Moderator Domel Opublikowano 6 Września 2023 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2023 3 godziny temu, pablo15005 napisał(a): @Domel osuszasz czystym ręcznikiem czy "zamulasz" go jakimś qd itp? Nie, tym wielkim "kingiem" tylko osuszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phsyren Opublikowano 10 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2023 @Domel i jak po tak długim czasie oceniasz ręczniki, które posiadasz? Który według Ciebie sprawuje się najlepiej pod względem pracy i chłonności? Dasz jakieś swoje TOP propozycji (nie biorąc pod uwagę ceny i aby można było nim przeciągać po lakierze)? Interesuje mnie twoje zdani odnośnie dużych ręczników bo posiadam obecnie WS Prince, a myje samochód no rinse przez co od 3/4 auta zaczyna zostawiać zacieki i nie zbiera już tak dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackfun Opublikowano 11 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 Ja tylko napisze, że stałem się ostatnio posiadaczem ręcznika Moje auto w rozmiarze 40x40 i byłem nim w stanie osuszyć Astrę K kombi. W szoku jestem jak on dobrze chłonie wodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 11 Października 2023 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 10 godzin temu, phsyren napisał(a): @Domel i jak po tak długim czasie oceniasz ręczniki, które posiadasz? Który według Ciebie sprawuje się najlepiej pod względem pracy i chłonności? Dasz jakieś swoje TOP propozycji (nie biorąc pod uwagę ceny i aby można było nim przeciągać po lakierze)? Interesuje mnie twoje zdani odnośnie dużych ręczników bo posiadam obecnie WS Prince, a myje samochód no rinse przez co od 3/4 auta zaczyna zostawiać zacieki i nie zbiera już tak dobrze Obecnie używam notorycznie pomarańczowe MAD małe i duże - oraz szare MAD małe i duże - dla mnie w chwili obecnej to najlepsza opcja - przede wszystkim cena + jakość. W cenie 1 Kinga mam 2 MAD. Jeden się suszy to drugi jest w aucie gotowy do akcji. Grubość, chłonność, jakość włosia - dla mnie super. Kolejne pranie zrobione, jakiś czas temu zaplątały mi się w pralce aplikatory z dressingu i niestety pofarbowało <facepalm> ale dalej włosie trzyma miękkość jak 1 dnia. Jeszcze ten fajny kolor oczojebny. Te małe 40x40 to jest hit - osuszanie wnęk, progów, etc etc to bajka. Filmik sie tworzy Dla mnie te szmaty to odkrycie sezonu. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phsyren Opublikowano 11 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 @Domel a gdzie zakupiłeś te ręczniki? Bo jeśli chodzi tobie dokładnie o Madness to mało widzę ofert dużych ręczników, ale też żadnych pomarańczowych A masz może jeszcze jakaś 1-2 alternatywy dla MAD'a ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinm76 Opublikowano 11 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 Mad to Moje auto detailer Allederogo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phsyren Opublikowano 11 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 @marcinm76 o kurde tego się nie spodziewałem myślałem, że skrócenie nazy Madness bo oni tez mają dobre miękkie mikrofibry Na stronie Ale-drogo można znaleźć 40x40 za 14 i 17zł więc o ile są oryginalne i sprawują się tak dobrze jak mówicie to cena bardzo niska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 11 Października 2023 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 24 minuty temu, phsyren napisał(a): @marcinm76 o kurde tego się nie spodziewałem myślałem, że skrócenie nazy Madness bo oni tez mają dobre miękkie mikrofibry Na stronie Ale-drogo można znaleźć 40x40 za 14 i 17zł więc o ile są oryginalne i sprawują się tak dobrze jak mówicie to cena bardzo niska Te: https://automotivecare.pl/pl/producer/Moje-Auto/186 30 minut temu, phsyren napisał(a): @Domel a gdzie zakupiłeś te ręczniki? Bo jeśli chodzi tobie dokładnie o Madness to mało widzę ofert dużych ręczników, ale też żadnych pomarańczowych A masz może jeszcze jakaś 1-2 alternatywy dla MAD'a ? Alternatyw jest multum. Każdy sklep ma w ofercie kilka fajnych ręczników - kwestia budżetu i potrzeb Co kto woli 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phsyren Opublikowano 11 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 @Domel zamówiłem i zobaczymy jak spiszę się MAD 40x40, bo 17zł to nie dużo, a i tak musiałem kupić kilka fibr. Jeśli się sprawdzi (w porównaniu do WS Prince) to zakupie sobie większą wersje. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phsyren Opublikowano 13 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2023 Czy fibry po ceremic QD, Interior cleanerach i płynie hydrofobowym do szyb trzeba od razu rzucić do prania czy mogą sobie poleżeć w koszu, aż nazbiera się ich trochę i wyprać od razu kilkanaście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 13 Października 2023 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2023 3 minuty temu, phsyren napisał(a): Czy fibry po ceremic QD, Interior cleanerach i płynie hydrofobowym do szyb trzeba od razu rzucić do prania czy mogą sobie poleżeć w koszu, aż nazbiera się ich trochę i wyprać od razu kilkanaście? Nie trzeba, to nie twardniejące powłoki. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba1 Opublikowano 19 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia Ktoś używał Benbow gun ? Osuszam samochód kompresorem i potrzebuje coś z szerszym strumieniem od standardowego pistoletu, może jakieś inne propozycje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bapko Opublikowano 20 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia Ktoś używał Benbow gun ? Osuszam samochód kompresorem i potrzebuje coś z szerszym strumieniem od standardowego pistoletu, może jakieś inne propozycje?Możesz spróbować pistolet z dysza venturiegoWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi