boss Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2013 Posiadam takowy w garażu a nie pomyślałem że można go do tego użyć ja mam chyba boscha i nie wiem jak Twój daniels, ale mój jest dość głośny
daniels Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2013 no nie ma się co oszukiwać cicho nie będzie
VeilSide Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 witam, panowie i panie, szukam recznika do osuszania tak aby stosunek cena/jakość był możliwie jak najlepszy przejrzałem kilkadziesiąt stron ale nie znalazłem czegoś takiego dziękuje
Sparco Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 VeilSide, z tańszych dobrych ręczników to np FLUFFY DRYER, następnie Microfiber Madness „Waverider Jr.“ tylko że już 2 razy droższy ale polecam.
booohal Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 VeilSide, http://temachem.sklep.pl/opis/2314904/w ... x76cm.html
VeilSide Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 VeilSide, http://temachem.sklep.pl/opis/2314904/w ... x76cm.html Recznik wydaje się dość dobry cenowo, ale testował go ktos? bedzie lepszy niż FLUFFY DRYER?
Moderator krd Opublikowano 1 Marca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 witam, panowie i panie, szukam recznika do osuszania tak aby stosunek cena/jakość był możliwie jak najlepszy recznik waflowy Sonusa
senz Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 witam, panowie i panie, szukam recznika do osuszania tak aby stosunek cena/jakość był możliwie jak najlepszy recznik waflowy Sonusa Może jak jest nowy to tak, ale po kilkunastu praniach to stara koszulka lepiej wodę ściąga...
michałoś Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 witam, panowie i panie, szukam recznika do osuszania tak aby stosunek cena/jakość był możliwie jak najlepszy przejrzałem kilkadziesiąt stron ale nie znalazłem czegoś takiego dziękuje Flufer. W cenie sonusa masz dwa flufery, które wystarczą do wytarcia nawet nienawoskowanego auta.
booohal Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 ale testował go ktos? bedzie lepszy niż FLUFFY DRYER? Mam go i w mojej opinii jest lepszy.
piszczek Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Czytając ten temat dostałem na głowę. Tyle propozycji i tyle opinii że już nie wiadomo co jest lepsze. Sam wywnioskowałem ze wafle są najlepsze do szyb i tylko do tego. Do lakieru się raczej nie nadają. A na lakier to pewnie ręczniki z mikrofibry. Ponieważ po myciu woda jest spłukiwana z góry więc nie ma jej za dużo to pewnie taki ręcznik używając go w taki sposób że przeciąga się go po lakierze bez dociskania lub tylko dotykowo, będzie najlepszy. Mam rację? Jeśli tak to którzy producenci sa zadowalający i jakie ręczniki są dość trwałe? Ruszam z małym interesem i muszę coś kupić.
daniels Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 ruszasz z interesem detailingowym? Źle zrozumiałeś, waflowe ręczniki nie tylko nadają się do szyb, ja- podkreślam JA wolę wafle do lakieru od normalnych fibr. Z tym przeciąganiem to też różnie bywa, jak ktoś swoje w życiu wytarł to i może bałaganu nie narobi. Najprostszą metodą w przypadku auta zawoskowanego jest suszenie auta wodą z węża a resztki wody ściągnięcie ręcznikiem poprzez jego przyklepywanie (jak jest dobry ręcznik suszenie powinno odbyć się bez żadnego klepania, walenia czy takich tam ). Jest też metoda z dmuchawą do liści czy kompresorem opisywana wcześniej. Większość ręczników masz opisanych albo w dziale testy albo w tym temacie, kwestia preferencji...
Moderator krd Opublikowano 5 Marca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 witam, panowie i panie, szukam recznika do osuszania tak aby stosunek cena/jakość był możliwie jak najlepszy recznik waflowy Sonusa Może jak jest nowy to tak, ale po kilkunastu praniach to stara koszulka lepiej wodę ściąga... Moj przezyl juz ponad jeden sezon, kilka pran i nadal wciaga wode jak zly.
daniels Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 witam, panowie i panie, szukam recznika do osuszania tak aby stosunek cena/jakość był możliwie jak najlepszy recznik waflowy Sonusa Może jak jest nowy to tak, ale po kilkunastu praniach to stara koszulka lepiej wodę ściąga... Moj przezyl juz ponad jeden sezon, kilka pran i nadal wciaga wode jak zly. u mnie to samo, podobnie jak z waflem profipolisha, grunt to dobrze o nie dbać i będą długo służyć
oktopus Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Od pewnego czasu odczuwam dyskomfort używania Fluffy Dryer'a (mam kilka takich za około 30 zł) - albo zmieniła sie ich chłonność, gdyż pozostawiają drobne resztki wody(irytujące i widoczne jak coś pominięto i zaschneło) Proszę o propozycje czegoś naprawdę dobrego
Moderator krd Opublikowano 6 Marca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Fluffy Dryer'a...gdyż pozostawiają drobne resztki wody(irytujące i widoczne jak coś pominięto i zaschneło) Sprobuj jakimkolwiek lepszej klasy recznikiem waflowym.
piszczek Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 w takim razie kupię ręcznik sonusa i wafel profipolisha. wolałbym dmuchawę do liści, wiadomo, ale niestety nie mam warunków. dzięki chłopaki
wojtassss Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2013 Używałem na początku Water Magnet z megsa, ale po przesiadce na Fluffy to jest niebo a ziema. Fluffy wymiata i jaka oszczędność
ShiningCar Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2013 Water Magnet z megsa Ten ręcznik, w wersji żółtej, ma zamiennik... o połowę tańszy
dzinkins Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2013 Od pewnego czasu odczuwam dyskomfort używania Fluffy Dryer'a (mam kilka takich za około 30 zł) - albo zmieniła sie ich chłonność, gdyż pozostawiają drobne resztki wody(irytujące i widoczne jak coś pominięto i zaschneło) Proszę o propozycje czegoś naprawdę dobrego http://www.all4auto.pl/microfiber-madne ... -p662.html Jestem bardzo zadowolony :-)
Silver_Shadow Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2013 nie będziemy robili reklamy, ale potwierdzam wypowiedzi kolegów powyżej... Fluffy wymiata zarówno pod względem jakość i ekonomii
dzinkins Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2013 nie będziemy robili reklamy, ale potwierdzam wypowiedzi kolegów powyżej... Fluffy wymiata zarówno pod względem jakość i ekonomii W swojej półce cenowej OCZYWIŚCIE jest Kot
g.pajak Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2013 http://www.all4auto.pl/mi...flowy-p662.html Jestem bardzo zadowolony :-) W swojej półce cenowej Wiem, ze w większości przypadków cena = jakość i wszystko zależy od zasobności portfela, ale... prawie 100PLN za ręcznik do osuszania Psychika by mi nie pozwoliła tyle wydać Podłączając się do tematu, mam 3 szt. Fluffy i dają radę jak dla mnie To taki trochę kompromis pomiędzy ceną a wygodą / jakością pracy
Rekomendowane odpowiedzi