Jump to content

CleanTech - Tech Cleaner

Cleantle

Recommended Posts

• Dystrybutor

Tech Cleaner to skoncentrowany, lekko kwasowy szampon do mycia samochodów. Świetnie usuwa zabrudzenia z karoserii samochodu, nie pozostawiając zacieków. Nie zawiera dodatku wosków ani polimerów. Jego lekko kwasowy odczyn sprawdzi się przy pielęgnacji aut zabezpieczonymi powłokami ceramicznymi i kwarcowymi. Przy niskich stężeniach nie narusza wosków i sealantów! 

https://cleantechco.pl/produkt/tech-cleaner/

Cechy produktu:

• wysoce wydajny
  • przyjemny jabłkowy zapach
  • właściwości odtłuszczające
  • przywraca hydrofobowość powłokom ceramicznym oraz kwarcowym
  • nie narusza wosków i sealantów

Ceny:

0,5 l - 19 zł

1 l - 29 zł

5 l - 109 zł

techcleaner05-600x600.jpg.0ee8b28bff0aa780359ba42d1a0d8bcb.jpg

ROZCIEŃCZANIE

1:5 - 1:15 – pielęgnacja powłoki ceramicznej lub kwarcowej
1:10 - 1:30 – pianownice ręczne
do 1:200 – mycie ręczne

SPOSÓB UŻYCIA

Rozcieńcz środek zgodnie z zaleceniami.

Za pomocą czystej i miękkiej gąbki lub rękawicy nanieś środek na auto.

W przypadku pianownic ręcznych, nanieś produkt na auto, a następnie odczekaj aż utworzona piana zareaguje z brudem.

Nie dopuszczając do wyschnięcia, spłucz auto wodą pod ciśnieniem.

pH 6 – odczyn lekko kwasowy.

Dodatkowe wskazówki:

Tech Cleaner sprawdzi się także w momentach kiedy musimy skorzystać z myjni bezdotykowych, wystarczy roztwór rozprowadzić na najbardziej zabrudzone elementy chwilę przed rozpyleniem piany aktywnej.

Aby przywrócić właściwości hydrofobowe powłokom ceramicznym oraz kwarcowym utwórz roztwór 1:5. Następnie rozpyl go na lakier i używając mikrofibry lub rękawicy z mikrofibry rozprowadź produkt na całej powierzchni.

Prezentację działania możecie zobaczyć na kanale youtube Mxnowicki -  

Zbytnio nie widzę u siebie sensu stosowania w ten sposób jak w MX.

Czyli rozumiem że są 3 opcje użycia.

Jako spray (po prewashu i po głównym myciu )

Jako piana (też po prewashu i po kubelkach )

No i jako główne mycie jako tradycyjny szampon. - ta opcja mnie najbardziej przekonuje :)

Hmm chyba się skuszę :)

• Dystrybutor

Wszystko zależy od Twoich potrzeb. Czasem jak trzeba jechać np. na bezdotyk to warto też spryskać jako pre (przed pianą) te najbardziej zabrudzone fragmenty karoserii  - szczególnie dolne partie na drzwiach. 
Druga możliwość to jako spray (1:5 na powłoki, 1:15 - na woski) aby poprawić hydrofobowość tych powłok (tzw. odetkanie), z tym, że jak jest mocno zapuszczone to warto też przelecieć deironizerem przed.
Jako piana tak ale tylko pianownice ręczne. Z PA nie zadziała, dla PA szykujemy coś innego :)
Jako szampon jak najbardziej, szczególnie że świetnie pachnie :)

Jakbyś miał więcej pytań pisz śmiało :) Zapraszamy

• Lubię to 1

• 2 months later...
  • Dystrybutor

Wszystko zależy od zabrudzeń :) Od 1:5 do 1:20 spokojnie można. Fajnym trickiem jest też opryskanie Tech Cleanerem i przykryć to pianą aktywną (z bezdotyku - bo one tak średnio domywają) i dopiero po pianowaniu spłukiwać :)

• Okay 1

• 4 months later...
W dniu 8.02.2018 o 19:29, cleantechco napisał:

od 1:10 do 1:50 – mycie ręczne

na 10L wiadro lejemy około 0,2-1L szamponu, to nie błąd ?

Takie stężenie to przecież nawet jedna butelka 0.5 na raz nie wystarczy do pełnej zalecanej koncentracji.

Myślałem o tym szamponie ale wolę dopytać bo Najdroższy szampon w branży Paul Dalton wychodzi 10 razy taniej za mycie.

Interesuje mnie oczywiście klasyczne mycie, nie strzał z atomizera na fibrę.

na 10L wiadro lejemy około 0,2-1L szamponu, to nie błąd ?
Takie stężenie to przecież nawet jedna butelka 0.5 na raz nie wystarczy do pełnej zalecanej koncentracji.
Myślałem o tym szamponie ale wolę dopytać bo Najdroższy szampon w branży Paul Dalton wychodzi 10 razy taniej za mycie.
Interesuje mnie oczywiście klasyczne mycie, nie strzał z atomizera na fibrę.

