dest Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2015 mam wrażenie ze QD FINISH KARE 425 Extra Slick zbyt krotko utrzymuje sie na lakierze, auto nie myte inaczej jak recznie z szamponem z neutralnym ph jak ktos stosuje to niech przedstawi swoje zdanie na ten temat, dzieki
Dante05 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2015 Przeważnie jest tak, że QD utrzymuje się od mycia do mycia ale nie powiem Ci jak jest z Finish Kare.
Misior1993 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2015 mam wrażenie ze QD FINISH KARE 425 Extra Slick zbyt krotko utrzymuje sie na lakierze, auto nie myte inaczej jak recznie z szamponem z neutralnym ph jak ktos stosuje to niech przedstawi swoje zdanie na ten temat, dzieki Od mycia do mycia utrzymuje sie bez problemu nawet po takiej trasie ze koloru auta nie widać Więcej nie wymagaj od QD;) Chcesz zeby siedziało dłużej zainwestuj w Cure/Reload
wojti91zmc Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2015 Ja uzywam FK 425 i jestem zadowolony jeśli chodzi o ilosc-cena-jakosc ....3 butelkę juz zaczolem 917ml. QD to nie wosk ze jak psikniesz to juz ma ci przetszymac zimę???....QD służy do wzmocnienia wosku na lakierze Ja osobiście powiem tak,uzywam go pod wosk FK 1000. Wczoraj aplikowalem go 2 razy na umyte auto w temperaturze 5 st.C na którym siedzi 9 tygodniowy fk 1000 i jak się rano obudzilem zobaczyłem krople takie jakbym niedawno aplikowal FK 1000hp. Aż milo było popatrzec:) Słyszałem taka opinie ze FK 425 bardzo słabo kropelkuje np.w porównaniu z BSD...no wiec albo ktoś źle mówił albo mój FK 1000 dalej się bardzo dobrze trzyma... I chyba pozostane przy tym qd
dest Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2015 a to w takim razie by sie zgadzało, gdyz jak umyje auto znika, nakładam ponownie i tak co 2-3tyg (co tyle srednio myje) tylko ze pod QD mam wosk coli i jesli qd znika po myciu to powinien byc wosk a lakier zachowuje sie jakby nic nie było hmm cure/reload - to taki lepszy qd ? Pewnie zostane przy tym FK bo mam go jeszcze 3/4 butelki A do tej pory stosowalem podklad, wosk, po myciu qd i co 4-5 miesiecy od nowa procedura woskowania
wojti91zmc Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2015 dest,a kiedy aplikowales Colli? Możliwe jest ze źle przygotowales lakier na zime i juz nie ma wosku...
dest Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2015 sierpien, natomiast ostatnio tydzien temu poszła kolejna warstwa coli (ktora ma przetrwać do kwietnia), w poniedziałek planuje mycie i po myciu QD aby wzmocnić wosk po coli nie stosowałem qd, w sensie odrazu po aplikacji, dopiero po 1 myciu po wosku zaczynam nakładać QD edit dokladnie 21 lipca był wosk
W1Michal Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2015 Przeważnie jest tak, że QD utrzymuje się od mycia do mycia ale nie powiem Ci jak jest z Finish Kare. Meguiars Ultimate detailer wytrzymuje 3 mycia, przynajmniej u mnie. collinite racze wątpie aby przetrwał 5 miesięcy od grudnia do kwietnia, na dachu być może ale z drzwi zejdzie na bank. Jeśli ktoś go pryska detailerem to potem kropelkuje detailer a nie wosk. u mnie Collinite na drzwiach zimą przetrwał 2 miesiące i znikł bez śladu, a kładłem go 1000 % zgodnie ze sztuką. Z tym że ja go niczym nie pryskałem, ale również nie myłem ręcznie szamponami itp, tylko woda na bezdotyku.
Dante05 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2015 Meguiars Ultimate detailer nie używałem. Miałem porównanie do Morning Dew, QD od Kocha i BSD w zasadzie od mycia do mycia, po myciu kropelkował już tylko wosk.
