Moderator Domel Opublikowano 13 Października Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Października 7 godzin temu, Adrian89 napisał(a): Na świecie jest dostępny od około pół roku, więc albo nie jesteśmy zbyt ważni, albo nie było w planach wprowadzać… dlateto pytałem wyżej czy to jakaś nowa rewizja, bo produkt sam w sobie to żadna nowość na rynku… Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk A widzisz nawet nie wiedziałem, nie śledzę za bardzo asortymentu od Kocha. A jak słucham "zachodnich" youtuberów mówiących KĄŁCZ KEMIE, KOK HEMIIE, KĄŁK HEMI, to mi po prostu uszy pękają
Adrian89 Opublikowano 13 Października Zgłoś Opublikowano 13 Października A widzisz nawet nie wiedziałem, nie śledzę za bardzo asortymentu od Kocha. A jak słucham "zachodnich" youtuberów mówiących KĄŁCZ KEMIE, KOK HEMIIE, KĄŁK HEMI, to mi po prostu uszy pękają Taa, ja jak słyszę Koczkemi albo kochsiemi to mimowolnie się uśmiecham już TRC robiło rinseless za pomocą Ego myjki zasilając ją roztworem RRW swoją drogą najwięksi propagatorzy ONR za oceanem chwalą ostatnio oprócz Absoluta również RRW więc chyba jakaś umowa biznesowa się pojawiła BTW. Ktoś wspominał, że ciekawe ile produktów pana organizera to rebrandowane przelewki DIY - pojawił się wysyp recenzji jego linii kosmetyków i pod KAŻDYM filmikiem DIY zostawia pozytywny komentarz. Też mi to śmierdzi lewizną Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Moderator Domel Opublikowano 14 Października Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Października @analyzator możesz mi przyblizyć jakich mikrofibr uzywasz do rinselessa? Badam temat od nowa i mam problem z dobraniem mikrofibr bo wszystkie mi zostawiaja mikrowłoski... albo robią sie sklejone i cieżkie jak cegła. Zastanawiam sie jaką gramaturę to uptymalnie dobrać. Zastanawiam się nad czymś w ten deseń co uzywa Larry: Wymycie auta w systemie mikrofibrowym i wysuszenie zajmuje mi 2x krócej niż gąbką - oczywiście mówimy o kurzu po przejechaniu 30km. Tylko szukam jakiś sprawdzonych bez mikrowłosków.
powerf Opublikowano 14 Października Zgłoś Opublikowano 14 Października @Domel ciężkie jak cegła robią się mikrofibry z długim włosem i dużym GSM - po X praniach sytuacja z nimi wygląda z reguły dużo lepiej. Z doświadczenia wiem że najlepiej myje się mikrofibrami które mają już pewne przebiegi, bo one inaczej się układają, nie robią się sztywne i ciężkie gdy napiją się wody. U mnie najdłużej królowały WaxPro premium pozbawione krawędzi, K2 moli też bez krawędzi, a także ADBL Puffy towel light 41x41, tylko takie po już konkretnych przebiegach - nowe lub prawie nowe strasznie piją wodę przez co są ciężkie, a po wyciśnięciu z nich wody robią się sztywne i twarde. 1
analyzator Opublikowano 15 Października Zgłoś Opublikowano 15 Października @Domel waxpro no limit. Ze wszystkich które sprawdzałem to są moje ulubione. 1
Adrian89 Opublikowano 15 Października Zgłoś Opublikowano 15 Października Szykuje się fajny teścik Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 1
Moderator Domel Opublikowano 20 Października Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Października 8 litrowy fiu fiu 2x wiecej niż moj Karcher OC3 i cena lepsza Fanttik NB8 Nano Portable Cordless Electric Spraye https://www.amazon.com/gp/product/B0C8S784F7/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A30MIYRTO6RN4I&psc=1
carlab Opublikowano 23 Października Zgłoś Opublikowano 23 Października https://youtu.be/f40APUTksxM?si=hx_txdKTSo0MDssB
Adrian89 Opublikowano 4 Listopada Zgłoś Opublikowano 4 Listopada Fajnie zrobiony test, bardzo ciekawe obserwacje, chociaż niektóre z nich mi w testach porównawczych wychodziły inaczej w mojej opinii parametr ceny chyba miał zbyt dużą wagę szczególnie, że w większości przypadków różnice nie były zbyt znaczące polecam obejrzeć bo można paru ciekawostek się dowiedzieć Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
lodowa Opublikowano 4 Listopada Zgłoś Opublikowano 4 Listopada Fo tej pory używałem no rinsa a diy stal na regale .... przełamałem się i nie chce wracać do no rinse. Diy dużo lepiej oczyszcza lakier do tego syf z gabki jest skuteczniej przekazywany do wiadra 1
pablo15005 Opublikowano 4 Listopada Zgłoś Opublikowano 4 Listopada @lodowa i zapach spoko, ciekaw jestem jak V2 ja teraz też częściej sięgam po DIY
bienek Opublikowano 4 Listopada Zgłoś Opublikowano 4 Listopada Gość bardzo duza uwagę zawsze przywiązuje do ceny.. Rozumiem, że jak ktoś robi to zarobkowo to ma to znaczenie, dla mnie akurat ten aspekt jest pomijalny.Do tej pory nie używałem rinsless'a praktycznie wcale, ale DIY to zmienił i sięgam po niego do różnych zastosowań.