Tu chodzi o stężenie prewasha/kontakt washa ;) - szampon to „druga” funkcja tego preparatu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

10 godzin temu, Birkhof napisał:

Tu chodzi o stężenie prewasha/kontakt washa 😉 - szampon to „druga” funkcja tego preparatu

Jak widzisz instrukcje są dość niejednoznaczne

1:5-1:10 pianownica (prewash)

1:10-1:50 "mycie ręczne".

Pierwsze co od lat przychodzi mi do głowy słyszac mycie ręczne to wiaderko 😉

Skoro

W dniu 8.02.2018 o 19:29, cleantechco napisał:

Tech Cleaner to skoncentrowany, lekko kwasowy szampon

To jakich proporcji mailbym użyć jak bym chciał z tego preparatu skorzystać jak z szamponu?

Towar jest nazywany szamponem, instrukcje są jako prewash, prewash z przetarciem. Przydałoby sie to jakoś usystematyzować. 

• Dystrybutor

Tech Cleaner to nie piana aktywna 🙂 W pianownicy ręcznej się zapieni, w PA nie ma szans. Tech Cleaner to szampon 😉 Jeśli chodzi o użycie jako szampon to spokojnie możesz rozrobić od 1:50 do 1:200 (od sierpnia produkt jest dostępny w wyższym stężeniu i w tej samej cenie 🙂 ) czyli wlewamy około 50 ml. (zaktualizujemy informacje w pierwszym poście na dniach 🙂 )

W opisie jest:

Rozcieńcz środek zgodnie z zaleceniami.

Za pomocą czystej i miękkiej gąbki lub rękawicy nanieś środek na auto.

W przypadku pianownic ręcznych, nanieś produkt na auto, a następnie odczekaj aż utworzona piana zareaguje z brudem.

Nie dopuszczając do wyschnięcia, spłucz auto wodą pod ciśnieniem.

Nie bardzo widzę problem 😄 O nakładaniu jak QD to nie widzę, instrukcja do prewashu jest w przypadku pianownic ręcznych, towar jest nazywany szamponem bo jest szamponem 🙂 To, że ma wiele dodatkowych atutów to raczej powód do zadowolenia niż niezadowolenia 😉

26 minut temu, cleantechco napisał:

Jeśli chodzi o użycie jako szampon to spokojnie możesz rozrobić od 1:50 do 1:200 (od sierpnia produkt jest dostępny w wyższym stężeniu i w tej samej cenie 🙂 ) czyli wlewamy około 50 ml. (zaktualizujemy informacje w pierwszym poście na dniach 🙂 )

Dzięki za odp, o to się rozchodziło stężenie mycia ręcznego,

1:10 - 1:50 dla szamponu byłoby strasznie mało wydajne. Natomiast 1:200 zaczyna być już sensowniejsze.

Po czym poznać, czy w sklepie internetowym jest dostępna nowa wersja o wyższym stężeniu ?

2 godziny temu, ghost napisał:

Po czym poznać, czy w sklepie internetowym jest dostępna nowa wersja o wyższym stężeniu ?

Podpinam się - jak rozpoznać na swoim baniaku czy to bardziej stężona formuła czy nie? 🙂

• Dystrybutor

Kolor jest intensywniejszy i zapach także. Tech Cleaner ma ogromną rotację w sklepach więc pewnie za około tydzień będzie mała szansa żebyście dostali starą formułę 🙂 Na butli jest ta sama etykieta (z tymi samymi wytycznymi co poprzednio) ale spróbujemy wykombinować naklejki z nowym rozcieńczeniem 🙂

• 5 weeks later...
  • Dystrybutor
W dniu 31.08.2018 o 18:57, Birkhof napisał:

Ok to ja mam jeszcze poprzednia wersje ;-)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Działa tak samo tylko musisz więcej wlać 😛 We wszystkich sklepach już są nowe - ze starą etykietą niestety ale od kolejnych dostaw powinny być już poprawione opisy 🙂

@cleantechco taki tip na przyszłość - warto z nową formułą zmieniać też etykiety od razu. Nie wiem co jest tego przyczyną, czy mieliście już po prostu gotowe baniaki/opakowania ze starą etykietą i inną koncentrację wlaliście do nich i puściliście do dystrybutorów, ale wygląda to po prostu nieprofesjonalnie 😐 Na moją prostą matematykę, oznacza to, że teraz nowa formuła robiona wg. starych wytycznych będzie 4x mocniejsza - czy jesteście pewni, że nic to nie uszkodzi?
Sam mam dwa produkty od Was i jestem z nich zadowolony, ale trochę niesmak pozostał jak to w tym dowcipie 😄 

• Dystrybutor
W dniu 1.10.2018 o 12:55, Birkhof napisał:

