Skocz do zawartości

Prostaff KiiroBin , NW 240 days

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam film nagrany z lekkiego deszczu ale niestety po zgraniu z icloud’a film się tnie tak ze się oglądać nie da. Nie bardzo wiem o co chodzi. 

W każdym razie i Prostaff i Glaco leżą. Krople na obu ruszają od 80km/h przy bardzo lekkim deszczyku. 

• Okay 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

3 i pół miesiąca po aplikacji. Prostaff zachowuje się lepiej niż Glaco.

Prostaff po lewej. Glaco po prawej

• Lubię to 1
  • Super 2
Opublikowano

Od 30 minut mam taki szampon więc potraktuję. Ale jeśli Glaco jest tylko zapchane to dodatkowy + dla głównego obiektu testu czyli dla Prostaffa. Znaczyłoby że zapycha się wolniej niż Glaco.

Opublikowano

Od dluzszego czasu zarzekam sie, ze w koncu nakrece film ale zawsze jak pada deszcz to sie gdzies spiesze :D h2go juz raczej podumiera, a co za tym idzie nie mam do czego porównać. Teraz ma byc deszczowo, zobaczymy

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
2 godziny temu, Strus napisał:

Od 30 minut mam taki szampon więc potraktuję. Ale jeśli Glaco jest tylko zapchane to dodatkowy + dla głównego obiektu testu czyli dla Prostaffa. Znaczyłoby że zapycha się wolniej niż Glaco.

Tego ci nie powiem jak z tym zapychaniem. Ale glaco siedzieć potrafi długo, u mnie już 8 miesiąc leci. Od czasu do czasu potraktuję kwaśnym i gra.

Opublikowano

@Strus czekam na deszcz. Na Mazurach już chyba z dwa miesiące porządnie nie popadało. 

Obserwuje obydwie NW podczas mycia auta. Przy polewaniu wodą z lancy zachowują się podobnie.

Opublikowano

Jutro ma padać 😛 to sprawdzicie. Bo mam właśnie kupić niebawem NW i może teraz nie kupie Soft'a tylko Prostaff'a.

Choć trwałość Soft99 mnie bardzo zaskoczyła.

Opublikowano
W dniu 12.05.2019 o 13:54, Strus napisał:

Umyte wczoraj kwasowym. Jak popada to postaram się update filmowy wrzucić

Jak tam opady 😜

Opublikowano

Dzisiaj wracałem do domu w lekkim deszczu. Na tę chwilę (4 m-ce od aplikacji) obydwaj zawodnicy zrzucają wodę tak samo, z leciutkim plusikiem dla NW od Prostaff'a:good:

Opublikowano
13 minut temu, paperson napisał:

Dzisiaj wracałem do domu w lekkim deszczu. Na tę chwilę (5 m-cy od aplikacji) obydwaj zawodnicy zrzucają wodę tak samo, z leciutkim plusikiem dla NW od Prostaff'a:good:

To ciekawe czemu u kolegi strus tak szybko siadła.

Opublikowano
2 godziny temu, Strus napisał:

@paperson pominął info od jakiej prędkości u niego startują krople

Krople były dość drobne, w związku z czym startowały na szybie od 80 km/h po obu stronach.

Opublikowano

Czyli identycznie jak u mnie. Z tym że u mnie Glaco sporo słabiej wypadło. Nie mam  okazji po tym umyciu kwasowcem sprawdzić bo choć pada u mnie to tak drobno niestety

• Okay 1
Opublikowano

Aktualizacja po 4 m-cach od aplikacji. Chciałbym Wam pokazać ten lekki plusik po stronie NW od Prostaff'a. @integrale jestem co raz bardziej zadowolony z otrzymanego od Was produktu :good:

W dniu 15.05.2019 o 16:17, paperson napisał:

(...) obydwaj zawodnicy zrzucają wodę tak samo, z leciutkim plusikiem dla NW od Prostaff'a:good:

• Dziękuję 1
Opublikowano

Tak sie trzyma u mnie prostaff, myslalem ze bedzie widac licznik. Z poczatku predkosc okolo 70-80km/h potem maksymalna 100km/h.
Licznik 184500

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Sytuacja po 190 dniach

Przypominam - Prostaff na szybie przed kierowcą. Glaco na  środkowej części. Jak dla mnie Prostaff zachowuje się lepiej

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

U mnie przyjechała ok 8 tys i auto zostało sprzedane

Około 8 miesięcy i zrzut był już raczej średni

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Wydaje mi się jednak, że jaka to NW by nie była to tarcie mechaniczne wycieraczek robi swoje, a tutaj tez zależy ile kto ich używa przez dany okres czasu 😕  Moim zdaniem ciężko wywnioskować trwałość danej NW, jedynie można porównywać na jednej szybie różne, aczkolwiek z tym też różnie, bo na środkowej części szyby przeważnie lewa i prawa pracuje, wiec jakby nie było dwa razy więcej ruchów mechanicznych. 😉 

• 1 miesiąc temu...