rogo Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 makler3m - z tego co piszesz dobrym wyborem moim skromnym zdaniem będzie Numatic - George to bardzo fajny zestaw - możesz prać tapicerkę, dywany itp., masz w komplecie zestaw do odkurzania na sucho, więc masz wszystko o czym pisałeś. Osobiście używałem takiego sprzętu i nigdy mnie nie zawiodł, jednak gdybym dzisiaj miał brać Numatica to brałbym większy model CT 470-2 glównie ze względu na większe zbiorniki, jednak z tego co pamiętam w podstawowym zestawie ten model nie ma akcesoriów do pracy na sucho, które musiałbyś dokupić - nawiasem mówiąc nigdy nie użyłem funkcji pracy na sucho - wolę do tego używać drugiej maszyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poorboy Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Ct-470-2, ma rzeczywiście większe zbiorniki, część akcesoriów - opcjonalna. Na usługi typowo mobilne (głównie auta) bardziej proponowałbym GVE-370-2, ze względu na poręczność. Ct-470-2 na większe metraże, do pracy bardziej stacjonarnej, chociaż nie powiem przy autach też spisuje się bdb:) Oba modele posiadają tą samą głowice. Jeżeli ktoś byłby zainteresowany zestawem ct-470-2 + akcesoria to zapraszam na PM, można co nie co powalczyć z ceną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 rogo, a czy tą metalową ssawką od Tersusa MiniEX nie obawiasz się uszkodzenia tapicerki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogo Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 poorboy - dla mnie zbiorniki Georga były trochę za małe (często trzeba opróżniać/napełniać), co prawda nie pracowałem z CT 470-2, ale z opisu wynika że sprzęt jest dalej jak najbardziej poręczny - waga 12 kg to niewiele, a zbiorniki prawie 2 razy większe [ Dodano: 4 Marzec 2012, 20:04 ] rogo, a czy tą metalową ssawką od Tersusa MiniEX nie obawiasz się uszkodzenia tapicerki? ssawa w w zestawie fabrycznym o której pisałem jest do dywanów, a nie do tapicerki, w zesatwie z małą Sabriną też masz ssawę z częścią ssącą wykonaną z metalu, ma tylko dodatkowe "okucie" z tworzywa, która czyni ją dwufunkcyjną. Co do ssawy do tapicerki to zarówno w przypadku małej czy dużej Sabriny oraz Tersusa MiniEx musisz sobie dodatkowo dokupić (nie ma jej w zestawie) i tu masz do wyboru wersję tańszą wykonaną z tworzywa lub metalową droższą (produkty Santoemmy), można też zamówić bardzo fajne amerykańskie ssawy do wyboru różne funkcjonalności (kształty, rodzaj natrysku), ssawy są wykonane w taki sposób żeby nie uszkadzały tapicerki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delosk8 Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 czytam sobie ten temat "do snu" od jakiegoś czasu, ale nie rozwiałem swoich wątpliwości. Zacznę od tego, że chciałem kupić se4001 do prania tapicerek samochodowych (4-5 w miesiącu), ale naczytałem się o puzzi 100 (tylko ta cena nówki jak dla mnie zaporowa). Znalazłem jednak WD 5.600 i ciekawe wydały mi się jego parametry (1800W 80l/s i 30l zbiornik). Pytanie brzmi: dlaczego ten ostatni mimo dużo lepszych parametrów i rewelacyjnej ceny nie jest polecany tak jak se4001 do sporadycznego użytku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poorboy Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Bo model WD 5.600 nie jest odkurzaczem piorącym. Jest to odkurzacz suco/mokro. Może jedynie odciągąc wodę, jednak nie natryskuje roztworu roboczego chemii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delosk8 Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 i wszystko jasne przepraszam za laickie pytanie i moje niedopatrzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czysty Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 delosk8, puzzi 100 , opierasz 4-5 aut w miesiącu to znaczy że niedługo będziesz opierał więcej i więcej , a w takim wypadku warto wydać na pucka kasę . Po nowym roku podrożał , to fakt . On ma tą zaletę że jest prosty , tani w utrzymaniu , części jak barszcz i dużo tego wszędzie . Przy 10 autach na msc , nie skończy się nawet za 5 lat . Mam jednego z 2001 r i dopiero w zeszłym roku poszedł w odstawkę . Dwa razy silnik wymieniałem i raz pompkę , kilka uszczelek pod dekiel , przewód elektryczny z dwa razy . Koszt tych wszystkich napraw to ok 600pln/10 lat - , a lekko u mnie nie ma . Naprawy po gwarancji robisz sam , to naprawdę nic trudnego . Kończąc - polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swietlikk Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Kolega miał z 2 lata temu Lavora Apollo IF, nie narzekał działał bardzo dobrze. Sam zastanawiałem się nad Puzzi 100, ale jak to powiedział sprzedawca można go łatwo przez nieuwagę zajechać. A po przeczytaniu kilkunastu stron kieruje się coraz bardziej na Numatica CT 470-2 ale nadal cena około 2500 zł, a Numatic CT 370-2 to to samo ale za mniejsze rozsądne pieniążki. Kupił bym większego ale pieniążki mnie ograniczają (gabarytowo większy, cięższy, mniej mobilny), biorąc mniejszy mobilniejszy i później coraz więcej zleceń to jednak przydałby się jednak większy. A tak to nadal zastanawiam się nad tym Lavorem może ktoś ma styczność z tym producentem? (w pon będę miał odpowiedź jaką cenę proponuje dystrybutor). Puzzi odpada Numatic 470 lub 370 -> Lavor Apollo -> lub inny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adii Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 swietlikk, Chcesz zarabiać to kup CT 470-2 i tak się zwróci. Duży zbiornik to zaleta bo nie zawsze jest czas żeby latać i