witkoszczak Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2018 Witam Was. Dzisiaj przedstawię QDeka od Chemotion. Opis producenta. Nasz wyjątkowy detailer to najłatwiejszy i najszybszy produkt do aplikacji na osuszony lakier w Twoim samochodzie. Nadaje powłoce szklistości. Jeśli częste mycie auta jest Twoim sposobem na relaks to z pewnością ten produkt będzie Ci bliski. Jego kanarkowy kolor świetnie współgra z dobranym przez nas zapachem, który jeszcze chwilę po umyciu będzie nadawał świeżości. Znakomicie zbiera niewielkie ilości kurzu i drobne zabrudzenia. Nie pozostawia żadnych smug, świetnie się rozprowadza i kryje ślady odcisków. To nowy błyskawiczny sposób nabłyszczania. Przedłuża żywotność wcześniej położonych wosków. Nadaliśmy mu delikatny zapach melona muśnięty odrobiną cytrusa. Cena 24.99zł za 250ml Pierwsze wrażenie ? Mega kolor ;) Zapach cytrusowy no po prostu kozacki Drugie wrażenie ? No łeb urywa razem z jajami co do szybkości wypracowania jak i śliskości lakieru po aplikacji. W moim odczuciu nadaję sporej głebi koloru. Zapach który mi towarzyszył te 20 minut bo gdzieś tyle zajeła mi aplikacja na całe auto sprawił że miałem ochotę skoczyć po paczkę landrynek Absolutny sztos na rynku. Jeżeli coś nadaję lepszy zapach i szybszą aplikację i śliskość lepszą niż QD Fireball Ultimate Wax to musi to być coś z górnej półki. Jestem mega zafascynowany tym produktem. Tak na prawdę dzięki fajnemu triggerowi również wychodzi bardzo ekononicznie bo 2-3 strzały na element wystarczyły. No może na maske i dach psikłem więcej. Co do kropelkowania i przyciągania kurzu dam znać pod tym postem po jakimś czasie ;) Dzięki za uwagę i gorąco polecam ;) Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
Moderator Domel Opublikowano 23 Września 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Września 2018 Godzinę temu, witkoszczak napisał: Co do kropelkowania Daj znać czy kropli czy zrzuca. Najlepiej nagraj filmik na panelu kontrolnym.
witkoszczak Opublikowano 23 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2018 3 minuty temu, Domel napisał: Daj znać czy kropli czy zrzuca. Najlepiej nagrajna panelu kontrolnym. Jasne Postaram się coś nagrać
witkoszczak Opublikowano 13 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2018 Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
Moderator Domel Opublikowano 13 Października 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Października 2018 1 godzinę temu, witkoszczak napisał: Wysłane z mojego Za dużo kropel jak dla mnie. Fajnie zrzuca ale też dużo kropli. Chyba mam złą definicję zrzutu. Generalnie każdy produkt zrzuca i ten poniżej, po lewej makabrycznie dobrze. Mi chodzi bardziej o robienie tafli. Musze na przyszłość być bardziej precyzyjny Szukam produktu dobrego w samo osuszaniu bez kropli ale chyba fizyki nie oszukam.... #wnienawiścidokropelwychowany
witkoszczak Opublikowano 14 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2018 Za dużo kropel jak dla mnie. Fajnie zrzuca ale też dużo kropli. Chyba mam złą definicję zrzutu. Generalnie każdy produkt zrzuca i ten poniżej, po lewej makabrycznie dobrze. Mi chodzi bardziej o robienie tafli. Musze na przyszłość być bardziej precyzyjny Szukam produktu dobrego w samo osuszaniu bez kropli ale chyba fizyki nie oszukam.... #wnienawiścidokropelwychowany Wiesz co doświadczenie mam malutkie ale z tego co już próbowałem np QD Fireball Ultimate Coating Wax, Soft99 Luxury Gloss, SG Morning Dew to ten najbardziej zrzucał. Mimo wszystko będę sobie używał i Fireball i Chemotion ;)Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
Moderator Domel Opublikowano 14 Października 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Października 2018 Sprawdzę sobię Chemotion jak będzie okazja Nie neguję jego działania - każdy z nas szuka "tego czegoś"
witkoszczak Opublikowano 14 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2018 Sprawdzę sobię Chemotion jak będzie okazja Nie neguję jego działania - każdy z nas szuka "tego czegoś" Wiadomo ;) Ja jako totalny amator chciałem przekazać jak zadziała produkt każdemu laikowi ;) Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka 1
daniel87 Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2018 @Domel cóż tafluje po prawej stronie w wyżej zamieszczonym nagraniu??
