Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PB PP + PB Red + ... ?

No wlasnie jaki qd do tej kombinacji? Mialem QD+, pewnie dobrze by pasowal, ale zachcialo sie sprzedac :wallbash: Moze DG 921, lub SG AQD? Dobrze by bylo, zeby kurzu nie ciagnelo zbyt mocno

Opublikowano

godles52, nie ma co kombinować i dumać nad teorią z kosmosu. Zakup CG pro detailera, AF Finalle i będzie dobrze

Opublikowano

Nie testowałem jeszcze wosków DJ, który polecicie do takiego koloru Astry?

5cf5265965ee.jpg

Zastanawiam się między Blue Velvet Hard, a Purple Haze, a może jakiś inny jeszcze będzie lepszy?

Opublikowano

Zymmol szału nie robi pod względem looka a do tego przydałby się jeszcze HDC i mamy 300 zł.Jak nie ma korekty to nie ma sensu pchać się w zymolki

Testery DJ w/w są po 30-35zł więc weź oba lub najpierw spróbuj Purple haze

Opublikowano
Zymmol szału nie robi pod względem looka a do tego przydałby się jeszcze HDC i mamy 300 zł.Jak nie ma korekty to nie ma sensu pchać się w zymolki

Testery DJ w/w są po 30-35zł więc weź oba lub najpierw spróbuj Purple haze

Rozumiem że kładłeś Carbona i na hdc i na jałowy lakier ?

Opublikowano

Właśnie nie na hdc.Nie neguje trwałości ale jak wyżej pisałem 300 zł na lakier bez korekty to troche pieniądz w błoto

Opublikowano
Właśnie nie na hdc.Nie neguje trwałości ale jak wyżej pisałem 300 zł na lakier bez korekty to troche pieniądz w błoto

Nie kumam Twojej filozofii. Na jedno swoje auto kładłem Zymole, lakier bez korekty. Delikatnie liznąłem kiedyś FF3000 a potem zawsze HDC i Carbon lub Titanium. Nieraz też poszedł jakiś FK, ostatnio Fusso99 KoG. Look po Zymolach IMO na zielonej butelce najlepszy. Nie widzę powiązania lakier z/bez korekty a droższy wosk. Ktoś chce może kłaść woski konkursowe na zajechane UNI. Poza tym te droższe naturale mają kilka innych cech, które wpływają na pozytywne odczucia podczas pracy.

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zastanawiam się czy jest sens i czy będzie widać jakąś różnice nakladajac crystal rock'a na ceramic pro light.

• Moderator
Opublikowano

ARTBRABUS pisał kiedyś, że kładzie CR na powłokę kwarcową. W jednym ze swoich tematów pisał o swoich wrażeniach.

Opublikowano

Mam Harly wax-a dobry wosk daje niezły look szklistosc. Pucha chyba nigdy sie nie skończy jest meeeeega wydajny jednym myznięciem aplikatora wysmarowałem maskę dach i klapę zuzycie zerowe. Wytrzymałosc niewiem bo leży 2 tygodnie kropelkuje jak świeżo położony a chce go ściągnąć bo ciekaw jestem Wax addict edition 21 :) Pozdrawiam

Opublikowano

Witam Panów :)

Krótkie pytanie może ktoś ma doświadczenie z woskiem: Meguiars nxt 2.0 i POORBOY'S WORLD NATTY'S WAX RED . Który z tych dwóch wosków da efektywniejszy look do koloru 492 savile grey pearl na volvie ;>?

Opublikowano
Witam Panów :)

Krótkie pytanie może ktoś ma doświadczenie z woskiem: Meguiars nxt 2.0 i POORBOY'S WORLD NATTY'S WAX RED . Który z tych dwóch wosków da efektywniejszy look do koloru 492 savile grey pearl na volvie ;>?

Połóż któryś z nich na dobrze przygotowana powierzchnie i "spryskaj" kilka godzin po CarPro Reload/Tac Quartz Max/Gyeon Cure - dobrze podbijają look na takich kolorkach.

Opublikowano

Nie wiem czy się nie skusze na NATTY'S WAX RED ;> Oczywiście przez pełna i porządna dekontaminacja. Tylko czy położyć 1 czy 2 warstwy jeśli dwie po jakim czasie ?

Z QD mam tylko Meguiar's Last Touch który rozcieńczam 1:1 i używam na sowim czarnym lakierze.

Opublikowano

Jestem tu już trochę, ale zadam laickie pytanie:

Czy posiadając wosk letni taki jak Nattys Red, jest sens jeszcze doposażyć sobie arsenał woskiem w sprayu. Jeśli tak kiedy go stosować? Czy różnica w wyglądzie będzie znaczna pomiędzy Nattysem i np. woskiem Shiny Garage Bee's Knees Purple?