foxy82 Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2015 prosze o pomoc , moje lampy w civicu sa w tragicznym stanie , szczerze nie widzialem jeszcze takich "zaciekow" na lampach w tym temacie : http://pokazywarka.pl/hjqve1/ jak sie do tego zabrac ? Miałem bardzo podobnie: Zacząłem od 600..potem zgodnie z opisami wcześniej coraz drobniej +pasty i jest ok.
3echo Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2015 A czy ktoś próbował czyścić swoje lampy tym zestawem? Meguiars Perfect Clarity Headlight http://waxitcar.pl/polerowanie-reflekto ... -5min.html
mrBlue Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2015 Cześć @3echo ja bym nie wierzył w takie cudowne środki w 5min, to się nadaje do wykończenia, albo nadania połysku bez usuwania uszkodzeń. Nie ma opcji sama pasta nie da rady, najpierw trzeba zeszlifować papierami. @rryba tu masz wszystko ładnie napisane, ja bym tylko dodał że fajnie jest przed pastami polecieć 3m trizact 3000 na DA, bedzie jak nowy. Jedyne co może zostać to pęknięcia wewnątrz plastiku i ewentualne zacieki / brud w środku. pzdr
robcok Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2015 Czym najlepiej zabezpieczać lampy, żeby jak najdłużej posiedziało? Bo nie chciałbym sytuacji że powiedzmy klient po ok pół roku czy roku wróci i stwierdzi, że znowu mu lampy zmatowiały i zrobiły się żółte.
mrBlue Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2015 Ja zabezpieczam preparatem ceramicznym Ceramic PRO, od trzech lat nie było reklamacji, choć daje gwarancję. pzdr Blue
HotSteam Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2015 Czym najlepiej zabezpieczać lampy, żeby jak najdłużej posiedziało? Bo nie chciałbym sytuacji że powiedzmy klient po ok pół roku czy roku wróci i stwierdzi, że znowu mu lampy zmatowiały i zrobiły się żółte. Wszystko wczesniej czy pozniej zejdzie swoja droga spotkalem sie z tym, ze niektorzy zabezpieczaja klosze lamp bezbarwnym. Czasem dodaja do niego czarnego lakieru i w efekcie maja zabezpieczone i przyciemnione lampy
SZyBA Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2015 Ja zabezpieczam preparatem ceramicznym Ceramic PRO, od trzech lat nie było reklamacji, choć daje gwarancję. pzdr Blue Którą Ceramiką dokładnie?
mrBlue Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2015 Ja zabezpieczam preparatem ceramicznym Ceramic PRO, od trzech lat nie było reklamacji, choć daje gwarancję. pzdr Blue Którą Ceramiką dokładnie? Aktualnie ceramic pro plastic nanoshine
kubaPb Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2015 3etapowa korekta samymi pastami Menzerna + Royal Pads +dwie warstwy wosku FinishKare 1000P Hi-Temp:) Bardzo delikatnie zrobione bo reflektory lekko przymatowione były. Pacjent. Audi S6 C5
SzaKal Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2015 Jakich zacieków ? to powłoka UV po prostu schodzi, rób normalnie tak jak każdy w tym temacie i będzie dobrze, ale ważne żeby po takiej kuracji reflektory zabezpieczyć.
bergsonek Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 Witam, Mam taki problem na lampach w miejscu soczewki na jednej i drugiej dosłownie w tym samym miejscu. Jest taka jakby mgiełka w kolorze tęczy na włączonych światłach (oznaczone na zdjęciu). Przy wyłączonych też jest to widoczne, (wiadomo ciemniejsze) ale też tęcza. Czy to klosz się wypala od środka, czy po niby delikatnej polerce lampy, czy jak?? i jak to mogę usunąć? http://wrzucaj.net/images/2015/10/02/obraz.jpg http://wrzucaj.net/images/2015/10/02/obraz1.jpg
kubaPb Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 papaierem sciernym lekko od 500 do 3000 tys. Pozniej polerke i bedziesz wiedzial, jezeli zostanie to ponownie.
