej płynu, poleciałem całe auto i było tego sporo kolejnym razem poleci mniejsza dawka 1
DZIADZIA Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 @Bitek ale tak jak napisałem, oleisty, miło się rozprowadza rękawicą i długo leży 1
Bitek Opublikowano 9 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 9 minut temu, rygryss napisał: @Bitek ale tak jak napisałem, oleisty, miło się rozprowadza rękawicą i długo leży Racja, fajnie się pracuje 1
Strus Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 Za jakieś 3-4 dni wrzucę porównanie Autobrite z Detailink i być może z EliteDetailer Paint Cleaner. Wrzucę do ściągania Mothersa CMX, SSW i BSD. Zamierzam dać im jeden dzień na uleżenie się i będziemy ściągać 1 2
Strus Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 AB mam rozrobiony baniak 1:3. Jak myślicie - czy detailink też 1:3 zrobić ? 1
Bitek Opublikowano 9 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 @Strus Oo super porównanie ciekaw jestem wyniku 1
DZIADZIA Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 16 minut temu, Strus napisał: czy detailink też 1:3 zrobić ? Naturalnie, wszyscy zawodnicy niech będą z tym samym stężeniem 2
Strus Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 Czyli Autobrite Wax Off 1:3 Detailink Wax Off 1:3 Elite Detailed Paint Cleaner jest produktem gotowym do użycia więc tu nie kombinujemy Skoro wszystko ustalone to pozwolę sobie tu od razu podziękować firmom @DETAILiNK oraz @Elite Detailer za udostępnienie produktów do testu. Stay tuned 2
KUBA46 Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2019 Czyli Paint Cleaner od Elite to produkt typu wax off? W MRC dostałem info, że to zwykły "eraser" do wymywania past itp.
Moderator Domel Opublikowano 10 Września 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Września 2019 Teraz, KUBA46 napisał: Czyli Paint Cleaner od Elite to produkt typu wax off? W MRC dostałem info, że to zwykły "eraser" do wymywania past itp. @Elite Detailer
Strus Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2019 Nawet w opisie w MRC jest info że usuwa woski i przygotowuje pod aplikację.
KUBA46 Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2019 W dniu 10.09.2019 o 18:18, Strus napisał: Nawet w opisie w MRC jest info że usuwa woski i przygotowuje pod aplikację. No też byłem o tym przekonany, ale Pan przy kasie stwierdził, że to jednak coś ala „eraser”. No trudno, następnym razem ;)
Rekomendowane odpowiedzi