Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
CarPro Reload

Niestety nie ma tego w moim zestawieniu. Zawęziłem do czterech produktów, żeby było łatwiej...

Z tych co posiadam na fotce poniżej choć zapomniałem jeszcze o AF bo mam pozostałość dużej bańki i o Geyon Cure i oczywiście gdzieś w czeluściach Sonax, to największą szklistość dał mi ArtDeShine Hybrid H2O-S a drugi po nim to CarPro Reload i ArtDeShine Nano Gloss Paint Sealant na 3 miejscu ex aequo Ziano Z8 i CG Hybrid V7. Potem to już wszystko podobnie. Oczywiście nie piszę tu o łatwości nakładania ani o śliskości lakieru a tylko o moim subiektywnym postrzeganiu szklistości na moim aucie.

aqdm.jpg

Opublikowano

Z tego co wiem to fajną szklistość daje Mainz Hype-zakupiłem od kolegi z forum więc potestuje jak przyjdzie :D

Opublikowano

Koledzy pytanie do tych co używają/używali Soft 99 Fukapiki.Czy po aplikacji zostawały wam takie jakby mazy na lakierze docieraliscie później? Czym usunąć te niby mazy czy zwał to jak zwał?A czy lakier kompletnie musi być zimny?

Opublikowano
No ok ale czy też takie mazy pozostawały?I po rozprowadzeniu trzeba wypolerowac

skończyłem właśnie opakowanie Soft 99 Fukapiki i nic takiego nie miało miejsca.2-3 psiki na połowę maski i przetarcie fibrą ,z reguły jak kończę element to ponownie przecieram drugą strona .

Opublikowano

Zastanawiam się jakie QD będzie lepsze dla Onyx'a - Quick Finish czy Nano Express? Chociaż NE, to chyba nie do końca QD :-] . Będę wdzięczny za rozwianie moich wątpliwości :)

Opublikowano

Panowie, używał ktoś Concours Speed Demon Quick Detailer? Wrzuciłem w forumową wyszukiwarkę i w sumie nic nie wyskoczyło.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ma ktoś sposób na Reloada na ciemnym kolorze, bo jak dla mnie powinno być ostrzeżenie zakaz używania na ciemnych :shock: Próba rozcieńczenia 1:1 nic nie dala 4 różne MF i nic. Poprzestałem na masce widząc co się dzieje jeszcze w garażu, ale po wyjdzie z niego to dopiero dostałem w twarz :cry: totalny bajzel. Może większe rozcieńczenie, albo za wysoka temperatur?

Opublikowano

mar79 - może to wina temperatury i zbyt szybkiego odparowywania produktu..? Używałem Reolad'a na granatowym lakierze i nie miałem żadnych problemów. Wtedy temperatyura otoczenia oscylowała w pobliżu 20 stopni Celsjusza.