Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pad czysty wyprany. Podejdę do tego z tlenkiem ceru bo to wygląda na szkło. Dałem ciała z tymi pastami trzeba było inaczej do tematu podejść. Ale biedy wielkiej nie ma.

Opublikowano
Dante05,

Weź 5zł i popukaj w klosz. Jak będzie ''puk puk'' to plastik, jak będzie ''dzyń dzyń'' to szkło :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

No lepiej tego się nie dało opisać :D

Opublikowano

A czy ktoś z was zdziera klosze szlifierką mimośrodową? Bo zastanawiam się nad zakupem takiej, darcie kloszy ręcznie schodzi 2-4h a łapy odpadają :/

Opublikowano
Ja tylko do tego używam takiej maszynki mimośrodowej.

Mimośrodowej czy oscylacyjnej? Bo mam teraz oscylację typu delta z castoramy i kiepsko sobie radzi.

Opublikowano

Ja mam mimosrodowa. Taka ktora się kręci jak DA tylko ze skokiem 2.5 mm i super sobie daje rade.

Opublikowano
Ja mam mimosrodowa. Taka ktora się kręci jak DA tylko ze skokiem 2.5 mm i super sobie daje rade.

+1

Czas pracy skraca się przynajmniej o polowe ;)

No właśnie i łapy nie odpadają - o to właśnie mi chodzi :ad:

Opublikowano
Ja używalem worxa 350 bodajże, ale teraz kupię sobie mirkę ceros 2.5 mm.

A jaki najmniejszy BP mozna do nich zalozyc? 80mm? Ja uzywam takiej pneumatyczej z talerzem 50mm i dojscie jest super. Ale moj kompresor nie daje rady i jak mam wydac ponad tysia na jako taki kompresor to moze lepiej isc w cos elektrycznego.

Przepraszam za brak PL

Opublikowano

Do cerosa podchodza 125 i 150. Do worxa 125 ale jak sie zalozy podkladke to 150 tez sie da zalozyc. Mniejszych nie probowalem. Mirka robi tez male cerosy chyba 77mm specjalnie do reflektorow i małych elementów.

Opublikowano
Do cerosa podchodza 125 i 150. Do worxa 125 ale jak sie zalozy podkladke to 150 tez sie da zalozyc. Mniejszych nie probowalem. Mirka robi tez male cerosy chyba 77mm specjalnie do reflektorow i małych elementów.

Robi 77 a nawet 33 (czy 32) ale to pod pneumatykę. A na prąd nic nie mogę znaleźć :/

Opublikowano

Jeżeli pytanie się w jakiś sposób powiela to nie bijcie, brak komputera.

Próbowałem papierem 500 na maszynie spróbować klosz i tak jakby rant krążka z papierem zjadał mi plastik. "Przypalał", zdzierał jakkolwiek to nazwać. Nic z tego nie wyszło. Stosuje się pod krążek jakąś miękką wkładkę albo coś takiego, żeby wszędzie równo dociskac, czy nieumiejętność i Janusz polerki się we mnie objawił?

Opublikowano
Jeżeli pytanie się w jakiś sposób powiela to nie bijcie, brak komputera.

Próbowałem papierem 500 na maszynie spróbować klosz i tak jakby rant krążka z papierem zjadał mi plastik. "Przypalał", zdzierał jakkolwiek to nazwać. Nic z tego nie wyszło. Stosuje się pod krążek jakąś miękką wkładkę albo coś takiego, żeby wszędzie równo dociskac, czy nieumiejętność i Janusz polerki się we mnie objawił?

500 to bardzo agresywna gradacja. Na jakiej maszynie to robiles?

Opublikowano

Mam pytanie do doświadczonych w temacie. Mianowicie, matujecie i lakier bezbarwny ? (jak tak to jaki polecacie ?) czy mat polerka i jakis protectant ?

Chodzi mi o zadowalajacy efekt wizualny i uzytkowy czyli trwalosc.

Opublikowano

Jestem na 90% pewien ze jest maly 77mm ceros na prad. Bodajże ceros 325cv. Kazdy ceros jest na prad a wersja ja pneumatyke to Ros.

Opublikowano
Jestem na 90% pewien ze jest maly 77mm ceros na prad. Bodajże ceros 325cv. Kazdy ceros jest na prad a wersja ja pneumatyke to Ros.

Masz racje jest. Jest nawet 32mm. Ale kosztuje duzo monety!

Opublikowano

No tak to sa drogie rzeczy, ale każdy kto posiada taki sprzęt twierdzi, że jest wart swojej ceny.