Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy fluffy`ego mogę bez problemu uprać w pralce z innymi rzeczami czy farbuje? Gdzieś na forum czytałem, że komuś farbował ale to tylko jedna wypowiedź. A innym?

Opublikowano

Ręczników do osuszania lakieru nie powinno się prać z mikrofibrami np. do docierania wosku. Potem taki ręcznik będzie dużo gorzej chłonął wodę.

Opublikowano

Mi ufarbował praktycznie wszystko za pierwszym razem... Na szczęście już to poschodziło :D Ale ostatnio do prania wleciała chusteczka z rossmanna zapobiegająca farbowaniu i czysto ;)

Opublikowano

Uprałem ręcznie fluffy`ego. W obawie przed farbowniem namoczyłem go w ciepłym roztworze wody z szarym mydłem. Po 3godz przeprałem ręcznie z pomocą szarego mydła w letniej wodzie. Wykręciłem, wysuszyłem. Nie farbował, ale woda była brudna. Następnym razem piorę w pralce, ale i tak czas na nowego.

Opublikowano

mam pytanie mam pare puszystych fibr ale strasznie sie posklejały włókna. Przepłukałem w occie ale podziałalo częściowo i to na dwóch sztukach, reszta jakoś nie bardzo współpracuje z octem. Czym je wyprać aby odzyskały puszystość ?

Opublikowano
mam pytanie mam pare puszystych fibr ale strasznie sie posklejały włókna. Przepłukałem w occie ale podziałalo częściowo i to na dwóch sztukach, reszta jakoś nie bardzo współpracuje z octem. Czym je wyprać aby odzyskały puszystość ?

daj im trochę popływać w tym occie, a później szare mydełko :good: fakt faktem przy mocno posklejanych włóknach czasem na pluszaki czeka śmietnik albo wnęki :kox:

Opublikowano

Mój poczciwy Fluffy też jest wrażliwy na pranie. Jak go upiorę w pralce i do płukania dodam octu to włókna są jakby posklejane. Jak go upiorę ręcznie w mydle i wypłuczę w czystej wodzie, a później w wodzie z dodatkiem octu to jest mięciutki w dotyku.

Opublikowano

Koledzy ale nikt nie mówi w prost :ocet zadzaiłał u mnie na pylenie z MF ,a na to aby zaczaczął znowu dobrze wchłaniać wodę to tylko szare mydło?.Czy nikt tu niema takiego prooblemu?

Opublikowano

Napisz jeszcze raz, bo nie rozumiem o co chodzi. U mnie pranie w białym jeleniu w pralce i płukanie w occie załatwia sprawę.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witajcie. A jak jest u was z pyleniem mikrofibr? Ja nie mogę sobie poradzić z pyłkiem jakie zostawiają fibry, zarówno te uprane kilka razy jak i te starsze.. Piorę namaczając w wodzie z szarym mydłem ok 2 godz, później do pralki temp 40 stopni + płyn CHEMICAL GUYS MicroFiber Wash i trochę octu. Ale nadal strasznie pylą. Poradzi ktoś coś? Bo już mam dosyć...

• Moderator
Opublikowano
Witajcie. A jak jest u was z pyleniem mikrofibr? Ja nie mogę sobie poradzić z pyłkiem jakie zostawiają fibry, zarówno te uprane kilka razy jak i te starsze.. Piorę namaczając w wodzie z szarym mydłem ok 2 godz, później do pralki temp 40 stopni + płyn CHEMICAL GUYS MicroFiber Wash i trochę octu. Ale nadal strasznie pylą. Poradzi ktoś coś? Bo już mam dosyć...

Coś szajsowate MF masz.

Ja po każdym praniu jeszcze przeczesuję.

2016_03_09_22_58_56.jpg

2016_03_09_22_59_47.jpg

I nie pierdziele się w jakieś szare mydła albo dedykowane środki. 60 stopni, proszek, płyn do płukania i jazda.

Każde "czesanie" spulchnia i "odżywia" MF.

To samo z rękawicą

2016_03_10_17_07_00.jpg

I wszystko puszyste, mięciutkie jak nowe, poza tym ta niepozorna szczotka do sierści psa, głęboko wchodzi we włosia i wyciąga wszelkie, dziwne male pozostałości z prania które nie wyszły z MR a co mogło by potem porysować lakier.

• Moderator
Opublikowano
Czeszesz przed rozwieszeniem czy jak wyschną?

Zaraz po wyjęciu z pralki przed rozwieszeniem, kiedy włókna da sie formować jeszcze - zawsze pod włos lub w rożnych kierunkach. Trochę to czasu zajmuje ale robię to przeważnie raz w miesiącu kiedy mam juz uzbieraną pełną pralkę MF.

Różnica miedzy 2 letnim Jankiem rozczesanym a pozostawionym do wyschnięcia jest kolosalna. Nawet stare MF nabierają puszystości. U mnie sprawdzony patent. Plus pewność ze w MF nie zostają jakies śmieci, drobiny, pylki, mikro resztki. Szczotka kupiona na dziale "zwierzęta" w Kauflandzie.

• Lubię to 1