Pajko Posted April 11, 2019 Report Posted April 11, 2019 Cześć , Na nowy nabytek postanowiłem po kilku konsultacjach zaaplikować kanapkę od MaxProtect - Kanapkę czyli UNC'r 1,5 + UNC'r i na koniec podbite solidną dawką Silk Coat'a Auto przeszło pełną korektę . Lakier przygotowany za pomocą TacSystem Oil Zero . Pierwsza warstwa to Po aplikacji na całej powierzchni odczekałem około 2-3 h i położyłem kolejną warstwę czyli Po kolejnej aplikacji na całe nadwozie auto dostało solidną dawkę Silk Coat'a Teraz trochę dat i danych do testu Aplikacja 05.04.2019 - przebieg auta to Auto prezentuję się następująco Powłoka lekko u Mnie mieć nie będzie bo 90% częstych myć w moim wykonaniu zalicza się do bezdotykowych myjek z mocnymi pianami i proszkami . Postaram się temat aktualizować w miarę często . 1
Birkhof Posted April 11, 2019 Report Posted April 11, 2019 Pajko silk to jest tylko warstwa ochronna na bazie carnauby - ona nie regeneruje/odbudowuje powłoki.Jest to produkt który trzeba nałożyć jesli auto szybko ma wyjechać - np po 1-2-3 dniach na dwór i moze cos padać. A kto trzyma auto w garażu tydzien po aplikacji? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Pajko Posted April 11, 2019 Author Report Posted April 11, 2019 @Birkhof , ja wiem co to i do czego służy SilkCoat - jednak że warto o tym napisać , żeby każdy był świadomy
DZIADZIA Posted April 11, 2019 Report Posted April 11, 2019 51 minut temu, Birkhof napisał: A kto trzyma auto w garażu tydzien po aplikacji? 2 tygodnie
Birkhof Posted April 11, 2019 Report Posted April 11, 2019 2 tygodnie No, tylko my pedanci amatorzy :DA które studio trzyma tydzień po skończeniu? Klient zazwyczaj chce auto po 3ch dniach, a pracy jest na 5 wiec gdzie tu kwarantanna przed wydaniem auta :|?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Moderator Domel Posted April 11, 2019 Moderator Report Posted April 11, 2019 2 godziny temu, Birkhof napisał: A kto trzyma auto w garażu tydzien po aplikacji?
DZIADZIA Posted April 11, 2019 Report Posted April 11, 2019 19 minut temu, Birkhof napisał: No, tylko my pedanci amatorzy możliwe, że masz rację...
Michał126 Posted April 13, 2019 Report Posted April 13, 2019 W dniu 11.04.2019 o 12:49, Pajko napisał: Powłoka lekko u Mnie mieć nie będzie bo 90% częstych myć w moim wykonaniu zalicza się do bezdotykowych myjek z mocnymi pianami i proszkami . No właśnie. Bo ta rewelacja na temat poprawy trwałości powłoki przy zastosowaniu kanapki dwóch powłok o jednakowych rozpuszczalnikach (wbrew dotychczasowemu zwyczajowi warstwowania produktów Max Protect) dotyczy sytuacji, kiedy powłoka jest czyszczona i serwisowana w 100% zgodnie ze sztuką - czyli auto myte ręcznie neutralną chemią z osuszaniem, a dekontaminacja następuje co pół roku. I to są warunki, które powodują kpiny sebixów na forach i fejsbukach - że powłoka taka super, że trzeba pieścić auto dziesięć razy bardziej niż kobite, więc co to za ochrona. Natomiast przy częstych bezdotykach, czyli kiedy woda z resztkami chemii zostaje na karoserii, wydaje mi się, że będzie to bez znaczenia. UNCra można tak bardzo szybko zajechać i najgorsze jest to, że punkt zajechania jest trudny do uchwycenia. Ja zajeżdżałem zimą na bezdotyk Maluchem co 50-100 km, czyli jeden wyjazd do Gliwic, z mokrą jezdnią rano=bezdotyk po południu. I w pewnym momencie się zorientowałem, że powłoka wygląda jakby zdechła na dachu i masce, czyli tam, gdzie nie następował grawitacyjny zrzut wody. Przez prawie dwa lata w ogóle nie serwisowałem tej powłoki, bo nie widziałem takiej potrzeby, aż się obudziłem z ręką w nocniku. Poszła dekontaminacja chemiczna, mycie mocną pianą, Twoim szamponem i CarPro Spotless na fibrę po wszystkim. Look jest jak przy nowej powłoce, ale hydro nie do końca, niestety. A może jednak źle rozumuję? Chyba właśnie z tego powodu - żeby to rozstrzygnąć - cieszę się na ten test.
Pajko Posted May 27, 2019 Author Report Posted May 27, 2019 Pierwsza aktualizacja po około 6 tygodniach i 3149 km w naprawdę różnych warunkach . W tym czasie nie zliczona liczba bez dotyków - 2 mycia ręczne w tym jedno zakończone aplikacją Silk Coat'a Kropelkowanie bez najmniejszych zmian - śliskość najwyższy poziom . Domywanie - BAJKA ! Nigdy wcześniej tak łatwo UNC'ra nie udało mi się domywać , a miałem kilka aut z wersją "podstawową" i 1,5 . Tak to wygląda , auto tylko umyte pre-washem , a było naprawdę ubrudzone po tygodniowych ulewach w moich rejonach
Crasher Posted January 31, 2020 Report Posted January 31, 2020 @Pajko Piotr, jak trzyma sie kanapka w zimowym okresie?
Pajko Posted February 7, 2020 Author Report Posted February 7, 2020 @Crasher , od aplikacji zrobiłem prawie 16 k km . Ostatni raz ręcznie myłem chyba w październiku . Ale bezdotykowo - średnio 2x w tygodniu . Maska nadaje się do porządnego odetkania i dach też , reszta widać słabsze kropelkowanie ale myślę że nie jest źle . Tak wygląda po bezdotyku 1
Pajko Posted May 22, 2020 Author Report Posted May 22, 2020 22.05.20 - Przebieg około 20-22 k km . ( muszę sprawdzić dokładnie ile tam jest nakręcone ) Nie mam żadnych zdjęć i filmików , ale ... Ale nr 1 . Kropelkowania i zrzutu brak w 90% powierzchni auta Ale nr 2 . Tafla w większości paneli , spływa dość szybko Ale nr 3 . Śliskość na fajnym akceptowalnym poziomie Ale nr 4 . Domywanie - 90% - 4/5 . Ale nr 5 . Dekontaminacja - mycie mocnym szamponem - mycie kwaśnym szamponem - nie przywróciła kropelek Ale nr 6 . Nie wytrzymałem - odtłuściłem i położyłem Zymol'a Titanium Tak więc to chyba koniec testu , choć myślę że po mimo mniejszego kropelkowania byłbym wciąż zadowolony . Zymol wjechał tylko dlatego że jakiś czas temu otworzyłem swoją komnatę z zabawkami i zajwka na woski ożyła 2
Recommended Posts