Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Eryczek liczyłem na Twoja odpowiedz. Ja obecnie zakochałem sie w Zymolu i narazie przy nim zostane. Bardziej chodzilo mi o to czy zabardzo nie przesadzam z iloscia nakladanego QD.

A jeszcze takie pytanie z innej beczki, czy gdzies dostane w Polsce inne produkty Zymola niz te standardowo oferowane u partnerow itp?

• Moderator
Opublikowano

Michael MSTP, FG jest super i doskonale rozumiem Twoje uczucie :good: Psikałem nim z niewielkimi przerwami na inne produkty, przez trzy lata i tak na prawdę dopiero teraz udało mi się znaleźć coś co w moim odczuciu "jest lepsze".

W Polsce w temacie Zymola, karty rozdaje Car Spa. Szkoda że nie udostępniają nam całej talij... :(

Poza nimi, "innych" Zymoli można szukać na naszych rodzimych portalach aukcyjnych. Niestety ze względu na drogiego dolara i podwyżkę cen Zymola w USA, "perełki" trafiają się tam co raz rzadziej.

Opublikowano

Zamówiłem Angelwax QED. Po aplikacji i jakimś czasie napiszę swoją opinię

Opublikowano

A ja uzupełniłem kolekcje QD w sobotę o SG morning dew po wielu pozytywnych opiniach z forum i...za te pieniądze naprawdę rewelka :good: muszę dokupić jeszcze Mainza i porównać efekty :)

Opublikowano

Jak sie prezentuje ten tanszy QD od Zymola?

Ten tańszy QD Zymola, w ogóle się nie prezentuje :thumbdown:

Aż poszedłem sprawdzić czy rzeczywiście jeden z moich ulubionych QD jest taki słaby, bo rozumiem, że mowa o Zymol Spray Detailer w niebieskiej butelce.

Zrobiłem 50/50

Czysty wymyty lakier IPĄ, a następnie 50/50 z samym QD

zymol_spray_detailer_50_50.JPG

W skrócie za co lubie ten produkt

- duża śliskość po aplikacji

- maskowanie rysek

- łatwość aplikacji i docierania bez żadnych smug (zdecydowanie łatwiejszy od SG MD)

- zapach soku jabłkowego

Opublikowano

Ulala i to maskowanie. Napewno trafi do mnie na testy w jego przypadku cena/ilosc jest naprawde na dobrym poziomie. A jak w jego przypadku radzenie sobie z sladami po wodzie?

Kropelki? A i jeszcze jedno zdazylo Ci sie aplikowac go na sloncu?

Opublikowano
A jak w jego przypadku radzenie sobie z sladami po wodzie?

Jest nieźle

Kropelki?

A jutro psiknę w to miejsce i wrzucę zdjęcie

A i jeszcze jedno zdazylo Ci sie aplikowac go na sloncu?

Nie aplikowałem na słońcu, ale podejrzewam, że nie będzie sprawiał problemu ze względu, że ma bardzo wodnistą konsystencję i szybko odparowuje.

Opublikowano

Aż poszedłem sprawdzić czy rzeczywiście jeden z moich ulubionych QD jest taki słaby, bo rozumiem, że mowa o Zymol Spray Detailer w niebieskiej butelce.

U mnie tylko na ciepło nie lubił i smużył, ale poza tym mam bardzo miłe wspomnienia z niego. Trochę za gęsty jak na mój gust, ale robił robotę. :good:

Opublikowano

i lipa. jak juz się zdecydowałem to nie mają. W zamian Auto glym albo Mainz honey bee. Wziąłem AG z tym że jeżeli bd taka możliwość to SG MD. Zobaczymy, ale szczerze mówiąc się wku******

Opublikowano

A ja nie umiem wypracowywać Filed Glaze. Mam spory arsenał tego środka (nie na sprzedaż) i uważam, że jest po nim genialny look, lekko przyciemnający lakier. ale za każdym razem jak chcę go wypracowac fibra mam wrażenie, że rysuję lakier. Nie wiem skąd takie wrażenie. Polecem tez nano express sv, choć to chyba nie qd. Ale też robi robote na lakierze i utrzymuje się kilka tygodni.