wylewać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_S Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Witam Zacznę od początku, sprzedaję części używane, w tym i tapicerki, fotele itp. Szukam odkurzacza nadającego się do odnawiania, czyszczenia tapicerek (nielubię sprzedawać brudnych zniszczonych części). Powiedzmy, że są to 3-4 komplety tapicerek w miesiącu. Chciałbym też, aby nadawał się do prania dywanów, choć pierszeństwo ma samochód. Opcja odkurzania na such całkowicie zbędna. Prosiłbym o podanie modeli w 2 grupach do 1000 i 1500zł oraz dopisanie, czy te droższe są faktycznie tego warte. Myślałem o Karcher Se 4001 / 4002 albo Thomas Twin TT / T1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogo Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 dr_S do 1500 szukałbym Numatic-a 370-2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_S Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Też się zastanawiałem nad Numatic 370-2, ale niestety muszę kupić na raty i nigdzie nie mogę znaleść sklepu z tymi odkurzaczami w systemie ratalnym. Znalazłem w Euro-rtv-agd wyżej wymienione maszynki i chyba tam kupię, mimo, że cena większa niż na allegro. Z tych co napisałem, co jest godne uwagi? Czy miał ktoś do czynienia z tymi Thomas Twin? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Panowie, szybkie pytanie: Zelmer Wodnik Trio czy Karcher SE 3001? Przebrnąłem przez cały temat i nadal nie wiem. Potrzebny będzie do zastosowań amatorskich. Pranie max 8 aut w roku + odkurzanie 2 aut raz na tydzień. Który się do tego lepiej nada? I jaka chemia do tych odkurzaczy? RM760? Bo osobiście skłaniam się ku karcherowi. Edit: w sumie już nie ważne... zdecydowałem się sam na Karchera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Używa ktoś, albo miał styczność z Lavor'em GBP-20 ? Wygląda dość ciekawie w porównaniu do Karchera, a nie znalazłem o nim żadnej informacji w tym temacie ani na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picollo Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Ma ktos w dobrej cenie nowy z gwarancją Numatic 370-2 ? chętnie przygarnę wraz ze ssawką do tapicerki samochodowej - płacę gotówką zamawiał ktoś te odkurzacze z AMAZONA? jest tam za ok 200 funciaków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanov Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Witam Witam przeczytałem cały temat, stare i nowe posty, wybór odkurzaczy piorących mnie przytłacza, chciałbym wybrać coś za kwotę: 1500 zł - 2100 zł ma odkurzać na sucho również, i chciałbym żeby był to cały zestaw czyli wszystkie szczotki. będę prał auta może z 10 na miesiąc w miarę rozwoju, o tym gdzie indziej Wiele osób na forum operuję samymi nazwami parametrami, dla laika czasem jest to problem, ale dla chcącego nic trudnego ... proszę o jakąś radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Witam Witam przeczytałem cały temat, stare i nowe posty, wybór odkurzaczy piorących mnie przytłacza, chciałbym wybrać coś za kwotę: 1500 zł - 2100 zł ma odkurzać na sucho również, i chciałbym żeby był to cały zestaw czyli wszystkie szczotki. będę prał auta może z 10 na miesiąc w miarę rozwoju, o tym gdzie indziej Wiele osób na forum operuję samymi nazwami parametrami, dla laika czasem jest to problem, ale dla chcącego nic trudnego ... proszę o jakąś radę Numatic George GVE370 chyba nic lepszego nie ma a za tą kasę dostaniesz pełen zakres akcesroii + chemia na początek gratis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanov Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 poczytam poczytam, dzięki ktoś handluję na forum ? jak tak to proszę o PW, nie w temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Jestem po pierwszych praniach Georgem. Dywan + auto. Super zabawa no i efekt niesamowity. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picollo Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 jak ktoś z forum handluje i ma w dobrych cenach to rowniez jestem zainteresowany zakupem georga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KR54321 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Numatic George GVE370 u mnie się jeszcze nie napracował - "przeleciałem" tylko delikatnie fotele i kanapę RM760, ale wyszło nadspodziewanie dobrze. Przypuszczalnie dlatego jeszcze się szczerzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poorboy Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Panowie zapraszam na PM-a w sprawie maszyn Numatic w tym Georga. Dla użytkowników KA mamy niestandardowe warunki handlowe Istnieje także możliwość zakupu na raty w systemie Żagiel. Lista referencyjna zadowolonych forumowiczów - długa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanov Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Panowie zapraszam na PM-a w sprawie maszyn Numatic w tym Georga. Dla użytkowników KA mamy niestandardowe warunki handlowe Istnieje także możliwość zakupu na raty w systemie Żagiel. Lista referencyjna zadowolonych forumowiczów - długa +1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adii Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Panowie zapraszam na PM-a w sprawie maszyn Numatic w tym Georga. Dla użytkowników KA mamy niestandardowe warunki handlowe Istnieje także możliwość zakupu na raty w systemie Żagiel. Lista referencyjna zadowolonych forumowiczów - długa Równierz jak najbardziej zadowolony i polecam, Stefanov, w tej kwocie george z tym dodatkowym zestawem + 2 wiadra proszków i spokojnie się zmieścisz w 2000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi