marcinm76 Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 1 godzinę temu, gprzesniak napisał(a): Kup MCKEES 37 BGS Big Gold Sponge. Raz że zółta i wszystko widzisz, dwa że najdelikatniejsza z tych co są na rynku. Póki co niedostępna nigdzie. Macie jakieś namiary?
malbar2020 Opublikowano 14 Stycznia Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia @CAR CRAZY czy wiesz może kiedy będziesz miał dostępne gabki big gold sponge? Mam jeszcze drugie pytanie do forumowiczow. Mieszkam w bloku i mam miejsce garażu podziemnym. Czy ktoś ma podobnie i myje tam samochod metoda rinseless? Czy ktoś miał jakieś problemy w związku z tym?
powerf Opublikowano 14 Stycznia Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia @malbar2020 Ja myję w garażu podziemnym, nie tylko rinselessem, ale czasem się nawet myjka akumulatorową wstępny prewash zrobi Problemów żadnych do tej pory nie było, ale jednak warto minimalizować wszelkie "efekty uboczne" takiego mycia jak np nadmiar wody na płycie garażowej, co by innych użytkowników garażu nie denerwować 1
gprzesniak Opublikowano 14 Stycznia Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia @malbar2020 Syna sąsiad regularnie myje tak swoje BMW. To system właśnie dla takich zastosowań. Śmiało możesz tam to robić. Wody ścieknie tyle cop z auta po deszczu i nie sądzę aby jakiś sąsiad mógł mieć problem. 1
michal123 Opublikowano 14 Stycznia Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia Zależy na jakich mieszkańców bloku traficie. Ja u siebie w podziemnym mam k2 baterry i normalnie lecę prewash plus mycie rinseless. Tylko tyle że zawsze w ciągu mycia robię przerwę i ściągaczka 90 cm szybko do odpływu zbieram nadmiar wody żeby nie było powodzi. I nikt się nie czepia, administracja nie dzwoni
paki112 Opublikowano 14 Stycznia Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia @powerf jaka myjka akumulatorowa u Ciebie? Cos polecasz?
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 14 Stycznia Partner forum Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia @malbar2020 za ok 1,5 miesiąca 1
powerf Opublikowano Środa o 10:10 Zgłoś Opublikowano Środa o 10:10 Po raz kolejny myłem wczoraj RRW (jak się dzisiaj okazało, nie miało to najmniejszego sensu bo dziś chlapa itd) - bez cienia wątpliwości stwierdzam że RRW jest bardziej śliski niż DIY V1, dla mnie rewelacja, gąbkę też wypłukuje z brudu praktycznie tak samo dobrze jak DIY. Jedyny minusik to taki, że jednak przy rozcieńczeniu 1:250 zapach mógłby być trochę mniej intensywny, porównując do innych szamponów, to RRW jednak bardzo intensywnie pachnie nawet przy takim rozcieńczeniu. I standardowo wrzucam zdjęcie wiaderek po myciu w sumie 5l roztworu było, 3l w tym po prawej, 2l w tym po lewej - po lewej wiaderko z roztworem 1;250 służące do płukania, po prawej - do nabierania czystego roztworu. Na aucie zawsze ląduje czysty szampon - nawet jak wyschnie, to nie robią się zacieki czy waterspoty z brudem z brudnej wody. Wyrzućcie te wszystkie grit-guardy do kosza, nawet jak masz w wiaderku 10l roztworu i grit guarda, to myjesz brudną wodą. 6
Mr.Wolf Opublikowano Środa o 14:47 Zgłoś Opublikowano Środa o 14:47 Mam takie samo wiaderko 5 litrów jak Twoje po lewej. Zakupione w Bricomarche i też używam go do rinselessa. Fajnie się sprawdza i jest ekonomicznie. 1
powerf Opublikowano Czwartek o 19:18 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 19:18 W dniu 14.01.2025 o 21:30, paki112 napisał(a): @powerf jaka myjka akumulatorowa u Ciebie? Cos polecasz? Chińczyka akumulatorowego z allegro albo aliexpress, wymienić w nim silnik na model RS550, który ma super kopa i ta myjka na zdjęciu daje ponad 20 bar na wyjściu. Przepływ wody między 2.5 a 3l/min. Samoróbka, z której jestem dumny, ma dodatkowo dołożony adapter na akumulatory Einhell PXC bo mam ich sporo i jazda. 7
Moderator Domel Opublikowano Czwartek o 22:21 Moderator Zgłoś Opublikowano Czwartek o 22:21 3 godziny temu, powerf napisał(a): Samoróbka A co to za korek, i adapter z wezykiem?
czester Opublikowano Piątek o 12:10 Zgłoś Opublikowano Piątek o 12:10 @powerf może jakiś tutorial? Czy jest szansa na adapter pod akumulatory Parkside?
sztefan24 Opublikowano Piątek o 12:24 Zgłoś Opublikowano Piątek o 12:24 @czester pełno darmowych modeli w necie na drukarkę 3D. Te chinczyki są na baterie Makita więc wszędzie je dostaniesz. Na allegro lokalnie możesz pewnie kupić takie adaptery z drukarki za 30-50 zł. Jak nie ma to napisz do jakiegokolwiek sprzedawcy adapterów, wydrukuje ci na życzenie.
Sebek330 Opublikowano Sobota o 07:29 Zgłoś Opublikowano Sobota o 07:29 Panowie czy znacie jakiś szampon który będzie przy myciu na nie zabezpieczonym lakierze działał podobnie jak ONR czyli woda będzie się rozbijała? Korzystam z diy i jest świetny tylko irytuje mnie osuszanie bo jest totalna tafla na autach bez żadnego zabezpieczenia i pomimo dorzucania czegoś do wspomagania suszenia i tak jest uciążliwie .
powerf Opublikowano Sobota o 07:37 Zgłoś Opublikowano Sobota o 07:37 Z tego co pamiętam jak używałem, podobne zachowanie na lakierze ma Carlab Poliwash
Adrian89 Opublikowano Sobota o 09:50 Zgłoś Opublikowano Sobota o 09:50 Panowie czy znacie jakiś szampon który będzie przy myciu na nie zabezpieczonym lakierze działał podobnie jak ONR czyli woda będzie się rozbijała? Korzystam z diy i jest świetny tylko irytuje mnie osuszanie bo jest totalna tafla na autach bez żadnego zabezpieczenia i pomimo dorzucania czegoś do wspomagania suszenia i tak jest uciążliwie . Z tych co używałem to RRW, ADS, Absolute i Wolfgang różowy. A jak jest dobra powłoka to praktycznie każdy zjedzie w 95-99%Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
polll Opublikowano Sobota o 11:52 Zgłoś Opublikowano Sobota o 11:52 Koch RRW użyty 1 raz, bardzo polubił się z ppf-em i mam wrażenie że fajnie go zeszklił pozostawiając fajną śliskość na folii. 2 1
powerf Opublikowano Sobota o 13:39 Zgłoś Opublikowano Sobota o 13:39 @Domel Zwykły korek, wycięta dziura i na kleju na gorąco zamontowana złączka do węża:)
michal123 Opublikowano 19 godzin temu Zgłoś Opublikowano 19 godzin temu Miał ktoś kontakt z rw z firmy innovacar?
Rekomendowane odpowiedzi