• Moderator
Opublikowano
ale za każdym razem jak chcę go wypracowac fibra mam wrażenie, że rysuję lakier. Nie wiem skąd takie wrażenie

Ja też tak czasami z FG miałem (a czasami nie :dontknow: ). Mnie pomagała zmiana ZWYKLE fibry.

Polecem tez nano express sv, choć to chyba nie qd. Ale też robi robote na lakierze i utrzymuje się kilka tygodni.

:good::good::good:

i ten zapach... :roll:

Opublikowano

Ja do Field Glaze'a mam dwie ulubione MF CG Microfiber Max i WaxPro i nigdy żadnego problemu z docieraniem itp nie miałem

Opublikowano

A ja do Field Glaze używam 2 fibr jedną go nakładam i to jest fibra z krótkim włosiem nawet nie wiem jakiej firmy a poleruje albo Profi Polish Blue Heaven albo Madness Summit i też nie mam żadnych problemów.

Opublikowano
a co powiecie na QD z auto glyma??

Ja jestem mega zadowolony miałem porównanie z auto fines i shinny garage.Jakos najbardziej przypadł mi do gustu autoglym .Odnoszę wrażenie jak by lakier po nim był bardziej śliski niż po innych.

Opublikowano
a co powiecie na QD z auto glyma??

Ja jestem mega zadowolony miałem porównanie z auto fines i shinny garage.Jakos najbardziej przypadł mi do gustu autoglym .Odnoszę wrażenie jak by lakier po nim był bardziej śliski niż po innych.

+1

Kupiłem bańkę 5L. Tyle, że w wersji Profesionalnej FAST SHINE.

Opublikowano

też miałem qd z AG, bardzo fajny, dobra śliskość i łatwość aplikacji, no może mały minus za brak zapachu

Opublikowano

właśnie wąchałem. Zapach jakiś jest, ale mało intensywny aczkolwiek przyjemny

Opublikowano

Może ktoś opisać w prosty i zrozumiały sposób (o ile porównywał obydwa środki), czym różni się Chemical Guys Speed Wipe Vintage od Chemical Guys Pro detailer (chodzi mi tylko o efekt wizualny - blask, głębię koloru i ewentualnie łatwość utrzymania auta w czystości).

Mam już Speed Wipe, świetny zapach, przyjemna praca, używam go na Butter Wet Wax. Zostało mi ok 200ml, więc zastanawiam się nad galonowym opakowaniem, ale mam dylemat co wybrać Speed Wipe czy Pro. Auto, to Civic w kolorze capuccino.

Opinie o obydwu preparatach sobie już przeczytałem, opisy też, ale dylemat nie rozwiązany.

Opublikowano

Kupowanie od razu całego galonu nie ma sensu, jest zbyt dużo ciekawych QD na rynku.

Mam oba i z każdego jestem zadowolony. Myślę, że jak kupisz Pro to się nie zawiedziesz.

Opublikowano
też miałem qd z AG, bardzo fajny, dobra śliskość i łatwość aplikacji, no może mały minus za brak zapachu

Fast Shine Professional pachnie super.

Opublikowano
Może ktoś opisać w prosty i zrozumiały sposób (o ile porównywał obydwa środki), czym różni się Chemical Guys Speed Wipe Vintage od Chemical Guys Pro detailer (chodzi mi tylko o efekt wizualny - blask, głębię koloru i ewentualnie łatwość utrzymania auta w czystości).

Mam już Speed Wipe, świetny zapach, przyjemna praca, używam go na Butter Wet Wax. Zostało mi ok 200ml, więc zastanawiam się nad galonowym opakowaniem, ale mam dylemat co wybrać Speed Wipe czy Pro. Auto, to Civic w kolorze capuccino.

Opinie o obydwu preparatach sobie już przeczytałem, opisy też, ale dylemat nie rozwiązany.

Tak mi się zdaje że speed wipe jest strikte syntetyk i będzie miał bardziej "plastikowy" chłodny wygląd po aplikacji a Pro detailer -który wg mnie nie ma równych-jest wzbogacony o carnaube gdzie lakier dostaje cieplejszy blask i bardziej uwydatnia barwę