julian Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 hektolitry, przecież mówię nigdy tego nie mierzyłem, ale mogę powiedzieć, że tylko troszeczkę mniej niż np. niebieski CG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 8 Maja 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Opierając się na tym teście http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=481&start=0 i moich własnych pomiarach wychodzi że MF od Jana wchłania równo 2x więcej wody niż Water Magnet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 czy ja jestem ślepy czy w tym wątku nie ma słowa o MF od Jana? która MF od jana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 8 Maja 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Nie nie, w tym temacie jest tylko podana pojemność WM, pojemność Jana mierzyłem sam i test nawet gdzieś tu wrzucałem, tylko nie moge znaleźć W każdym razie po półrocznym użytkowaniu pomarańczowy Jan do podłóg wchłaniał równo litr wody, przy takiej samej metodzie pomiaru co test WM z podanego przeze mnie tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 muszę wytestować, ja używałem tylko jana zielonego do lakieru i niebieskiego do szyb! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 8 Maja 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 No jeśli chodzi o relacje ceny do tego co oferuje, to Jan N do podłóg jest na mojej liście w TOP 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Jan N do podłóg jest na mojej liście w TOP 3 A pozostale dwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuflik Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 A pozostale dwa? Zymol Solaris oraz DiamondBbrite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 Zymol Solaris oraz DiamondBbrite One sa w TOP3 cena/jakosc? To musza byc kosmicznie dobre, bo cena jest naprawde kosmiczna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 9 Maja 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 Na pierwszym SRP, na drugim exequo Z8/Opti-Seal/476s/Fk1000p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 Aha Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Ja polecam ręcznik: Monster Shine Fluffy Dryer 90/60cm, praktycznie zbiera całą wodę z mojego BMW E30 bez wygniatania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierzba Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 czy w PL jest dostępny Orange Babies Drying Towel ? w czym prac tego typu ręczniki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Czy Jan Niezbędny do podłóg ma być koloru pomarańczowego czy niebieskiego?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Czy Jan Niezbędny do podłóg ma być koloru pomarańczowego czy niebieskiego?? ja testowałem u Mirka niebieski i jest ok, pomarańczowego nie widziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiLu Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 do podłogi jest pomarańczowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Właśnie pytam bo wszyscy piszą że używają niebieskiego a wczoraj w auchanie mieli tylko pomarańczowego. Więc brać pomarańczowego czy szukać niebieskiego?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas22 Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Jasne , że pomarańczowy, przecierz o tym zawsze była mowa na forum. Sam mam takowego i jest lux Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
conrado Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 a mnie JN do podłóg nie przekonał do siebie, wcześniej kupiłem waflowy PB i duże kombi wycierałem bez wyżymania - nie zostawiał żadnych śladów, jn szybko nasiąkł i robił paskudne smugi nawet wyciśnięty, wziąłem go z ciekawości, przyda się do czegoś innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
conrado Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 no w sumie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Dotychczas używałem ściągaczki + ściereczek DuPont. Ściągaczka jak wiemy ma swoje wady toteż najczęściej było to mycie w ceniu, lekie ściągnięcie starą dobrze wypracowaną ściągaczką + ściereczki DuPont. Kompletując ostatnio swój zestaw startowy zainwestowałem w niebieski ręcznik Megsa Water Magnet Microfyber Towel oraz żóltą mikrofibrę Water Magnet Drying Towel. Z rozczarowaniem stwierdziłem że oba produkty (w w szczególności niebieski ręcznik) to niewypały. Niebieski ręcznik Megsa nie dość że jest b. szorstki i sprawia wrażenie że niemal na bank porysuje lakier, co gorsza praktycznie w ogóle nie ściąga wody z auta. Byłem bardzo rozczarowany, tym bardziej że za ręczniczek zapłaciłem niemal 100 zł i oczekiwałem profesjonalnego produktu. Z kolei żółty ręczniczek dedykowany do osuszania zostawił mi na czarnym lakierze całe mnóstwo żółtych pozostałości...pech jakiś? Póki co ręczniczki posłużyły mi do wysuszenia progów i zakamarków, może po ich wypraniu będą zachowywały się lepiej. Czy ja coś spieprzyłem czy Megsowi wśród w sumie niezłych produktów także trafiają się wpadki? W sumie to dziwne bowiem ściereczki z mikrofibry były super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas22 Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Nie wiem czy o tym mowa. Ale ktoryś z ręczników mega działa jak jest wilgotny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 Dotychczas używałem ściągaczki + ściereczek DuPont. Ściągaczka jak wiemy ma swoje wady toteż najczęściej było to mycie w ceniu, lekie ściągnięcie starą dobrze wypracowaną ściągaczką + ściereczki DuPont. Kompletując ostatnio swój zestaw startowy zainwestowałem w niebieski ręcznik Megsa Water Magnet Microfyber Towel oraz żóltą mikrofibrę Water Magnet Drying Towel. Z rozczarowaniem stwierdziłem że oba produkty (w w szczególności niebieski ręcznik) to niewypały. Niebieski ręcznik Megsa nie dość że jest b. szorstki i sprawia wrażenie że niemal na bank porysuje lakier, co gorsza praktycznie w ogóle nie ściąga wody z auta. Byłem bardzo rozczarowany, tym bardziej że za ręczniczek zapłaciłem niemal 100 zł i oczekiwałem profesjonalnego produktu. Z kolei żółty ręczniczek dedykowany do osuszania zostawił mi na czarnym lakierze całe mnóstwo żółtych pozostałości...pech jakiś? Póki co ręczniczki posłużyły mi do wysuszenia progów i zakamarków, może po ich wypraniu będą zachowywały się lepiej. Czy ja coś spieprzyłem czy Megsowi wśród w sumie niezłych produktów także trafiają się wpadki? W sumie to dziwne bowiem ściereczki z mikrofibry były super. ja w podobny sposób naciąłem się na ręcznik sprzedawany na allegro przez Temachem ( żółty z kieszeniami ) , kompletnie mi nie podszedł , jest sztywny i również boję sie że może mi porysować lakier , dodam że posiadam też ręcznik do osuszania Poorboy's Waffle Weave Drying Towe , fakt 15 zł droższy , ale to jest jak niebo a ziemia , zdecydowanie lepszy , bardziej miękki , elegancko wchłania wodę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 Tomasz, jeśli jesteś niezadowolony, to napisz do sprzedawcy, opisz problem, powinien poradzić jak właściwie/optymalnie korzystać z produktów które sprzedaje. A jeśli nadal nie będziesz zadowolony, to po prostu zwróć towar. Nie może być tak, że ręcznik za 100 zł ,,może będzie działał"! Inna sprawa, że przy osuszaniu najpierw należy delikatnie kłaść na lakier ręcznik i niech wchłania wodę, aż zrobi się wilgotny. Potem dopiero rozpoczynamy wycieranie. Często jest tak, że dopiero po praniu ręczniki nabierają pełnych właściwości tzn. chłoną wodę, stają się bardziej miękkie itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 Ja do wycierania kupiłem CHEMICAL GUYS MIRACLE DRYER. Same plusy o nim mogę powiedzieć. Jest bardzo delikatny w dotyku i wchłania naprawdę duże ilości wody. Jak go myłem w misce to miałem wręcz problem z praniem bo tak wchłaniał wodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi