Gość Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 no tak , tylko czy kupowac lepiej recznik ktory byl polecany za 26 zl czy recznik firmy Meguiars za 90 zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabul Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Kup ten za 26 zł i dokup do niego jakiś gruby ręcznik jak HoW mr deluxe. Razem Cie wyjdzie jakies 60 zł plus przesyłki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masta Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 JA ostatnio kupiłem irchę Turtle Wax syntetyczna... sprawuje się bardzo dobrze. Razem z irchą dostajemy taką puszkę która po zamknięciu trzyma wilgoć. Więc jak co tydzień myję auto to ircha jest od razu gotowa do użycia Mam też szmatkę z microfibry, ale jakoś za nią nie przepadam. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Masta, robisz polerkę brudną szmatą?? myślę że po tym rysy zostaną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Masta, no bo zwykła szmatka z MF nie jest mistrzem suszenia czegokolwiek. poszukaj pod hasłem ręczniki do suszenia auta albo ręczniki waflowe(choć nie tylko takie się sprawdzają). na pewno będzie to lepsze rozwiązanie niż ircha! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R0N1N Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Ja używam Water Magnet'ów od Meg'sa. Jeden mam już prawie 3 lata i trzyma się całkiem dobrze. Naturalna ircha jakoś nigdy mi nie podeszła. Zwykła mikrofibra rzeczywiście nie jest mistrzem osuszania jak trafnie zauważył julian - ale jak ktoś się uprze to też nią wytrze auto do sucha. Tyle tylko, że zajmie mu to kilka razy więcej czasu niż przy użyciu dedykowanego ręcznika. Będzie też potrzebował przynajmniej 2-3 zwykłych ręczników zamiast jednego porządnego. Nie wspominam nawet o tym ile razy częściej rzuci przy tym mięsem. W domu świetnie sprawdza mi się Jan Niezbędny do polerowania i nabłyszczania naczyń - doskonały do wycierania szkła i sztućców. Kusi mnie żeby jednego wypróbować na alu-felgach albo szybach ... zwłaszcza, że cena nie jest zaporowa i nie przekracza 8 pln'ów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 do jeszcze dodam: każdy kto z dobrym, mocnym światłem polerował lakier w aucie, doszedł po kilku etapach do finishu bez najmniejszej skazy i ryski wie, jak łatwo jest na większości lakierów zrobić paskudne rysy mikrofibrą. choćby podczas ścierania pasty polerskiej, cleanera, czy wosku. Czystość i jakość szmatek jest absolutnie kluczowa. może na średnio zadbanym lakierze nie widać różnicy, ale wierzcie mi, wycierająć mokre auto zwykłą MF tworzycie na nim potencjalnie i koło 100 bardzo drobnych rysek. nie warto ryzykować, dużo lepiej zainwestować w porządny i chłonny ręcznik o takim zastosowaniu. Co do WM, to sam mam 2, ale uważam, że nadają się do zbierania większych ilości wody, natomiast lepiej unikąc docierania nimi. dużo skuteczniej jest zostawić kilka kropel i przelecieć całe auto QD i inną szmatką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 łatwo jest na większości lakierów zrobić paskudne rysy mikrofibrą. niestety, zgadza się. ja już widzę co raz to nowe, tylko nie ustaliłem czy to od rekawicy, WM czy potem MF da sealanta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabul Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Używał ktoś z Was drodzy parafianie ręczników waflowych Eurowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Vikan ErgoClean® micro fibre - coś takiego zanabyłem i zobaczymy jak się sprawdzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabul Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Mój najnowszy nabytek. Recenzja jak się aura poprawi. Pierwsze wrażenia jak najbardziej pozytywne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 od temcham kupiles? napisz koniecznie opinie jak sie uda przetestowac bo cena zacheca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabul Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Tak od temachemu. Zdziwiłem się trochę małą frekwencją na aukcji bo firma znana(chociaż może nie każdy zauważył) i cena naprawdę ekstra. Na pewno napiszę jak już trochę powycieram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 A po co te przeszycia na rogach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 a to nie jest czasem kieszonka na dlon? to chyba na ten produkt: http://www.euroworeilly.com/catalog/pro ... ucts_id=76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuflik Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 a to nie jest czasem kieszonka na dlon? dokładnie tak:) mnie też te ręczniku kuszą dobra cena. a jaki to ma wymiar dokładnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabul Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Oczywiście to jest kieszonka. Wymiary to 24" x 32" czyli jak się nie chce nikomu zajżeć do konwertera ok. 60x81 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Używam takiego od ponad dwóch miesięcy. porównanie mam z tylko z watermagnetami megsa. i ten (60x40-chyba, jak nie wiecej) jest według mnie o wiele bardziej chłonny. nie pamiętam co to za firma, ale przyszedł razem z innymi z cyc.uk. Ma kieszenie, na dłonie własnie. I ze zdjęcia patrząc ma taką samą fakturę.ja bym go jak najbardziej polecił Jeden na całego kombiaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabul Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Używam takiego od ponad dwóch miesięcy. porównanie mam z tylko z watermagnetami megsa. i ten (60x40-chyba, jak nie wiecej) jest według mnie o wiele bardziej chłonny. nie pamiętam co to za firma, ale przyszedł razem z innymi z cyc.uk. Ma kieszenie, na dłonie własnie. I ze zdjęcia patrząc ma taką samą fakturę.ja bym go jak najbardziej polecił Jeden na całego kombiaka Mariusz - nie chodzi Ci czasem o ten? http://www.cleanyourcar.co.uk/washing-a ... d_154.html. To jest inny ręcznik nie wiadomej mi produkcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Ten dokładnie. produkcji: czajna jak prawie wszystkie tekstylia. Ktoś kiedyś napisał, że to smartwax czy coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Tak od temachemu. Zdziwiłem się trochę małą frekwencją na aukcji bo firma znana(chociaż może nie każdy zauważył) i cena naprawdę ekstra. Ile dałeś, jeśli to nie tajemnica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas22 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Pewnie tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 w przyszłym tyg też sobie zamówię + ten bezsilikonowy nabłyszczacz do opon zobaczę co to jest warte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 To jest kup teraz, a Kabul pisał o aukcji p.s. teraz toczy się aukcja na Supreme Shine Megsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas22 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Ja Supreme kupiłem za kup teraz 55 zł. I tak cena bardzo korzystna. Próbowałem załatwic u Temachem upust dla kosmetykaaut. Ale nie udało się stałego. Ale dostałem żółta mikro oraz magiczna gabke do czyszczenia gratis przy zakupach za ok 100zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi