Moderator Domel Opublikowano 15 Lutego 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2018 Witam. Dzisiaj doszła pianownica "szlauchowa" Bardzo podoba mi się to rozwiązanie - taki wspomagacz mycia: dwa wiadra, washpad w prawej ręce, pianownica na szlauchu w lewej. Dzisiaj tylko un boxing, jutro testy działania. Na pierwszy rzut oka - wykonanie bardzo solidne - mosiężne. Z tego co wiem MJJC robi dobre pianownice PA także zobaczymy jak sprawdzi się ten wynalazek. Zainspirowały mnie filmiki np CG: Oto mój sprzęt: Jutro porównanie z inną "piwnicznianką" Obydwa akcesoria uważam za takie dopełnienie detailingowych gadżetów - podkreślam: WSPOMAGACZE mycia. Szybki un boxing:
Gozdziu23 Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2018 Bardzo fajna rzecz do hydrowosków i tego typu zabezpieczeń . Ale kiedy mamy PA na myjce ciśnieniowej nei wyobrażam sobie lawirować wężem i raz podpinać tu raz tam . Może jak bym nie miał myjki
Moderator Domel Opublikowano 16 Lutego 2018 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2018 Przetestowane dziś. Wnioski ? Jest to to co szukałem uzupełnienie do szlaucha. Multi zastosowanie od zwykłego opłukania, opłukanie pianą, przez pre-washa, pianowanie aż do spłukiwania wodą lub wodą z pianą. Jestem zachwycony. Byle do wiosny Polecam !
ghost Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2018 Tego sprayera, pistoletu z dozownikiem nie polecam. Nawet ustawiony na minimum daje bardzo dużo towaru. Szybko rozcieńcza zawartość zbiornika, dawkowanie jest nierównomierne, a potem już samą wodą zasuwa po wymieszaniu. Pianownica zapowiada się lepiej.
Patryk14 Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2018 To teraz wystarczy mycie na jedno wiadro + pianownica. Fajna sprawa ze można zastąpić sobie tym wiadro z szamponem. Czy się mylę? Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
Moderator Domel Opublikowano 16 Lutego 2018 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2018 2 godziny temu, ghost napisał: Nawet ustawiony na minimum daje bardzo dużo towaru. Tak, obydwa dawkują dość dużo produktu 2 godziny temu, Patryk14 napisał: To teraz wystarczy mycie na jedno wiadro + pianownica. Fajna sprawa ze można zastąpić sobie tym wiadro z szamponem. Czy się mylę? Co tylko sobie wymyślisz i bezpieczne dla lakieru Ja w głowie mam już kilka zastosowań. Pierwsze to mycie felg i opon - tak aby szczotka była w ciągłej lubrykacji, mycie nadkoli i podwozia, spłukiwanie ptasich kup, potem pianowanie i mycie kiedy auto jest lekko zakurzone, spłukiwanie piachu jako pre pre wash, potem mycie a jednej ręce szlauch w drugiej washpad i ciągła lubrykacja pada, potem jakieś szybkie płukanki lakieru, itp itd (...) Ogranicza Cie tylko wyobraźnia - podkreślam: WSPOMAGACZE mycia. Na pewno będą pojawiać się w moich filmikach
Fredi88 Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2018 Jak dla mnie ta pianownica może w całości wyprzeć 1 wiadro przy myciu. Co element dajemy obfitą dawkę i jest więcej wody i piany niż przy klasycznym myciu. Fajna sprawa.
DZIADZIA Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2018 dziwne, osobiście nie widzę zastosowania dla tego ustrojstwa.
Moderator rychu Opublikowano 16 Lutego 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2018 Świetna rzecz - jak widać na filmiku, idealnie nadaje się do mycia podłóg
Administrator AreK Opublikowano 17 Lutego 2018 Administrator Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2018 Faktycznie bardzo słabo to działa. Jedynie jako wspomagacz się nadaje ale czy to nie przerost treści nad formą? Niechciałoby mi się targać ciężkiego węża z wodą podczas mycia czegokolwiek.
Rekomendowane odpowiedzi