Pajko Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Cześć , Nie planowanie rozpocząłem sezon z kopyta - znajomy zadzwonił że jego Ojciec kupił nowego Januszowoza ( niestety nie w tedeiku ) i pasuje czymś liznąć Początkowo zamierzałem ten temat założyć w W&W - bo auto ze znikomym przebiegiem 107 km i "nie" myte ponoć . O tym niżej Od razu muszę Was uprzedzić że fotek nie ma wiele i robione iPhone'm a nie lustrem więc są po prostu dobre . Dobra przejdźmy szybko do listy na czym pracowałem Pre-wash'e - mycie i Dekontaminacja - DM MagicFoam - DM Shampoo Magic - DM Shampon bez nazwy ( w fazie testów ) - DM Iron Magic - Pricktbord Korekta - a raczej finish - Koch Antiholo na kilku padach średnich i miękkich od NAT'a Szyby - CarPro Ceriglass - DM Glass Magic - IPA - ADBL WipeOut Koła i opony - DM Iron Magic - DM CTRM - Soft 99 Tire Wax - IPA - ADBL WipeOut Powłoki - MaxProtect UNC-r 1.5 - dwie warstwy - Gtechniq G1 - Chyba 4 Nano Rim Protect - bo zniszczyła mi się etykieta napisałem na niej tylko powłoka na felgi - Wnęki i inne detale Zymol Titanium Lecim z fotkami - zaraz po podstawieniu do Mnie Prict i iron w pracy Pierwszy pre-wash i piana na dwa palce Po 10-15 minutach spłukane i mycie na dwa kubły z szamponem w fazie testów Standardowo już dla mnie druga piana na auto a następnie osuszenie i wydmuchanie wszelkich zakamarków bo byłem pewny że od tłuszczę lakier i będę kładł UNC-r'a ... ... nowy nabytek w dłoń i profilaktycznie sprawdzam lakier . Przypomnę auto salonowe 107 km przebiegu dwa dni na ulicach !! Podłamany sytuacją przestałem pykać fotki a do łapy wziąłem DA , Kocha anti holo i ogień . Na szczęście wystarczył finish . I od razu lepiej . Szybkie pianowanie i dwa kubły i wjazd do garażu na finalne "mizianie" . Zestawik gotów Jezusieńku jak ja kocham UNC-r'a Powłoka Sobie dogorywa a ja biorę się za detale . Wnęki - doły drzwi i obrzeża Zymol w dwóch warstwach . Na Motor Polytop Motofinish ( chyba nie pomieszałem nazwy ) Uzupełniłem też płyn do sprysków pod korek - " OF KORS " Polytop jak zwykle robi robotę Wnętrza wprawdzie nie dotykałem ale warto je pokazać Finalnie wygląda to tak Tak jak pisałem na wstępie fotek nie ma za wiele i są po prostu dobre Ale poprawę widać chyba gołym okiem .
paperson Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2018 @Pajko wreszcie ktoś zdjął pajęczyny z działu PSB Fajna robótka, podziwiam Te średnie i miękkie pady zdjęły wszystkie ryski na twardym vagowskim lakierze?
Pajko Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2018 @paperson , twardym ? Panie on rysował się od krzywego spojrzenia
paperson Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2018 @Pajko właśnie to mi przez myśl przeszło, lecz bałem się wypowiedzieć. Czeka mnie one-step na moim leonie. Może te 3 lata wstecz, lakiery mieszały jakieś twardsze pały Dodam, że na zadbanej 5-letniej skodzie sprawdzał się dopiero biały flexipads i koch h8.02
rafalk Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Co tu dużo mówić, auta salonowe przed wydaniem klientowi w salonie audi i vw są myte na automatach, nie dziw, że właśnie tak wyglądają. Praca jak zwykle profi, unc-r wymiata.
Tomas-sg Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2018 @Pajko Robota Profi jak zawsze i masz mój głos w najbliższym konkursie PSB za pozowanie przy zdjęciach
SzaKal Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Przyjemnie się ogląda taką relację, świetna robota.
YOBACK Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2018 @Pajko Świetna relacja, mam pytanie co do UNC-R'a - ciężko się go nakłada? Sprawia jakieś trudności? Trzeba na coś konkretnego przy tej powłoce uważać?
Ogoniasty Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Pięknie jak to wyszło czasowo?
Moderator BiałyGTi Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2018 20 minut temu, Crasher napisał: Dlaczego 1.5? Pewnie dla tego ze jest latwiejsza w nakladaniu a robi to samo co zwykly unc-r
Posejdon Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2018 @Pajkolakier wyglądał jakby auto przejechało te 100km w Dakarze Najlepiej przed zakupem zastrzec żeby nie dotykali lakieru,nawet naklejek.
Moderator Domel Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2018 10 godzin temu, YOBACK napisał: ciężko się go nakłada? Sprawia jakieś trudności? Trzeba na coś konkretnego przy tej powłoce uważać? Łatwy nie jest, ale cieżki też nie. Trzeba miec dużo czystych i świezych MF do docierania i dobrego leda inspekcyjnego.
Fredi88 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Fajny passat. Po cebulę mógłbym jeździć Praca jak zawsze na najwyższym poziomie Pokazuje tylko że nowe wcale nie jest bez skazy i zarówno lakier do poprawki jak i felgi całe we krwi Za jakiś czas znajomego ojciec przyjedzie na czyszczenie tych pięknych jasnych skórek... zapewne zabrudzą się w moment
Crasher Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2018 @BialyGTI Podobno tak jest jednakze gdzies w temacie o owej powłoce w który kolega @SzaKal udzielił duzej ilości porad padło stwierdzenie ze trzyma krócej. No nic, poczekam na wypowiedź @Pajko . Nie chcąc robić offa jako fan wytworni aut z vw powiem ze passeratti w sedanie i takim kolorze niezle przykuwa uwage na ulicach zatrwaza to ze auto z salonu jednak nie jest w zupełności jak nowe 😞
Dante05 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Dobra robota. Oby właściciel dobrze dbał.
Raffer Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Wreszcie doczekałem się nowego tematu w tym dziale, dzięki! Szok jak zmasakrowany "nowy" lakier. Robota profi, jak zwykle zresztą. Props.
Balzac Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2018 @Raffer wiosna !! może coś ruszy się więcej w tym dziale :-) @Pajko fajna robota. Prawda że miło i przyjemnie robi się (nowe) auta ?
Franek Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2018 Fajne passerati. Latał bym jak złoto. Robota oczywiście też konkretna.
Rekomendowane odpowiedzi