WaxItCar Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2015 Hej, Mam takie pytanie: 1.Lakier czerwony / Seat Leon. 2. Zamówiłem do tego wosk Soft99 Kotami do jasnych bo do ciemnych nie ma u dystrybutora. 3. Do tego Auto Finesse - Final QD. Jednak poz.3 jest niedostępna z powodów dystrybutora. Co byłoby stosowne do przy w.w warunkach. Na trwałości wosku tak bardzo mi nie zależy auto garażowane. Chodzi bardziej o efekt wizualny. Z góry dziękuję za porady. Jak dla mnie Finale zbyt mocno bazuje na wodzie, a jeśli go nie ma to Fukupika będzie idealnie współgrać ze swoim kolegą
jedrek1980 Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2015 Używał kotoś QD Gyeon Q2M Cure i moze sie wypowiedzieć czy faktycznie przyciemnia dobrze ciemne lakiery(czarny) czy wart jest swojej ceny?
Moderator krd Opublikowano 5 Października 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Października 2015 jedrek1980, przyciemnia jak najbardziej Daje bardzo dobry efekt hydrofobowy i znacznie mniej samochód się brudzi
jedrek1980 Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2015 KRD dzięki wiec trzeba się zaopatrzyć
Michael MSTP Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2015 I jak na QD naprawde potrafi sam sporo polezec.
drufi Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2015 Michael MSTP, może będzie teścik? Ciągnąc temat Cure, czy jest bardzo wybredny co do podłoża? Jako "sealant" chyba będzie marudzić na jakiejś kanapce? Kupiłem go już jakiś czas temu, ale nie miałem okazji stestować bo zapominałem go ze sobą zabrać i jak zwykle na lakier leciał BSD
Michael MSTP Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2015 Pewnie niedlugo bedzie bo chcialbym dokonczyc cykl artykulow DW Awards a Cure zajol drugie miejsce w kategorii QD Ja uzywałem go do CanCoata i na jalowy lakier.
jedrek1980 Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2015 O fajny byłby tescik z udziałem Cure
Grzechu_FH500 Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2015 Panowie jakie QD polecacie do czarnego lakieru, żeby zrobił efekt lustra?
mario704 Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2015 Mainz hype ale juz go nie dostaniesz Używam jeszcze pro detailera ale on bardziej przyciemnia i wyciąga głebie choćna czarnym robi robotę.Szukaj jakiegoś syntetyka
Grzechu_FH500 Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2015 Nie jestem jeszcze bardzo oblatany w temacie. Chodzi mi konkretnie o nazwy, używałem tylko DoDo Juice (zielony) i efekt był. Teraz chcę coś innego.
Tommy Lee Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2015 Grzechu_FH500, Car Pro Cquartz Reload albo Chemical Guys V7 Hybrid, trochę drogie ale efekt powinien Cie usatysfakcjonować
Viento Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2015 Na czarnym używam z powodzeniem Meguiars Ultimate Quik Detailer. Jest przyjemny w pracy, ładnie wyciąga głębię i fajnie kropelkuje. No i dość wydajny, bo butla 750 ml za ok. 52 zł wystarcza naprawdę na długo. Fajną i tańszą alternatywą jest też SG Morning Dew, ale wymaga dużo więcej pracy przy docieraniu. Niemniej na czarnym robi świetną robotę
Fitte Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2015 Ja jestem najbardziej zadowolony z Shiny Garage Quick Detail Spray. Zapach bajka, zero jakichkolwiek mazów można powiedzieć ze wszystko samo znika Efekt po zastosowaniu dla mnie jak Morning Dew. Co prawda nie kropelkuje tak samo za to można go nakładać nawet na dużym słoncu.
Viento Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2015 Rzecz w tym, że QDS nie wyciągnie Ci tyle głębi (przynajmniej z ciemnego lakieru), bo jego zadaniem jest szybkie i bezproblemowe odświeżenie (coś jak PB Spray n' Wipe). Nie daje jednak za bardzo zabezpieczenia ani głębi. Ot taki QD dla leniwych Nie porównywałbym go z MD bo to dwie różne bajki
mario704 Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2015 Może nie Quick Detailer a quick wax i trochę gorzej się dociera ale naprawdę super efekt i dość trwały daje też Shiny garage beads spray wax
dest Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2015 czy coś robię źle a moze to normalne ze po QD FINISH KARE 425 Extra Slick auto jest całe takie jakby w nalocie ? Sam QD swietnie kropelkuje, długo sie utrzymuje, jedynie auto jest takie jakby lekko zaparowane.... hmmm
mario704 Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2015 Na moje oko słabo dopolerowane a i wilgoć swoje zrobi teraz
ad.am Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2015 po QD FINISH KARE 425 Extra Slick auto jest całe takie jakby w nalocie nigdy czegoś takiego nie miałem, 425 to jeden z bardziej bezproblemowych QD Na moje oko słabo dopolerowane tyle, że on nie wymaga polerowania
michalk9017 Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2015 Nie mam jeszcze tak dużego doświadczenia ale wcześniej miałem QD z Soft99 niedawno pokusiłem się o QD+ z Poorboy's dla mnie różnica ogromna.
jedrek1980 Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2015 Nie mam jeszcze tak dużego doświadczenia ale wcześniej miałem QD z Soft99 niedawno pokusiłem się o QD+ z Poorboy's dla mnie różnica ogromna. Plus na czyją korzyść?(chodzi o looka i przyciemnienie)
dest Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2015 no dobrze to napisze jak nakładam QD FINISH KARE 425 Extra Slick dozownikiem pryskam na lakier w kilku miejscach i szmatką z mikrofibry rozcieram/wycieram jest inna technika ? A moze po zrobieniu elementu nalezy inną, idealnie suchą szmatką polerować ? Moze nie nalezy tego robic mikrofibrą ? Poratujcie cennymi radami
Master kecav Opublikowano 12 Października 2015 Master Zgłoś Opublikowano 12 Października 2015 dest, wszystko robisz prawidłowo. A może jest coś na lakierze, czego nie lubi FK i tak reaguje? Masz położony jakiś wosk/powłokę itp. itd.?
Rekomendowane odpowiedzi