Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

michal123, Możesz śmiało kupić więcej, sprawdzi się tez doskonale jako wspomagacz przy osuszaniu. Rozrabiam go 1:2 z woda demi. i nie ma mowy o zaciekach czy waterspotach.

PB nic nie dodaje - używamy go w domu do mebli...

Widzę, że nie tylko ja tak robię, tyle że do mebli daje AF Finale. Do auta mi nie podpasował, a do lakierowanych mebli sprwdza sie idealnie :kox::D

• Moderator
Opublikowano

ktm950, no to mi się takich rezultatów nie udało uzyskać nigdy :D

Opublikowano

A moze ktos porownac AF Finale do Megsa Last Touch.? Af zrobil na mnie tako WOW ze chce zamowic 5l. Look, zapach i latwosc pracy super. Ale widze ze ten megs zbiera fajne opinie. Aktualnie mam tez SG qd spray, fajny produkt ale jak dla mnie za gesty i wymaga ponownego docierania.

Opublikowano

Szkoda, że nie można go kupić w PL :/ Tak samo jak DG AquaWax w galonowym opakowaniu :/ No nic. W dalszym ciągu najbliżej mi do BSD. Jeszcze na wiosnę zrobię szersze porównanie z DG 921, zobaczę co lepiej wygląda bo podejrzewam, że w kwestii zabezpieczenia i trwałości lepiej wypada BSD.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Proponuję poczytać na forach opinię o jakośći zabezpieczenia przez BSD. Ja rownież doznałem tego na swoim aucie. Cieniarstwo. Gdybym nie zauważył ptasiej bomby to chyba spadłaby mina fotel. Dla mnie BSD to tylko kropelki. Trochę mało jak na dobry quik detailer

Opublikowano
Cieniarstwo. Gdybym nie zauważył ptasiej bomby to chyba spadłaby mina fotel. Dla mnie BSD to tylko kropelki. Trochę mało jak na dobry quik detailer

A który quick detailer wytrzyma ptasie odchody??

Opublikowano

Uzywam zamiennie Optimum Instant Detailer, Finale, Pro Detailera, FK 425. Stara,dobra sprawdzona szkoła.BSD dałem sąsiadowi na parkingu,bo jego kręcą kropelki

Opublikowano

ptasich odchodów żaden spray nie wytrzyma, zależy od lakieru ale na moim nawet jak jest wosk typu collinite itp to latem jest wżer że aż szkoda patrzeć. :( także mi woski nie pomagają za bardzo w tym przypadku, jak jest wiadomo co na dachu to już mam świadomość że będzie ślad

Opublikowano

No ale rozumiesz kontekst w jakim rozmawiamy? Ptasie odchody to kwas pomieszany z piaskiem. Nie zatrzyma tego blacha stalowa.Mówię o tym,że BSD nie powstrzyma tego nawet gdy lezy przez godzinę.Poszedłem do dentysty. Autko stało bez żadnej skazy. Siedziałem tam z godzine bo była kolejka. Po wyjściu widzę bombe ptasią,i ślad po niej wyypalony aż do wosku.To znaczy,ze przeszlo przez BSD jak przez wode.Detailer Optimum powstrzyma toto przez kilka godzin.A to w lecie jest wazne.

Opublikowano

Zgoda.Jednym z moich ulubionych quik detailerów jest Spray & Gloss.Daje samochodowi taki wygląd jaki bardzo lubię.No ale co z tego,skoro jego trwałość liczy się sekundnikiem. Jak już daje pieniądze to niech poprawi wyglad choć na kilka dni. Robi to moj nowy (od 2 lat) ulubieniec .Własnie Optimum

Opublikowano

Jeślimoge Ci doradzić to kup w koncentracie. Za ok 80zł masz 4 litry !!!! niezłego quik detailera. Bo producent zaleca rozcieńczenie 1:3. Można tez kombinować z rozcieńczeniem. Ja teraz,coby nie marnować w zimie droższych kosmetyków rozcieńczyłem tymdetailerem woskna mokro Sonaxa.Ten wosk,który Evo testował i opisał. Wyglad auta,śliskość lakieru powoduje "banana"i pytania sasiadow na parkingu :) :) :)

Opublikowano

Nie spodziewałem się tego,że tak dobrze będzie. Miałem 0,5 l OID rozcieńczonego z wodą demineralizowaną 1:3. Odlałem do małego spryskiwacza 2/3 pojemności i dolałem do pełna Sonaxa. Fajnie jest,nawet się nie spodziewałem,bo to eksperyment miał być :) U nas byly tylko dwa dni mrozu,przeważnie jest powyżej zera a wczoraj bylo 7 plus i grzało słoneczko.Można było podziwiać zimowe autko. Teraz rozrobię większą porcje i do wiosny wytrzyma. Ale podstawowym zabezpieczeniem sa dwie warstwy FK 1000p. Ta mikstura to pielęgnacja tylko