BiLu Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2010 Jak przesadzisz z ilością to wkurzysz się z racji pylenia po wyschnięciu. Ja zawsze wcieram małe ilości na wilgotnym padzie MF.
vanquisz Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2010 Ostatnio AG CGP wpadło pod rotacje na twardym padzie. Efekt naprawdę zadowalający co może potwierdzić Kapusso.
Administrator Evo Opublikowano 2 Lipca 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2010 vanquisz, usunęło jakieś rysy ?
firmek Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2010 Kolejny glos za mikrofibra lub aplikatorem z mikrofibry, ewentualnie bawelnianym. Piankowym szkoda czasu.
yesfan Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2010 Rys tym się nie usunie. Ktoś na forum pisał że PB Professional Polish daje radę w przypadku szyb. Problem z AG CGP polega na tym, że strasznie pyli i szybko wysycha, co szczególnie doskwiera w przypadku nakładania maszyną.
kupusso Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2010 Z vanquisz'em bawiliśmy się tym środkiem na maszynie, co prawda zarysowań tym nie usuniemy, ale szyba zrobiła się bardziej przejrzysta. Do czyszczenie i pielęgnacji jak najbardziej moge CGP polecić.
BiLu Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2010 u mnie CGP spowodowało, że szyby opuszczają się bezszelestnie
wojciechch Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Ja używałem proszku od HARTIM i pada filcowego + wiertarka . Rysy po uszkodzonej wycieraczce zmniejszyły się o jakies 80%. Dodam był to mój pierwszy raz...
Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 wojciechch nie wyszły "soczewki"?
firmek Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 Przejechalem szyby PB PP. Daje rade ale w porownaniu do AG CGP ten drugi sprawdza sie lepiej.
MetalMagnes Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 Przejechalem szyby PB PP. Daje rade ale w porownaniu do AG CGP ten drugi sprawdza sie lepiej.PB PP nadaje się do przedniej szyby? Bo kiedyś czytałem, że ludzie mieli obawy przed stosowaniem
firmek Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 Nie wiem co moglo by w tym srodku zaszkodzic. Productent pisze, ze nadaje sie do lakieru, plastiku i szkla. Do tego nie zawiera czastek sciernych.
MetalMagnes Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 Wiem, po prostu czytałem taką opinię. Dlatego pytam. Jak Ci się pracowało z tym środkiem na szybie? Bo powiem, że na lakierze nie pracuje się z nim łatwo:-( I też jak mi się skończy AG zastosuję PP do szyb.
lakikwap Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 super efekt PB PP na szybach. A praca z nim podobna jak na lakierze, może nawe ciutke ciężej. Ale warto spróbować. Przednia szyba fajnie kropelkuje (woda sie do niej nie klei) i lepiej wycieraczki śmigają.
aro_77 Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Ciekawe czy PwS tez tak mozna ?
firmek Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Jak Ci się pracowało z tym środkiem na szybie?Pracuje sie jak na lakierze czyli na zasadzie wsmarowywania rzadkiej gumy do zucia, inaczej mowiac srednio.super efekt PB PP na szybach Czy efekt taki super? Zalezy do czego przyrownywac. Zwykly plyn do mycia szyb na pewno bije na glowe jednak w porowaniu do detykowanych srodkow do czyszczenia szyb powiedzial bym ze ok ale bez rewelacji. Na pewno AG CGP dziala lepiej. Zeby PB PP usunac pionowe kreski widoczne na wilgotnych szybach (nie wiem jak to nazwac' date=' wzery/nalot od wody - po ang. water spots ) trzeba sie na prawde mocno nameczyc o ile wogole jest to mozliwe (ja sobie odpuscilem). CGP natomiast dal sobie z nimi rade. Czy szyba moze po tych srodkach kropelkowac? Pewnie tak jak jest nowa/czysta. Jak by nie patrzec to sa cleanery ktore nic po sobie nie powinny zostawiac. Ciekawe czy PwS tez tak mozna ? Rozkladajac PwS na czynniki pierwsze to tak jak by przeleciec szyby najpierw PB PP a potem PB EX-P.I też jak mi się skończy AG zastosuję PP do szybZastanowil bym sie jeszcze nad Duragloss Nu-glass #755. Gdzies widzialem porownanie AG CGP i Nu-glass w ktorym ten drugi wypadl znacznie lepiej pod wzgledem radzenia sobie z water spotami.
MetalMagnes Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Zastanowil bym sie jeszcze nad Duragloss Nu-glass #755. Gdzies widzialem porownanie AG CGP i Nu-glass w ktorym ten drugi wypadl znacznie lepiej pod wzgledem radzenia sobie z water spotami.Do gry wszedł ostatnio CAR-LACK 68;-) http://www.showcarshine.pl/435-car-lack ... fibra.html
Pepper Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 Gdzies widzialem porownanie AG CGP i Nu-glass w ktorym ten drugi wypadl znacznie lepiej pod wzgledem radzenia sobie z water spotami. Sugerując się pewnie tym samym porównaniem kupiłem jakiś czas temu własnie Nu-glass, pracując z polerka DA na polishing padzie efekt naprawde super, schodzi wszystko co nie jest szybą Aplikatora używałem w zasadzie tylko w miejscach trudno dostępnych. Kilka spostrzeżeń: Jest to mleczko o białej barwie i niestety brudzi uszczelki, tak więc proponuje oklejać. Dość szybko zasycha tak i na aplikatorze jak i na padzie, trzeba spryskiwać pada i aplikator, po spryskaniu efektywność spowrotem wzrasta. Tak jak napisałęm wcześniej efekt po jednej aplikacji za pomoca DA super, niestety nie utrzymue się zbyt długo, przynajmniej w moim przypadku bo auto nie jest garażowane. Według mnie warto co jakiś czas odświeżyć szyby w ten sposób, jednak efektem super gładkiej szyby będziemy się cieszyć do pierszego deszczu. No i na koniec żeby nie pozostawić wątpliwości, o usunięciu jakichkolwiek rys za pomocą Nu-glass należy zapomnieć
Roko Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 Czy AG CGP mozna stosowac do luster?? tych wewnatrz pojazdu jak i zewnetrznych??
Marco Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 No przecież to tez szyba jak by nie patrzeć...
firmek Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2010 Czy AG CGP mozna stosowac do luster?? tych wewnatrz pojazdu jak i zewnetrznych?? No przecież to tez szyba jak by nie patrzeć... Jak bede w domu sprawdze butelke dokladnie ale jesli mnie pamiec nie myli to w instrukcji na butelce bylo napisane by nie stosowac na lusterkach samchodowych.
Roko Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2010 Autoglym car glass polish zostawia po sobie cos na szybie co powoduje zbijanie sie wody w kropelki??
Roko Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 Z tego co czytalem sporo osob stosowalo ten kosmetyk i zadna nie odpowie na powyzsze pytanie?
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 15 Grudnia 2010 Partner forum Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 Roko, Nie zawiera wosków ani silikonów ale kropelkowanie po sobie zostawią więc delikatnie coś musi zostać, dlatego nie każdy poleca do stosowania na lusterkach żeby kropelki nie przeszkadzały.
Dark Knight Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2011 CAR CRAZY a czy mógłbyś napisać kilka słów o nowym produkcie dostępnym u ciebie do polerowania szyb , mam zamiar wypolerować przód i tył i czy szkód nie narobie na tylnej podgrzewanej szybie ??
Rekomendowane odpowiedzi