mrBlue Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2015 Witam, Mam taki problem na lampach w miejscu soczewki na jednej i drugiej dosłownie w tym samym miejscu. Jest taka jakby mgiełka w kolorze tęczy na włączonych światłach (oznaczone na zdjęciu). Przy wyłączonych też jest to widoczne, (wiadomo ciemniejsze) ale też tęcza. Czy to klosz się wypala od środka, czy po niby delikatnej polerce lampy, czy jak?? i jak to mogę usunąć? http://wrzucaj.net/images/2015/10/02/obraz.jpg http://wrzucaj.net/images/2015/10/02/obraz1.jpg Masz brudne / mokre reflektory więc ciężko ocenić, ale wygląda na to że bardzo ich zniszczonych nie masz - traktowanie od razu papierem od 500 wzwyż, zdejmie całą warstwę ochronną - szkoda reflektora, będzie się szybciej niszczył, a zdjąć warstwę zewnętrzną zawsze będziesz miał czas. Ja bym poleciał tylko pastą na twardej gąbce - oczywiście na czysty reflektor
robcok Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2015 Czy po przejazdach papierkami wodnymi i wypolerowaniu, zmywacz silikonowy nie uszkodzi lamp? Chodzi mi o wymycie resztek past i dobrze przygotowanie przed powłoką? Czy jest sens jeszcze np po zmywaczu lub IPA przejechać cleanerem? Chciałbym, aby zabezpieczenie jak najdłużej się utrzymało na lampie.
mrBlue Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2015 Samo IPA wystarczy - tylko nie rozcieńczane wodą.
Moderator Domel Opublikowano 17 Października 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Października 2015 No to teraz moja kolei. Przyjechał pacjent. Lampy przed polerowaniem Zaklejamy w około I jedziemy papierkami w poziomie 600 800 1000 1200 1500 2000 3000 5000 Megs 101 na padzie mikrofibrowym - cut - maszyna DA - Lare EPL42 Po polerowaniu Finish Menzerna 3000 na padzie mikrofibrowym finishowym - maszyna DA Lare EPL 42 Zabezpieczenie Gyen Trim Cały dzień leje - ale w przerwie - wyjazd z garażu. Rożnica kolosalna - szczególnie w świeceniu. Fajnie spędzony dzień. Zajęło mi to na spokojnie około 3,4h #domelpoleruje #domeldetailinglaboratory #domelowereflektory
manio49 Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2015 Punto to przyjemny pacjent I częsty... W sensie, że większość trapi ten problem. Polerowałem u kumpla, ale koniec końców i tak zmienił, bo lampy miały spękaną strukturę. Fajnie wyszło
Moderator Domel Opublikowano 17 Października 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Października 2015 No to fakt, moc tych lamp i czesta przypadłość blaknięcia to zmora punciakow, ale polerka bardzo przyjemna
piotrek233 Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2015 A jak wyczyścić odbłyśniki lampy aby ich nie uszkodzić, bo są strasznie zakurzone. Oczywiście lampa będzie rozklejona. Przetrzeć mikrofibrą czy Spryskać IPĄ ,wypędzlować i na koniec znowu IPA?
manio49 Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2015 Spróbuj najpierw sprężonym powietrzem. Lepiej nie psikać IPA, bo nie wiadomo w jakim stanie jest odbłyśnik.
bienek Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2015 Nalać wody demineralizowanej z kroplą szamponu i później przepłukać samą wodą demineralizowaną. Nie powinno zostać żadnego śladu.
robcok Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 Czy w tej lampie jest zabrudzenie od środka? Czy pójdzie wypolerować tą mgiełke? Renault Master Mercedes A Klasa
robcok Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 Robił ktoś lampy w Nissan Murano? Czy są one szklane czy z tworzywa? Jak się pracuje z nimi?
kicaj Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2015 Szklane we współczesnym aucie raczej nie będą. W ogóle auta po 2000 roku mają jeszcze szklane klosze bo ja się z takimi nie spotkałem?
Qub@ Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2015 Pewnie, że są, chociażby nissan almera. robcok, ze szklanymi nic nie zrobisz.
Rekomendowane odpowiedzi