W1Michal Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2015 jak ktoś szuka trwałego zjazdu wody to meguiars jest w czołówce, bardzo trwały
Dante05 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2015 Muszę dodać do listy, na swój srebrny szukam coś trwałego.
michal123 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2015 Hej. Potrzebuje pomocy. Planuje kupić jakiś qd w galonowym opakowaniu. Zastanawiam się nad tymi qd: - cg pro detailer - poorboy's spray & gloss - meguiar's last touch - dg 921 fast clean end shine który według was jest najlepszy?
tazman Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2015 Ja bym brał cg pro detailer, wygląd lakieru po nim powinien być najlepszy z tych wymienionych.
ktm950 Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2015 Jeśli tylko z tych powyżej to zdecydowanie brałbym PB S&G. Fajnie maskuje rysy i generalnie jest banalny w użyciu. Jeśli szukasz qd w większych ilościach to od siebie dodałbym jeszcze do listy Autoglyma Fast Shine & Lube (świetny poślizg i zapach marcepanu), Meguiars X-press spray waxa (śliskość, kropelki, trwałość) lub ADBL QD1.
MarkPol Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2015 Ktoś używa i może podzielić się opinią o QD firmy CarChem?
wiggly Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2015 Hej. A jaki wg. was quick detailer jest najbardziej uniwersalny? Szukam czegoś zarówno na lato i zimę, czyli coś co nieźle wygląda i przyzwoicie zabezpiecza oraz dobrze zgra się z kosmetykami DG. Najlepiej w min. galonowym opakowaniu. Póki co testowałem 2: BSD i DG F&S, póki co bliżej mi do BSD. Ktoś coś podpowie?
Dystrybutor e36ace Opublikowano 25 Grudnia 2015 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2015 Mothers showtime
kedar Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2015 Hej. A jaki wg. was quick detailer jest najbardziej uniwersalny? Szukam czegoś zarówno na lato i zimę, czyli coś co nieźle wygląda i przyzwoicie zabezpiecza oraz dobrze zgra się z kosmetykami DG. Najlepiej w min. galonowym opakowaniu. Póki co testowałem 2: BSD i DG F&S, póki co bliżej mi do BSD. Ktoś coś podpowie? Duragloss albo Autoglym
wiggly Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2015 A widział ktoś, gdzieś w PL Duragloss 522? https://www.duragloss.com/1-Gallon-Mari ... tail-Spray, z tego co czytam to "podkręcony" 921.
Viento Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2015 Ktoś używa i może podzielić się opinią o QD firmy CarChem? Ot zwyczajny, przyzwoity i łatwy w pracy QD, ale bez żadnego efektu WOW
Paweł84Katowice Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2015 To ja zapytam czy ktoś z was używał może QD od Kenoteka tj: KENOTEK PRO Showroom Shine, dodam iż używam tego QD i jestem z niego zadowolony, bardzo dobrze wg mnie przyciemnia lakier, jest po nim fajny gładki lakier,super pachnie a co do trwałości nie wypowiem się ponieważ auto stoi w garażu i w ogóle nie widzi deszczu, tylko raz na miesiąc auto płukane z kurzu na bezdotyku. W porównaniu do BSD łatwo się wciera i nie pozostawia smug. Może ktoś jeszcze używa i może wyrazić swoją opinię?
Eidos71 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2015 Paweł84Katowice - viewtopic.php?t=2462
Moderator krd Opublikowano 27 Grudnia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2015 Hej. Potrzebuje pomocy. Planuje kupić jakiś qd w galonowym opakowaniu. Zastanawiam się nad tymi qd:- cg pro detailer - poorboy's spray & gloss - meguiar's last touch - dg 921 fast clean end shine który według was jest najlepszy? Ja bym uderzył w Last Toucha. CG jest ok, PB nic nie dodaje - używamy go w domu do mebli... DG też całkiem przyzwoity. Ale największy WOW z w/w daje Megs
michal123 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2015 Dzięki. Właśnie będę od jednego z naszych kupował litr na próbę ;-)
Rekomendowane odpowiedzi