Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hej,

Mam takie pytanie:

1.Lakier czerwony / Seat Leon.

2. Zamówiłem do tego wosk Soft99 Kotami do jasnych bo do ciemnych nie ma u dystrybutora.

3. Do tego Auto Finesse - Final QD.

Jednak poz.3 jest niedostępna z powodów dystrybutora. Co byłoby stosowne do przy w.w warunkach. Na trwałości wosku tak bardzo mi nie zależy auto garażowane. Chodzi bardziej o efekt wizualny.

Z góry dziękuję za porady.

Jak dla mnie Finale zbyt mocno bazuje na wodzie, a jeśli go nie ma to Fukupika będzie idealnie współgrać ze swoim kolegą ;)

• Moderator
Opublikowano

jedrek1980, przyciemnia jak najbardziej :) Daje bardzo dobry efekt hydrofobowy i znacznie mniej samochód się brudzi ;)

Opublikowano

Michael MSTP, może będzie teścik? :-]

Ciągnąc temat Cure, czy jest bardzo wybredny co do podłoża? Jako "sealant" chyba będzie marudzić na jakiejś kanapce?

Kupiłem go już jakiś czas temu, ale nie miałem okazji stestować bo zapominałem go ze sobą zabrać i jak zwykle na lakier leciał BSD :D

Opublikowano

Mainz hype ale juz go nie dostaniesz :roll:

Używam jeszcze pro detailera ale on bardziej przyciemnia i wyciąga głebie choćna czarnym robi robotę.Szukaj jakiegoś syntetyka

Opublikowano

Na czarnym używam z powodzeniem Meguiars Ultimate Quik Detailer. Jest przyjemny w pracy, ładnie wyciąga głębię i fajnie kropelkuje.

No i dość wydajny, bo butla 750 ml za ok. 52 zł wystarcza naprawdę na długo.

Fajną i tańszą alternatywą jest też SG Morning Dew, ale wymaga dużo więcej pracy przy docieraniu. Niemniej na czarnym robi świetną robotę ;)

Opublikowano

Ja jestem najbardziej zadowolony z Shiny Garage Quick Detail Spray. Zapach bajka, zero jakichkolwiek mazów można powiedzieć ze wszystko samo znika :) Efekt po zastosowaniu dla mnie jak Morning Dew. Co prawda nie kropelkuje tak samo za to można go nakładać nawet na dużym słoncu.

Opublikowano

Rzecz w tym, że QDS nie wyciągnie Ci tyle głębi (przynajmniej z ciemnego lakieru), bo jego zadaniem jest szybkie i bezproblemowe odświeżenie (coś jak PB Spray n' Wipe). Nie daje jednak za bardzo zabezpieczenia ani głębi. Ot taki QD dla leniwych ;) Nie porównywałbym go z MD bo to dwie różne bajki ;)

Opublikowano

Może nie Quick Detailer a quick wax i trochę gorzej się dociera ale naprawdę super efekt i dość trwały daje też Shiny garage beads spray wax :good:

Opublikowano

czy coś robię źle a moze to normalne ze po QD FINISH KARE 425 Extra Slick auto jest całe takie jakby w nalocie ?

Sam QD swietnie kropelkuje, długo sie utrzymuje, jedynie auto jest takie jakby lekko zaparowane.... hmmm :o

Opublikowano
po QD FINISH KARE 425 Extra Slick auto jest całe takie jakby w nalocie

nigdy czegoś takiego nie miałem, 425 to jeden z bardziej bezproblemowych QD

Na moje oko słabo dopolerowane

tyle, że on nie wymaga polerowania :o

Opublikowano
Nie mam jeszcze tak dużego doświadczenia ale wcześniej miałem QD z Soft99 niedawno pokusiłem się o QD+ z Poorboy's dla mnie różnica ogromna.

Plus na czyją korzyść?(chodzi o looka i przyciemnienie)

Opublikowano

no dobrze to napisze jak nakładam QD FINISH KARE 425 Extra Slick

dozownikiem pryskam na lakier w kilku miejscach i szmatką z mikrofibry rozcieram/wycieram

jest inna technika ? A moze po zrobieniu elementu nalezy inną, idealnie suchą szmatką polerować ?

Moze nie nalezy tego robic mikrofibrą ? Poratujcie cennymi radami :?

• Master
Opublikowano

dest, wszystko robisz prawidłowo. A może jest coś na lakierze, czego nie lubi FK i tak reaguje? Masz położony jakiś wosk/powłokę itp. itd.?