Tommy Lee Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2015 michal123, Możesz śmiało kupić więcej, sprawdzi się tez doskonale jako wspomagacz przy osuszaniu. Rozrabiam go 1:2 z woda demi. i nie ma mowy o zaciekach czy waterspotach. PB nic nie dodaje - używamy go w domu do mebli... Widzę, że nie tylko ja tak robię, tyle że do mebli daje AF Finale. Do auta mi nie podpasował, a do lakierowanych mebli sprwdza sie idealnie
ktm950 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2015 PB nic nie dodaje https://www.facebook.com/70090956330495 ... =3&theater
Moderator krd Opublikowano 27 Grudnia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2015 ktm950, no to mi się takich rezultatów nie udało uzyskać nigdy
Stefan-16 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2015 A moze ktos porownac AF Finale do Megsa Last Touch.? Af zrobil na mnie tako WOW ze chce zamowic 5l. Look, zapach i latwosc pracy super. Ale widze ze ten megs zbiera fajne opinie. Aktualnie mam tez SG qd spray, fajny produkt ale jak dla mnie za gesty i wymaga ponownego docierania.
Chat Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2015 AF masz 5l, a Megsa 3,8L. Mam dwa, ale stawiam na AF... moim zdaniem większy look.
ktm950 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2015 Stefan-16, mnie osobiście Last Touch nie urzekł niczym. Poza tym moim zdaniem daje dosyć słaby poślizg, a to dla mnie duży minus.
Przem@S Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2015 Czy ktoś miał kiedyś kiedyś styczność z qd od Monster Shine Ultra Shine Gloss ?
3echo Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 A widział ktoś, gdzieś w PL Duragloss 522? https://www.duragloss.com/1-Gallon-Mari ... tail-Spray, z tego co czytam to "podkręcony" 921. Taki #921, ale na sterydach w PL niedostępny a szkoda.Ma lepsze właściwości czyszczące.
wiggly Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 Szkoda, że nie można go kupić w PL Tak samo jak DG AquaWax w galonowym opakowaniu No nic. W dalszym ciągu najbliżej mi do BSD. Jeszcze na wiosnę zrobię szersze porównanie z DG 921, zobaczę co lepiej wygląda bo podejrzewam, że w kwestii zabezpieczenia i trwałości lepiej wypada BSD.
Geniusz Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 w tej kwestii to chyba nie ma nic lepszego od BSD
canta8 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 Proponuję poczytać na forach opinię o jakośći zabezpieczenia przez BSD. Ja rownież doznałem tego na swoim aucie. Cieniarstwo. Gdybym nie zauważył ptasiej bomby to chyba spadłaby mina fotel. Dla mnie BSD to tylko kropelki. Trochę mało jak na dobry quik detailer
Dzidziak888 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 Cieniarstwo. Gdybym nie zauważył ptasiej bomby to chyba spadłaby mina fotel. Dla mnie BSD to tylko kropelki. Trochę mało jak na dobry quik detailer A który quick detailer wytrzyma ptasie odchody??
canta8 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 Uzywam zamiennie Optimum Instant Detailer, Finale, Pro Detailera, FK 425. Stara,dobra sprawdzona szkoła.BSD dałem sąsiadowi na parkingu,bo jego kręcą kropelki
Chat Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 BSD tylko do felg...ładnie kropelkują.
kedar Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 +2 , aaa i jeszcze na kołpaki
W1Michal Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 ptasich odchodów żaden spray nie wytrzyma, zależy od lakieru ale na moim nawet jak jest wosk typu collinite itp to latem jest wżer że aż szkoda patrzeć. także mi woski nie pomagają za bardzo w tym przypadku, jak jest wiadomo co na dachu to już mam świadomość że będzie ślad
canta8 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 No ale rozumiesz kontekst w jakim rozmawiamy? Ptasie odchody to kwas pomieszany z piaskiem. Nie zatrzyma tego blacha stalowa.Mówię o tym,że BSD nie powstrzyma tego nawet gdy lezy przez godzinę.Poszedłem do dentysty. Autko stało bez żadnej skazy. Siedziałem tam z godzine bo była kolejka. Po wyjściu widzę bombe ptasią,i ślad po niej wyypalony aż do wosku.To znaczy,ze przeszlo przez BSD jak przez wode.Detailer Optimum powstrzyma toto przez kilka godzin.A to w lecie jest wazne.
Dzidziak888 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 No tak... Ale nie taki jest zamysł tego typu produktów .
canta8 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgoda.Jednym z moich ulubionych quik detailerów jest Spray & Gloss.Daje samochodowi taki wygląd jaki bardzo lubię.No ale co z tego,skoro jego trwałość liczy się sekundnikiem. Jak już daje pieniądze to niech poprawi wyglad choć na kilka dni. Robi to moj nowy (od 2 lat) ulubieniec .Własnie Optimum
canta8 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 Jeślimoge Ci doradzić to kup w koncentracie. Za ok 80zł masz 4 litry !!!! niezłego quik detailera. Bo producent zaleca rozcieńczenie 1:3. Można tez kombinować z rozcieńczeniem. Ja teraz,coby nie marnować w zimie droższych kosmetyków rozcieńczyłem tymdetailerem woskna mokro Sonaxa.Ten wosk,który Evo testował i opisał. Wyglad auta,śliskość lakieru powoduje "banana"i pytania sasiadow na parkingu :)
Dzidziak888 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 Ciekawa Mixtura . A jak z rozcieraniem takiego gotowca ? Nie maże się na lakierze?
canta8 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2016 Nie spodziewałem się tego,że tak dobrze będzie. Miałem 0,5 l OID rozcieńczonego z wodą demineralizowaną 1:3. Odlałem do małego spryskiwacza 2/3 pojemności i dolałem do pełna Sonaxa. Fajnie jest,nawet się nie spodziewałem,bo to eksperyment miał być U nas byly tylko dwa dni mrozu,przeważnie jest powyżej zera a wczoraj bylo 7 plus i grzało słoneczko.Można było podziwiać zimowe autko. Teraz rozrobię większą porcje i do wiosny wytrzyma. Ale podstawowym zabezpieczeniem sa dwie warstwy FK 1000p. Ta mikstura to pielęgnacja tylko
Rekomendowane odpowiedzi