powerf Opublikowano Wtorek o 12:15 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 12:15 Zrobiłem ostatnio pewien test - mam w aucie lewe tylne drzwi ponownie lakierowane i lakier jest miększy niż ten oryginalny - zastanawiało mnie, dlaczego ten panel po X myciach rinseless ma mikroryski, a pozostałe elementy samochodu nie, dlatego ostatnio spolerowałem sobie ten lakier finiszem, poczekałem aż się zabrudzi i umyłem rinsseless - gąbka Pure Chemie i szampon DIY. Myłem góra-dół, a potem osuszałem ręcznikiem twisted pile poziomo - połowę drzwi osuszyłem samym ręcznikiem, a do osuszania drugiej połowy drzwi użyłem trochę QDka, 2 psiki na ręcznik, jeden na panel (w tym wypadku mix AG Sapphire+ECH2O). Efektami byłem trochę zaskoczony, bo podobno do osuszania szamponów rinseless nie potrzeba używać żadnych wspomagaczy osuszania a okazało się, że strona gdzie osuszałem bez QDka, miała dość sporo poziomych mikro rysek, a na stronie z użytym QD - lakier w stanie idealnym, bez najmniejszych mikrorys. I teraz podważam tezę, że szampony rinseless te bardziej surfaktantowe, na miękkich lakierach faktycznie pozwalają na ich bezpieczne osuszanie bez dodatkowego lubrykantu - z moich obserwacji wychodzi na to, że nie. 5 3
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano Wtorek o 22:59 Partner forum Zgłoś Opublikowano Wtorek o 22:59 @powerf Jak możesz to zrób identycznie na tym elemencie z szamponem polimerowym, ciekawe czy efekt będzie inny.
Bapko Opublikowano wczoraj o 10:39 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 10:39 Zrobiłem ostatnio pewien test - mam w aucie lewe tylne drzwi ponownie lakierowane i lakier jest miększy niż ten oryginalny - zastanawiało mnie, dlaczego ten panel po X myciach rinseless ma mikroryski, a pozostałe elementy samochodu nie, dlatego ostatnio spolerowałem sobie ten lakier finiszem, poczekałem aż się zabrudzi i umyłem rinsseless - gąbka Pure Chemie i szampon DIY. Myłem góra-dół, a potem osuszałem ręcznikiem twisted pile poziomo - połowę drzwi osuszyłem samym ręcznikiem, a do osuszania drugiej połowy drzwi użyłem trochę QDka, 2 psiki na ręcznik, jeden na panel (w tym wypadku mix AG Sapphire+ECH2O). Efektami byłem trochę zaskoczony, bo podobno do osuszania szamponów rinseless nie potrzeba używać żadnych wspomagaczy osuszania a okazało się, że strona gdzie osuszałem bez QDka, miała dość sporo poziomych mikro rysek, a na stronie z użytym QD - lakier w stanie idealnym, bez najmniejszych mikrorys. I teraz podważam tezę, że szampony rinseless te bardziej surfaktantowe, na miękkich lakierach faktycznie pozwalają na ich bezpieczne osuszanie bez dodatkowego lubrykantu - z moich obserwacji wychodzi na to, że nie.Co za mix saphire ech2o? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi