sobiepan Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2015 Koledzy a co zrobić jak MF nie chłonie wody jak dawniej?.
jedrek1980 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2015 To może tu zapytam.Zauwazylem ze mój fluet do suszarnia nie wciąga wody.Mozna jakoś go odratowac?Ma raptem 3 miesiace
Moderator psemo Opublikowano 24 Grudnia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2015 Wyprać. Do płukania dodać octu. Jeśli to nie pomoże -> zakup nowej fibry.
Michał82 Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2016 Czy fluffy`ego mogę bez problemu uprać w pralce z innymi rzeczami czy farbuje? Gdzieś na forum czytałem, że komuś farbował ale to tylko jedna wypowiedź. A innym?
Fitte Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2016 Michał82, u mnie bez problemu, zero farbowania
KingKong Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2016 Ręczników do osuszania lakieru nie powinno się prać z mikrofibrami np. do docierania wosku. Potem taki ręcznik będzie dużo gorzej chłonął wodę.
Moderator psemo Opublikowano 7 Lutego 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2016 Bankowo zafarbuje inne rzeczy.
driverIN Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2016 Mi ufarbował praktycznie wszystko za pierwszym razem... Na szczęście już to poschodziło Ale ostatnio do prania wleciała chusteczka z rossmanna zapobiegająca farbowaniu i czysto
Michał82 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2016 Uprałem ręcznie fluffy`ego. W obawie przed farbowniem namoczyłem go w ciepłym roztworze wody z szarym mydłem. Po 3godz przeprałem ręcznie z pomocą szarego mydła w letniej wodzie. Wykręciłem, wysuszyłem. Nie farbował, ale woda była brudna. Następnym razem piorę w pralce, ale i tak czas na nowego.
W1Michal Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2016 mam pytanie mam pare puszystych fibr ale strasznie sie posklejały włókna. Przepłukałem w occie ale podziałalo częściowo i to na dwóch sztukach, reszta jakoś nie bardzo współpracuje z octem. Czym je wyprać aby odzyskały puszystość ?
sobiepan Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2016 ...jak można to dopytałbym objawy jak u kolegi a do tego nie chłoną wody co zrobić?
WaxItCar Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2016 mam pytanie mam pare puszystych fibr ale strasznie sie posklejały włókna. Przepłukałem w occie ale podziałalo częściowo i to na dwóch sztukach, reszta jakoś nie bardzo współpracuje z octem. Czym je wyprać aby odzyskały puszystość ? daj im trochę popływać w tym occie, a później szare mydełko fakt faktem przy mocno posklejanych włóknach czasem na pluszaki czeka śmietnik albo wnęki
Tommy Lee Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2016 Mój poczciwy Fluffy też jest wrażliwy na pranie. Jak go upiorę w pralce i do płukania dodam octu to włókna są jakby posklejane. Jak go upiorę ręcznie w mydle i wypłuczę w czystej wodzie, a później w wodzie z dodatkiem octu to jest mięciutki w dotyku.
sobiepan Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2016 Koledzy ale nikt nie mówi w prost :ocet zadzaiłał u mnie na pylenie z MF ,a na to aby zaczaczął znowu dobrze wchłaniać wodę to tylko szare mydło?.Czy nikt tu niema takiego prooblemu?
KHOT Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2016 Napisz jeszcze raz, bo nie rozumiem o co chodzi. U mnie pranie w białym jeleniu w pralce i płukanie w occie załatwia sprawę.
sobiepan Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2016 ...rozmuniem,że także że MF dobrze chłonie wodę?
daxdj Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 Witajcie. A jak jest u was z pyleniem mikrofibr? Ja nie mogę sobie poradzić z pyłkiem jakie zostawiają fibry, zarówno te uprane kilka razy jak i te starsze.. Piorę namaczając w wodzie z szarym mydłem ok 2 godz, później do pralki temp 40 stopni + płyn CHEMICAL GUYS MicroFiber Wash i trochę octu. Ale nadal strasznie pylą. Poradzi ktoś coś? Bo już mam dosyć...
Moderator Domel Opublikowano 20 Marca 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 Witajcie. A jak jest u was z pyleniem mikrofibr? Ja nie mogę sobie poradzić z pyłkiem jakie zostawiają fibry, zarówno te uprane kilka razy jak i te starsze.. Piorę namaczając w wodzie z szarym mydłem ok 2 godz, później do pralki temp 40 stopni + płyn CHEMICAL GUYS MicroFiber Wash i trochę octu. Ale nadal strasznie pylą. Poradzi ktoś coś? Bo już mam dosyć... Coś szajsowate MF masz. Ja po każdym praniu jeszcze przeczesuję. I nie pierdziele się w jakieś szare mydła albo dedykowane środki. 60 stopni, proszek, płyn do płukania i jazda. Każde "czesanie" spulchnia i "odżywia" MF. To samo z rękawicą I wszystko puszyste, mięciutkie jak nowe, poza tym ta niepozorna szczotka do sierści psa, głęboko wchodzi we włosia i wyciąga wszelkie, dziwne male pozostałości z prania które nie wyszły z MR a co mogło by potem porysować lakier.
szpyrek Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 Czeszesz przed rozwieszeniem czy jak wyschną?
Moderator Domel Opublikowano 20 Marca 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2016 Czeszesz przed rozwieszeniem czy jak wyschną? Zaraz po wyjęciu z pralki przed rozwieszeniem, kiedy włókna da sie formować jeszcze - zawsze pod włos lub w rożnych kierunkach. Trochę to czasu zajmuje ale robię to przeważnie raz w miesiącu kiedy mam juz uzbieraną pełną pralkę MF. Różnica miedzy 2 letnim Jankiem rozczesanym a pozostawionym do wyschnięcia jest kolosalna. Nawet stare MF nabierają puszystości. U mnie sprawdzony patent. Plus pewność ze w MF nie zostają jakies śmieci, drobiny, pylki, mikro resztki. Szczotka kupiona na dziale "zwierzęta" w Kauflandzie. 1
Rekomendowane odpowiedzi