Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
BSD też ma swoje słabe strony, o których mało kto pisze.

Czułem, że tak będzie... :) Dobrze, lepiej później wiedzieć niż wcale...

Wezmę w takim razie może UQD (user krd polecał).

Opublikowano
Tylko żebyś się nie rozczarował, bo ładne kropelki to jedno, a BSD też ma swoje słabe strony, o których mało kto pisze. Dla mnie największa zmora, to water spoty po deszczu, których nie idzie domyć. Dla mnie BSD ma u mnie jedno stałe miejsce - na felgi :)

Ja BSD używam jeszcze do wnęk .

Na lato jest kilka lepszych QD , BSD używam głównie w zimie jak więcej korzystam z bez dotyków bo po prostu dłużej leży .

Możesz napisać, które są lepsze na lato?

Opublikowano

Moim faworytem jest Zymol Field Glaze , mam tez równie dobrego PA PD .

Trzeba próbować aż trafi się swojego faworyta bo jeden będzie się jarał AF (nonen omen ja byłem średnio zadowolony) a inny Z FG

Opublikowano

ktm950, za co lubię FG - łatwość nakładania , zapach i chyba najważniejsze look , wydobywa z lakieru mojego auta "to coś" . Ciężko to opisać ale lakier nabiera szklistości i głębi przy jedoczesnym lekkim ale widzialnym przyciemnieniu . Nie wiem czy to kwestia tego że na aucie leży Carbon czy z każdym woskiem jest tak samo

Opublikowano

Ja jeszcze dodam od siebie że FG bardzo ładnie i bez jakichkolwiek problemów radzi sobie ze śladami po twardej wodzie oraz może mało istotna spraw ale ja uwielbiam te małe buteleczki Zymola z super świetnymi jak dla mnie atomizerami które faktycznie robią mgiełkę z QD na lakierze.

Opublikowano
"to coś"

+1

połysk, wydobycie ziarna, lekkie przyciemnienie, finał jest taki, że stoisz i mówisz: fuck yeah!

z super świetnymi jak dla mnie atomizerami

osobiście uważam, ze te atomizery są największą wadą produktu-dopóki działają jest ok, ale po dłuższym nieużywaniu (np. przerwa zimowa) cieknie z nich, leją jak chcą i gdzie chcą, dużo płynu się w ten sposób marnuje.

Opublikowano

ad.am, U mnie nic się nie dzieje a kończę 2 buteleczkę Wheel Coat który w trakcie zimy nie był używany więc miał przestoju pewnie z 5 miesięcy i nic się z nim nie dzieje. A do buteleczki wcześniejszej przelałem Zymol Spray Detailer - Deep Gloss i działa już ponad rok bez szwanku.

Opublikowano

Mój trigger działa bez zarzutów .

I tak jak mówi/pisze Pimps, waterspot'y mu nie straszne

Opublikowano
Miał ktoś do czynienia z ZAINO Z-8 GRAND FINALE jakieś spostrzeżenia?

Moim zdaniem lekko wydaje się tłustawy przy docieraniu ale to nie sprawia żadnego problemu - ogólnie bardzo łatwy w nakładaniu. Co do efektu końcowego czyli wyglądu i śliskości bardzo dobrze wypada. Wydaje mi się że również dobrze wyciąga ziarno z lakieru. Kropelki po nim są przyzwoite ale wygląd je przewyższa i to dużo. Ogólnie bardzo dobre QD i dosyć często do niego wracam.

Opublikowano

Panowie,

niby zdecydowałem się już na UQD, ale postanowiłem zerknąć na ostatnie 30 stron wątku i widzę, że dobrą opinią cieszy się AF...jednak przez kilka stron dyskutowano o tym, że przy dłuższym trzymaniu preparatu coś tam w nim się wytrąca (u mnie prawdopodobnie preparat będzie stał długo). Czy to w końcu była jakaś wadliwa seria, czy faktycznie ten typ tak ma? Trochę też myślę o CG PD oraz PB QD+. Mam zatem 4 kandydatów. Pomożecie w ostatecznym wyborze.

Ps. Zapomniałem wspomnieć, że auto ma jasny kolor, więc poza dobrym kropelkowaniem (rozumiem, że to to samo co dobre odpychanie wody? :oops: ) mógłby dodać troszkę głębi koloru.

Opublikowano

Z tej czwórki raczej nic takiego efektu nie da. Jednak nie sugeruj się tym bo to ten "1% różnicy" :) Weź CG Pro Detailera, a jak jest w sklepie to FK 425 :)