Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nic nie capi po occie, pralka nie leje przecież czystego płynu do płukania, czy octu, ale rozcieńcza je mocno wodą w komorze.

Opublikowano

Dokładnie mówiąc to nie do zmiękczania, bo tkaniny z natury są miękkie, ale do wypłukania resztek detergentu, który zasycha wewnątrz tkaniny na włóknach powodując ich twardnienie.

Opublikowano
639202 Ja dodaje płatki białego jelenia i zawsze sa czyste :)

Wsypujesz płatki do zasobnika na płyny czy bezpośrednio do bębna? Pytam bo zawsze z płatkami prałem ręcznie z obawy "zaklejenia" się przewodów w pralce.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czekam na przesyłkę z nim w środku - jutro powinna być, więc pewnie ocenię go kilka dni po tym jak dojedzie :-]

Ściery już też nie mogą się doczekać, specjalnie zbierałem, żeby było więcej :D

Opublikowano

Zastanawiam się nad tym nowym płynem od ADBL , zwykle prałem fibry ręcznie w białym jeleniu po czym moczyłem je jeszcze w wodzie + ocet a później wypłukiwałem to ale zchodziło mi bardzooo długo ze wszystkim i wiadomo nie wszystkie zabrudzenia szło usunąć ręcznie

Opublikowano

Ja używam mydła Dr Beckman z rossmanna za piątaka i bardzo dobrze pierze. Nawet roczne fibry są nadal miękkie i doskonale chłoną.

Opublikowano

Też kupuję ADBLa, może dopierze w końcu te moje smarowidła z microfibr... się znajdzie taki pult smaru we wnęce i już uciapane :| a mydłem to nie schodzi, myślicie że mało mydła, czy temp.35*C to za mało?

Opublikowano

Myślę, że powinieneś mieć pare fibr upartolonych już, których do niczego innego nie używasz, i nimi robić wnęki. Tak samo parę do wydechu, parę do zacierania opon itp

A takie to pierz na 60 albo i 90 ;)

Opublikowano

xXKrystianXx, Musisz wprowadzić rejestr czasu życia szmat, im starsza i gorsza to do brudniejszych celów. Możesz również założyć zeszyt która fibra do jakich zastosowań. W naszym hobby ewidencja to podstawa.

Opublikowano

Ja mam poukładane kolorami. Szyby niebieskie, wnętrze zielone etc. Jak mi się jakaś ubrudzi to idzie do pudełka mix i wtedy mam do brudniejszych rzeczy.

Opublikowano

Dzięki chłopaki za pomoc... lubię mieć wszystko poukładane, więc zeszyt to nie głupi pomysł lub nawet popodpisywane pudełka :good:

A ten płyn z ADBLa kupię, bo dobre opinie i co najważniejsze przyda się.

• 2 tygodnie później...