pablo15005 Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Opublikowano 10 Lutego Ma ktoś porównanie DIY V2 do Koch rrw? Świeży temat ten Koch...
gprzesniak Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Opublikowano 10 Lutego @polll Ładnie siadł, faktycznie jest efekt szkła. Myłeś metodą RW innymi szamponami? Jak zachowywały się na PPF? Ten zrobił na Tobie lepsze wrażenie niż konkurencja, czy zwyczajnie nie porównywałeś? Mam full front i dlatego pytam.
polll Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Opublikowano 10 Lutego @gprzesniak Do tej pory myłem opt no rinsem, Wolfgangiem Uber i właśnie 1 raz kochem rrw... I moim ulubionym do tej pory był Wolfgang lecz Koch rrw zrobił na mnie większe wrażenie podbijając fajnie ppf, w tych dwóch poprzednich nie zauważyłem takiego efektu a zawsze oświetlenie jest to samo 1
czester Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Opublikowano 10 Lutego Panowie jak to u Was jest z metodą rinseless i myciem felg/opon? Możecie się podzielić swoimi praktykami?
Adrian89 Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Opublikowano 10 Lutego Panowie jak to u Was jest z metodą rinseless i myciem felg/opon? Możecie się podzielić swoimi praktykami?Zależy jak mi się chce albo jak mam czas Wersja deluxe - przy prewashu na myjni oblece koła porządnie z ciśnieniem. Wersja leniuszek/mało czasu - po umyciu całego auta rinselessem biorę szczotkę (tą samą co przy klasyku - z zielonym włosem z k2 (dla mnie rewelacja)) i tą wodą co mi została oblatuje felgi. Alternatywnie jak zapomnę albo posieję szczotkę to jakąś MF do zadań specjalnych sobie felgi przetrę. I na opony też wtedy mam dedykowany śmietnik żeby „przeszorować”.Wbrew pozorom rinseless na jakotako zabezpieczonej feldze radzi sobie wyśmienicie z brudem tylko przy full rinseless omijam czyszczenie wnętrza felgi. A że jestem zj#*%+y i na oponę ZAWSZE coś wrzucam to też wygląda na czystszą niż pewnie jestWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 10 Lutego Partner forum Zgłoś Opublikowano 10 Lutego @pablo15005 Robiłem mini test starając się wyłapać różnice: - śliskość podczas mycia lekko lepiej po stronie DIY -moc domywania podobna po pierwszych testach - wypłukanie brudu z gąbki też podobna ale mała przewaga po stronie DIY - jak zostawimy do przyschnięcia to plamy lżejsze do starcia po stronie DIY, ale przy Kochu to też nie jest trudne - wizualnie po myciu nie widać różnicy - śliskość po myciu lekko lepsza po stronie Koch - Odseparowywanie brudu: podczas mycia nie zauważalne, a na dłużej nie zostawiałem bo ogólnie tą cechę w tych szamponach uważam za zbędną, chyba że ktoś przechowuje szampon do kolejnego mycia. - Ogólnie szampon Kocha stawiam na półce wśród tych klasyfikowanych jako czyste : DIY, McKees 5 1
Gardor Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 6 godzin temu, CAR CRAZY napisał(a): Ogólnie szampon Kocha stawiam na półce wśród tych klasyfikowanych jako czyste : DIY, McKees To patrząc na cenę jaką trzeba zapłacić za kocha stawia go na prawdę wysoko w rankingu 1
czester Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Opublikowano 11 Lutego Dzięki @Adrian89! Aktualnie mam jakieś opory przed myciem felg/opon, szczególnie wnętrza ale może czas to zmienić
Adrian89 Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Opublikowano 11 Lutego Dzięki @Adrian89! Aktualnie mam jakieś opory przed myciem felg/opon, szczególnie wnętrza ale może czas to zmienić NP Wnętrze rinselessem sobie odpuszczam. Jeśli chodzi o mycie felg szczotką i rinselessem - nie zauważyłem przez dwa lata żeby coś się porysowało. Także o ile nie jest to czarne uni z plasteliny to bez obaw Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
RAZERS Opublikowano Poniedziałek o 18:55 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 18:55 Innovacar S3 Rinseless - chyba trochę przesadzili z tym zapachem. 30ml na 8L wody i dusi niemiłosiernie.
Rekomendowane odpowiedzi