Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj w klubie :) Reload to genialny produkt i nic się do niego nawet nie zbliża. Ja Hype użyłem raz i dla mnie okazał się to typowy hype (jak ktoś nie zna angielskiego, niech sobie w słowniku sprawdzi co to znaczy) :)

Opublikowano

Super tylko porównujecie qd -choć nie takie typowe i cenowo ponad dwukrotnie przebijające hypa...to jest tak jakbyś porównał paste tempo z megsem ultimatem..wiadomo że im więcej się płaci tym więcej można się spodziewać :good: .Hype przy swojej cenie robi robotę.

Dg 921 mnie też kompletnie nie siadł-był bo był

Opublikowano
.wiadomo że im więcej się płaci tym więcej można się spodziewać

założenie może i słuszne, jednak czasami mające się nijak do rzeczywistości (Glissante, opinie/dyskusja o RG BL i parę innych)

Opublikowano

Karcok, heh no tak w końcu siedzę tu półtorej miesiąca tak jak ty,przeczytałem jeden temat i nie używam QD...Nie neguje działania Reloada tylko śmieszy mnie twoje porównanie i tyle w temacie..czytaj ze zrozumieniem

Opublikowano
Niewiele wiesz i niewielkie masz rozeznanie za to mądrzysz się za pięciu :)

A ciebie Sebastianie chyba nerwy ponoszą ( od panujących temperatur )

Kolega ma po prostu inne zdanie, z którym ja również się nie zgadzam . Reload i np. Cure - bardzo podobny środek , to super preparaty , którymi w lecie można z braku czasu fajnie zrobić auta i są trwałe , nie wiem czy dorównują oklepanemu Sonaxowi , ale to jak się prezentują na lakierze jest świetne . Właściwie można lakier oblecieć cleanerem i dać Reload lub Cure i lato można tak przetrzymać , aplikując raz na miesiąc . Cena owszem przy Reloadzie - boli . :/

Opublikowano
Reload i np. Cure - bardzo podobny środek

Reload ma powyżej 5% kwarca, a Cure poniżej 5%. Efekt po Reload jest lepszy.

Mam oba , a efekt prawie zbliżony , każdy trochę inaczej widzi ...

Opublikowano
Super tylko porównujecie qd -choć nie takie typowe i cenowo ponad dwukrotnie przebijające hypa...to jest tak jakbyś porównał paste tempo z megsem ultimatem..wiadomo że im więcej się płaci tym więcej można się spodziewać :good: .Hype przy swojej cenie robi robotę.

Dg 921 mnie też kompletnie nie siadł-był bo był

Czy korzystałem kiedyś z Reloada? Bo ja z Hype tak i dlatego jego cena jest taka jaka jest bo po prostu nie ma nic do powiedzenia przy CP

• Moderator
Opublikowano
Reload ma powyżej 5% kwarca, a Cure poniżej 5%. Efekt po Reload jest lepszy.

Skąd te dane?

Reload

Water-based formula mainly composed from special modified Silica (Sio2), glass based coating. 5% Total concentration.

Cure

SiO2 percentage: >5%

Z tego co ja widzę tu Cure ma więcej kwarcu w sobie :-]

Opublikowano

Używacie zazwyczaj QD prosto na lakier czy na szmatkę?

Używałem ostatnio SOFT99 FUKUPIKA QD (w sumie to moje pierwsze doświadczenie z jakimkolwiek QD), i nie da się tego stosować tak jak w instrukcji (nałożyć na pół elementu i wypolerować). Zostają wtedy straszne mazy, które trudno zetrzeć. Jedyna opcja to psikanie na szmatkę.

Opublikowano

wszystko zależy od QD ;) np. Sonaxa BSD jak i Reloada psikam na mikrofibrę, aby nie było mazów, bo one dość mocno przyciemniają. Natomiast CG Pro detailer, Megs Last Touch na lakier.

Opublikowano

Mnie Cure nie zachwycił z jednego powodu, miał sporą tendencję do łapania kurzu.

Zrobiłem nawet mały test bo akurat pod ręką był honey bee od mainza, na jedną połowę maski poleciał gyeon na drugą wspomniany mainz. Po 24h strona z cure była zdecydowanie bardziej przykurzona.

W kwestii aplikacji jak na spray sealant nie było źle, choć ma małe tendencje do mazów.

Opublikowano

Chce zakupić Fusso Coat Dark ale nie wiem jaki QD do niego... czytam dużo połączeń z Sonax BSD - czy jest to najlepsza opcja w tej cenie - do 40 zł?

Widziałem jeszcze dobre opinie o:

- Soft99 Fukupika

- Shiny Garage Morning Dew

- AngelWax QED

Edit:

Głupi ja zapomniałem dodać, że... zależy mi na ochronie i trwałości:) Efekty wow raczej na drugi plan schodzą.

Opublikowano

To z doświadczenia co byś polecił? Wiem dużo tego na ten temat ale gdyby dało się filtrować wujka Google to bym wstawił ze cena do 40zl i trwały i bym nie zdawał głupich pytań no ale tak się raczej nie da...:)

Opublikowano

Morning dew bardzo fajny qd choc na zime podobno lepszy bsd. W zamian za morning dew moge polecic qd od polytopa. Dzis postaram sie wrzucic jego test.

Opublikowano

A pomiędzy tymi dwoma? Do tego o którym piszesz nie mam dostępu przez sklep który zamawiam a nie chcialbym specjalnie gdzieś domawiać i znów płacić za wysyłkę :)

Opublikowano

Morning dew fajny ale trzeba pilnowac zeby dobrze dotrzec bo zostaja mazy, za to qd od polytopa latwo sie dociera i nie maże. Efekt zblizony sliskosc na plus dla polytopa. Krople podobne

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jakbyś miał wybrać jeden z tych trzech, to kótry byś doradził do srebrnego lakieru?

1) Shiny Garage Morning Dew Quick Detailer 500ml

2) Auto Finesse Finale Quick Detailer

3) Poorboy's World Quick Detailer QD+

Jeśli masz czas, to proszę wymień w kolejności od najlepszego (Twoim zdaniem)

Dzięki :)