Bazylek Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2019 Siema czy produkt testował ktoś jeszcze?PozdrawiamWysłane z mojego Redmi S2 przy użyciu Tapatalka
MlodyKoguT Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Ostatnio zamieniłem kilka dłuższych zdać z chłopakami z chemotion i tak zamówiłem sobie ich qd na próbę. Na szybkości psiknalem na maskę syna Sliskosc na plastiku meega, może jutro będę myl samochód to dostanie porcje tego qd
Moderator Streat Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2020 @MlodyKoguT ale na tym czarnym uni to korekte trzeba zrobić mam tego qd wygranego w konkursie ale jeszcze nie testowałem az mnie zaciekawił
MlodyKoguT Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2020 @Streat no raczej ze trzeba ale jak widać dobra maska na testy
Syrio Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2021 Bawił się może ktoś tym produktem? Właśnie zmieniłem auto, po 3 czarnych wpadł.... srebrny. No i jakiś qd na szybko z dobrą szklistością potrzebny. Mam easyone i będę się bawił, ale sprawdziłbym coś jeszcze. Water Gold to opcja oczywista, ale czemu nie spróbować czegoś nowego i od lokalnego producenta
Tomas-sg Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2021 @Syrio na sklepie detailing house masz dobra promocje na ceramicznego QD od Gyeon Sam osobiście jeszcze nie używałem ale spotkałem się z wieloma opiniami ze szklistość jest na przyzwoitym poziomie. Dodatkowo przyciemnienie ale to na srebrnym powinno tylko dodać odrobinę "mokrości" Chemotion naprawdę fajny QD, chyba najlepszy produkt w ich asortymencie
Moderator Domel Opublikowano 11 Marca 2021 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2021 1 godzinę temu, Syrio napisał: Bawił się może ktoś tym produktem? Tak jak w tytule. Solidny klasyczny QD bardzo dobry do codziennego waterlessa.
MMCzysci Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2021 Szklistosc jest bardzo fajna, aplikacja łatwa, zapach przyjemny. Lubię to! 1
czester Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2021 Da się go zarzucić na wilgotny lakier?
Syrio Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2021 @MMCzysci super, też masz sreberko więc dzięki za opinie @Tomas-sg no widziałem opinie o giejonie, ale lubie kupować coś od naszych producentów
MMCzysci Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2021 Zawsze chętnie. Aha - u mnie kropelki są raczej takie sobie. Tak czy siak, look cieszy mordę
johny07z Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2021 W dniu 11.03.2021 o 13:23, czester napisał: Da się go zarzucić na wilgotny lakier? sprawdzałeś to może?
MMCzysci Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Ja wrzuciłem. Póki było wilgotno, zostawały hologramy, ale rano na lakierze "czysto". Efekt bez zmian raczej.Wyryte w skale z S20 FE 5G
ral6014 Opublikowano 11 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2022 W ramach eksperymentu dodałem 20% BSD do Chemotion QD. Ładne kropelki, bardzo dobre zrzucanie wody, chyba nie ciągnie kurzu. Reszta zalet pozostała, tak jak była wczesniej.
Saczi Opublikowano 12 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2022 10 godzin temu, ral6014 napisał: W ramach eksperymentu dodałem 20% BSD do Chemotion QD. ... chyba nie ciągnie kurzu. To warto potwierdzić, bo wg mnie, przyciąganie kurzu jest największą wadą tego QD'ka.
ral6014 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2022 Głowy nie dam, trzeba by porównać z innym zawodnikiem. Jedna uwaga - docierałem na wilgotnym lakierze, a to zmniejsza elektryzowanie sie powierzchni.
Rekomendowane odpowiedzi