Bielutomek Posted August 21, 2019 Report Posted August 21, 2019 Hej! Czy zna ktoś w polsce, serwis który zajmuje się regeneracja/naprawa pianownic PA? Mam problem ze swoją, nie pobiera piany z butelki, i rzuca sama wodę. Bardzo będę wdzięczny za pomoc
Bare Shine Posted August 21, 2019 Report Posted August 21, 2019 a probowales rozebrac i wyczyscic? na YT sa filmiki pokazujace to, czesto tez widzialem ze namaczaja czesci metalowe w wodzie z soda
Tommy Lee Posted August 21, 2019 Report Posted August 21, 2019 A pytałeś bezpośrednio u partnera Techkar? Swego czasu sporo ludzi kupowało pianownice w PPUH Wera z Rzeszowa, oni mają sprzedaż urządzeń czyszczących i chyba serwis.
Bielutomek Posted August 21, 2019 Author Report Posted August 21, 2019 @Bare Shine czyszczone i w occie, i w sodzie. Nic. @Tommy Lee właśnie pa z TechKaru, a o serwisie u Wery, nawet nie wiedziałem, zagadam do nich jutro!
T2Maciek Posted August 22, 2019 Report Posted August 22, 2019 Cześć podczepie sie, mam problem z pianownica PA kupiłem używkę niby ( raz uzyta) założyłem i cieknie mi ona z łączenia pianownicy z końcówką do karchera. Zobaczcie czy da się to jakoś skręcić czy oddać ją ?
Moderator BiałyGTi Posted August 22, 2019 Moderator Report Posted August 22, 2019 @T2Maciek dla jasności woda wylatuje między końcówka (plastikowa) a pistoletem czy między mosiądzem a plastikiem ?
V1RU$ Posted August 22, 2019 Report Posted August 22, 2019 Kup klej do gwintów niebieski. Rozkręć oczyść wklej na ten klej i tyle. Jak cieknie z drugiej strony (z tego plastiku) tam jest oring - wymień go. A czasem wystarczy wyjęcie i przesmarowanie smarem do uszczelek i jest OK.
T2Maciek Posted August 22, 2019 Report Posted August 22, 2019 2 godziny temu, BiałyGTi napisał: @T2Maciek dla jasności woda wylatuje między końcówka (plastikowa) a pistoletem czy między mosiądzem a plastikiem ? Miedzy mosiądzem a plastikiem
Moderator BiałyGTi Posted August 22, 2019 Moderator Report Posted August 22, 2019 Godzinę temu, T2Maciek napisał: Miedzy mosiądzem a plastikiem Ktos nie dał uszczelnienia. Rozkręć i daj teflon badz klej do gwintów
inspire Posted May 11, 2022 Report Posted May 11, 2022 Zrobię odkop Od jakiegoś czasu mam problem z pianownicą PA, leci mleko (ciśnienie wody jest normalne) zamiast piany a wystarczy że pokręcę od brzega do brzega pokrętłem (od ilości chemii) na wciśniętym spuście i działa dobrze do momentu puszczenia spustu w pistolecie. Czasami wystarczy tylko ruszyć pokrętło a czasami trzeba trochę nim pokręcić, praktycznie co 2-3 wciśnięcie spustu muszę krecić pokrętłem. No i mało tego, czasami mój karcher po wciśnięciu spustu nie może zbudować odpowiedniego ciśnienia i sika mlekiem (o ciśnieniu jak bym lał wodę wężem z kranu).... Kupować drugą pianownicę czy idzie tą jakoś naprawić?
alexander.p Posted May 11, 2022 Report Posted May 11, 2022 24 minuty temu, inspire napisał: Zrobię odkop Od jakiegoś czasu mam problem z pianownicą PA, leci mleko (ciśnienie wody jest normalne) zamiast piany a wystarczy że pokręcę od brzega do brzega pokrętłem (od ilości chemii) na wciśniętym spuście i działa dobrze do momentu puszczenia spustu w pistolecie. Czasami wystarczy tylko ruszyć pokrętło a czasami trzeba trochę nim pokręcić, praktycznie co 2-3 wciśnięcie spustu muszę krecić pokrętłem. No i mało tego, czasami mój karcher po wciśnięciu spustu nie może zbudować odpowiedniego ciśnienia i sika mlekiem (o ciśnieniu jak bym lał wodę wężem z kranu).... Kupować drugą pianownicę czy idzie tą jakoś naprawić? proponuje oddać myjkę i pianownice do serwisu na odkamienienie. Miałem podobny przypadek
inspire Posted May 11, 2022 Report Posted May 11, 2022 7 minut temu, alexander.p napisał: proponuje oddać myjkę i pianownice do serwisu na odkamienienie. Miałem podobny przypadek Na jesieni odkamieniałem pianownicę i nic to nie zmieniło, a aktualnie mam rozebraną myjkę bo sobie udumałem że to może przez nią, no i po 13 latach wypadało by może olej wymienić ale w środku wygląda jak nowa, poza drobną ryską na jednym tłoku (nie wyczuwalną paznokciem), ale wszystko wyczyszczę, posmaruję i zobaczymy.
MMCzysci Posted May 11, 2022 Report Posted May 11, 2022 Ale wymieniałeś sitko?Wyryte w skale z S20 FE 5G
inspire Posted May 11, 2022 Report Posted May 11, 2022 Tak ale to nie wina sitka... Sitko nie ma z tym związku. Problem leży gdzieś w zaworze regulującym ilość chemii.
Grzechu23 Posted May 12, 2022 Report Posted May 12, 2022 Panowie, ktoś miał podobny problem z PA? Myjka Lavor, na standardowym pistolecie wszystko jest ok. Jak tylko podłącze PA to takie akcje ;/ 1. Wężyk nie jest zagięty. 2. Sitko wczoraj wyciągnięte i wyczyszczone w occie.
AudiBlask Posted May 12, 2022 Report Posted May 12, 2022 @Grzechu23 sprawdź dyszę, mogła się zapchać.
Grzechu23 Posted May 13, 2022 Report Posted May 13, 2022 @AudiBlask Bingo, dysza była zapchana. Sprawa rozwiązana Dzięki!
inspire Posted April 13, 2023 Report Posted April 13, 2023 Kojarzy ktoś jak się dobiera dyszę do pianownicy P.A? Znowu mam z nią problem i tym razem chcę wymienić sitko razem z dyszą. (myjka k5.55)
Recommended Posts