godles52 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 PB PP + PB Red + ... ? No wlasnie jaki qd do tej kombinacji? Mialem QD+, pewnie dobrze by pasowal, ale zachcialo sie sprzedac Moze DG 921, lub SG AQD? Dobrze by bylo, zeby kurzu nie ciagnelo zbyt mocno
Tomek WRO Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2015 godles52, nie ma co kombinować i dumać nad teorią z kosmosu. Zakup CG pro detailera, AF Finalle i będzie dobrze
zmstr Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2015 Nie testowałem jeszcze wosków DJ, który polecicie do takiego koloru Astry? Zastanawiam się między Blue Velvet Hard, a Purple Haze, a może jakiś inny jeszcze będzie lepszy?
mario704 Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2015 Zymmol szału nie robi pod względem looka a do tego przydałby się jeszcze HDC i mamy 300 zł.Jak nie ma korekty to nie ma sensu pchać się w zymolki Testery DJ w/w są po 30-35zł więc weź oba lub najpierw spróbuj Purple haze
manio49 Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2015 Zymmol szału nie robi pod względem looka a do tego przydałby się jeszcze HDC i mamy 300 zł.Jak nie ma korekty to nie ma sensu pchać się w zymolkiTestery DJ w/w są po 30-35zł więc weź oba lub najpierw spróbuj Purple haze Rozumiem że kładłeś Carbona i na hdc i na jałowy lakier ?
mario704 Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2015 Właśnie nie na hdc.Nie neguje trwałości ale jak wyżej pisałem 300 zł na lakier bez korekty to troche pieniądz w błoto
Piotrek Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2015 Zymmol szału nie robi pod względem looka A co robi ? Poleć jakieś LSP
Tomek WRO Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2015 Właśnie nie na hdc.Nie neguje trwałości ale jak wyżej pisałem 300 zł na lakier bez korekty to troche pieniądz w błoto Nie kumam Twojej filozofii. Na jedno swoje auto kładłem Zymole, lakier bez korekty. Delikatnie liznąłem kiedyś FF3000 a potem zawsze HDC i Carbon lub Titanium. Nieraz też poszedł jakiś FK, ostatnio Fusso99 KoG. Look po Zymolach IMO na zielonej butelce najlepszy. Nie widzę powiązania lakier z/bez korekty a droższy wosk. Ktoś chce może kłaść woski konkursowe na zajechane UNI. Poza tym te droższe naturale mają kilka innych cech, które wpływają na pozytywne odczucia podczas pracy.
W1Michal Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2015 ktoś coś wie na temat wosku Auto finesse Essence ?
madmaxim Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Pracował ktoś na wosku Swissvax Crystal Rock ?
madmaxim Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zastanawiam się czy jest sens i czy będzie widać jakąś różnice nakladajac crystal rock'a na ceramic pro light.
Moderator psemo Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 ARTBRABUS pisał kiedyś, że kładzie CR na powłokę kwarcową. W jednym ze swoich tematów pisał o swoich wrażeniach.
madmaxim Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Ok dzięki za info.Zaraz poszukam tego tematu;)
menior Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Ktos stosowal wosk HARLEY WAX To dobra alternatywa na lato dla takiego np. natty'sa
Tomeq631 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Mam Harly wax-a dobry wosk daje niezły look szklistosc. Pucha chyba nigdy sie nie skończy jest meeeeega wydajny jednym myznięciem aplikatora wysmarowałem maskę dach i klapę zuzycie zerowe. Wytrzymałosc niewiem bo leży 2 tygodnie kropelkuje jak świeżo położony a chce go ściągnąć bo ciekaw jestem Wax addict edition 21 Pozdrawiam
lukasz87 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Witam Panów Krótkie pytanie może ktoś ma doświadczenie z woskiem: Meguiars nxt 2.0 i POORBOY'S WORLD NATTY'S WAX RED . Który z tych dwóch wosków da efektywniejszy look do koloru 492 savile grey pearl na volvie ;>?
SJake Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Witam Panów Krótkie pytanie może ktoś ma doświadczenie z woskiem: Meguiars nxt 2.0 i POORBOY'S WORLD NATTY'S WAX RED . Który z tych dwóch wosków da efektywniejszy look do koloru 492 savile grey pearl na volvie ;>? Połóż któryś z nich na dobrze przygotowana powierzchnie i "spryskaj" kilka godzin po CarPro Reload/Tac Quartz Max/Gyeon Cure - dobrze podbijają look na takich kolorkach.
lukasz87 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Nie wiem czy się nie skusze na NATTY'S WAX RED ;> Oczywiście przez pełna i porządna dekontaminacja. Tylko czy położyć 1 czy 2 warstwy jeśli dwie po jakim czasie ? Z QD mam tylko Meguiar's Last Touch który rozcieńczam 1:1 i używam na sowim czarnym lakierze.
mario704 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Ja mam nxt 2.0 .Niebawem jak ogarnę auto to wrzuce jak wygląda na czarnym lakierze tylko pogoda musi być.
menior Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 ja mam obydwa i jak dla mnie NATTYS daje o wiele ciekawszy look niz NXT
lukasz87 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Dzięki Panowie więc robię redem Sam przymierzam się do czegoś z górnej półki do czarnucha audi po korekcie i czeka mnie ciężki wybór Pozdrawiam
mario704 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Jak po korekcie to hdc i zymol carbon . Nattys red może i lepszy look ale napewno nie maskuje tak jak nxt 2.0
maciek-drummer Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Jestem tu już trochę, ale zadam laickie pytanie: Czy posiadając wosk letni taki jak Nattys Red, jest sens jeszcze doposażyć sobie arsenał woskiem w sprayu. Jeśli tak kiedy go stosować? Czy różnica w wyglądzie będzie znaczna pomiędzy Nattysem i np. woskiem Shiny Garage Bee's Knees Purple?
Rekomendowane odpowiedzi