@cleantechco taki tip na przyszłość - warto z nową formułą zmieniać też etykiety od razu. Nie wiem co jest tego przyczyną, czy mieliście już po prostu gotowe baniaki/opakowania ze starą etykietą i inną koncentrację wlaliście do nich i puściliście do dystrybutorów, ale wygląda to po prostu nieprofesjonalnie 😐 Na moją prostą matematykę, oznacza to, że teraz nowa formuła robiona wg. starych wytycznych będzie 4x mocniejsza - czy jesteście pewni, że nic to nie uszkodzi?
Sam mam dwa produkty od Was i jestem z nich zadowolony, ale trochę niesmak pozostał jak to w tym dowcipie 😄 

Tak przyznajemy się z etykietami zawaliliśmy strasznie.

Co do bezpieczeństwa produktów - możesz go używać nawet prosto z butli - wciąż będzie bezpieczny więc nie musisz się martwić zbyt słabym rozcieńczeniem.

• 3 weeks later...
  • Moderator
Cytat

Tech Cleaner może być stosowany na myjniach bezdotykowych. Nanieś roztwór na mocno zabrudzone elementy przed nałożeniem piany aktywnej.

W celu przywrócenia powłokom kwarcowym oraz ceramicznym właściwości hydrofobowych wykorzystaj roztwór 1:5. Rozpyl produkt na lakier i korzystając z mikrofibry rozprowadź go na całej powierzchni.

Chciałem go wsadzić w opryskiwacz ciśnieniowy albo ADBL Shakera 1L.

Używa jako prewash w okresie jesienno-zimowo-wiosennym. Porównać go sobie z SG Citrus Prewash, Kochem, etc

1:50 Będzie ok ? Jak radzicie żeby dorównał SG Citrusowi i był bezpieczny dla LSP ?

• Dystrybutor

Kwasowe produkty pienią się mniej więc wszystko zależy jaki efekt chcesz uzyskać 🙂 Dodatkowo kwasiki lubią ruch mechaniczny dlatego jako prewash nie koniecznie da jakiś super efekt.

• Okay 1

• 4 months later...

Czy produkt mozna uzywac jako dodatek(mieszac) do pian aktywnych np.waszego cytrusa w celu odetkania,jesli tak to ile go dodać? Czy takie zastosowanie nie ma sensu i lepiej uzyc go oddzielnie?

• Dystrybutor
6 godzin temu, menior napisał:

Czy produkt mozna uzywac jako dodatek(mieszac) do pian aktywnych np.waszego cytrusa w celu odetkania,jesli tak to ile go dodać? Czy takie zastosowanie nie ma sensu i lepiej uzyc go oddzielnie?

Spróbuj  🙂 zachęcamy do testowania na różne sposoby. Jednak efekt na pewno nie bedzie taki jak przy myciu rękawicą gdzie dochodzi ruch mechaniczny ( kwasy to  lubią)

Daj znać jaki efekt po testach  🙂

• Lubię to 1

• Moderator
6 godzin temu, menior napisał:

Pewnie, że można 😄 Zrobiłem sobie dla fun'u mix po 20ml - Citrusa SG, Citrusa CT, Koch APC na 4 litrów wody w Epoca 10l. Aplikacja piany i mycie rękawicą. Na lakierze nie zostało nic z LSP. Tafla po Fusso i kilku innych produktach. Istny hardcore do ściągania LSP 😄 Ale "amatorom" nie radze takich kombinacji - szczególnie jak nie ma sie pojęcia o swoim lakierze. 

• Lubię to 1
  • Haha 1

• Dystrybutor
5 godzin temu, Domel napisał:

Pewnie, że można 😄 Zrobiłem sobie dla fun'u mix po 20ml - Citrusa SG, Citrusa CT, Koch APC na 4 litrów wody w Epoca 10l. Aplikacja piany i mycie rękawicą. Na lakierze nie zostało nic z LSP. Tafla po Fusso i kilku innych produktach. Istny hardcore do ściągania LSP 😄 Ale "amatorom" nie radze takich kombinacji - szczególnie jak nie ma sie pojęcia o swoim lakierze. 

My zawsze zachęcamy do eksperymentowania  ale trzeba to robić z rozwagą albo liczyć się z tym, że coś w końcu pójdzie nie tak 😄

Postanowilem nie kombinowac i uzyc waszego tech cleanera w czystej postaci w pianownicy recznej (1:20) jako pre-wash,typowej piany to on nie robi,takie bardziej mleko ale trzyma sie dosc dlugo i domywa dobrze(choc auto nie bylo bardzo brudne) efekt odetkania widac zwlaszcza na reflektorach gdzie jesienia dawalem dluxa i na szybach gdzie dawalem wtedy tez NW na reszcie gorzej stwierdzic bo 3 miesieczny supergloss+ nie byl szczegolnie zapchany 

20190305_140352.jpg

20190305_141306.jpg

20190305_141326.jpg