mario704 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 lu5asz, CG Pro Detailer SG Morning Dew
kamilgt Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 AF Finale CG P40 Detailer Polishangel Presto Detail Meguiars Ultimate QW (niby nie QD, ale ma mega zaletę - można używać na słońcu bez problemu, więc jeśli muszę umyć samochód w środku dnia to używam właśnie jego) Tych używam na codzień i są Zerknij na poprzednie strony, żeby dowiedzieć się więcej o nich
bienek Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Mainz Hype też się daje docierać na słońcu. Wczoraj testowałem na czarnym lakierze i było ok
pabloo1033 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Optimum Instant Detailer & Gloss Enhancer - ostatnio psikam nim namiętnie.
Pajko Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Ja w ostatnim czasie mam dwóch ulubionych graczy . Zdecydowanie Zymol Filed Glaze i ostatnio spodobał mi sie SmartWax One . BSD tylko na zimę i czasami na felgi .
maciek-drummer Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Jeśli chodzi o mało popularne QD wczoraj wypróbowałem Soft99 Fukupika Strong Quick Detailer. Pisałem w dziale "Co dzisiaj zrobiłeś przy swoim aucie ? 2" Ale pozwolę sobie tu skopiować moje spostrzeżenia Furupika bardzo mnie pozytywnie zaskoczyła. Łatwa i przyjemna aplikacja, lakier mocno się zeszklił, kolor ładnie podbity, brak jej tylko zapachu. Look-iem nie odstaje od QD jaki używałem do tej pory, a jest to AF Finale, który właśnie mi się kończy i zamierzałem wypróbować Shiny Garage Morning Dew Quick Detailer, lecz na chwilę obecną pozostanę przy Soft99. Co ciekawe w opisie producent twierdzi, że efekt kropelkowania utrzymuje się na poziomie 3 miesięcy Poniżej parę ujęć, na żywo lepiej się to prezentuje.
rryba Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 a czy ma sens polozenie QD na jakies AIO np. SRP ? przeczytalem 30 storn tematu i nie znalazlem nigdzie odpowiedzi a dalej storn jest troche
xxManiekxx Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Najwidoczniej nie czytasz ze zrozumieniem. Może od początku zacznij co to QD i po co się go stosuje
menior Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 a czy ma sens polozenie QD na jakies AIO np. SRP ? przeczytalem 30 storn tematu i nie znalazlem nigdzie odpowiedzi a dalej storn jest troche Ma sens po kolejnych myciach,a zaraz po nalozeniu AIO to albo nie kladzie sie nic,albo co niektorzy daja konkretny wosk
mario704 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Ktoś tam prosił żeby nagrał jak CG pro detailer usuwa water spoty z czarnego lakieru Wrzucam więc tutaj bo nie będę zaśmiecał tematu o morning dew w dziale testy bo tam padło zapytanie-kręcone na szybko telefonem
rustin Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Ja aż tyle nie psikam qd w jedno miejsce tylko mgiełke i aż tak mocno i duzo nie szoruje bo mi szkoda lakieru, wzorowalem się filmikami na yt
cannonn Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Ta twoja mgiełka dociera do lakieru w ogóle? Lakieru przecież nie zedrzesz mikrofibrą, czego tak ci szkoda No chyba, że psikasz QD na brudnym lakierze
mario704 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Może tak wygląda ale to nie jakieś mocne tarcie.3 razy a potem lekka polerka i jest ok Fibra lekko chodzi nie dociskam prawie Tak mi się psikło miejscowo bo z bliska z racji tego że drugą ręką tel. trzymałem. Normalnie też mgiełka i po 2 psiki na element .Albo psikasz albo max ekonom i fibra w miejscu staje
rustin Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Ta twoja mgiełka dociera do lakieru w ogóle? Lakieru przecież nie zedrzesz mikrofibrą, czego tak ci szkoda No chyba, że psikasz QD na brudnym lakierze Zobacz jak używa się QD i taką też mgiełkę stosuję nie jakby ktoś napluł Zedrzeć nie zedrę ale porysować już mogę czy to czysty czy brudny lakier przynajmniej tak mi na tym forum pisane, nie glinkuje przed każdym myciem auta aby było idealnie czyste.
cannonn Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 1:05 - to jest mgiełka wg Ciebie? psika normalnie jak każdy, ręcznikiem też nie lewituje nad lakierem, wszystko jak u mario704, tylko na większej powierzchni i już miał rozpsikany atomizer, dlatego mu nie "plunęło" na lakier. Szukasz dziury w całym, czy serio nie wiesz jak aplikować QD na lakier? Może psikaj na MF, to nie będziesz miał naplute na lakierze. Jesteś na forum dłużej niż ja, a mam wrażenie jakbym pisał ze świeżakiem.
mario704 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 cannonn, +1. Co ma glinka do QD. Jak masz porządnie umyte auto(wyglinkowane raz na pół roku,po dekontaminacji i deironizacji) to przed każdym woskiem, cleanerem też glinkujesz żeby aplikator ci nie porysował lakieru ?.Po co idziesz w zaparte... Nie bądźmy dziećmi każdy wie ,że p40 detailer to jeden z lepszych i radzi sobie z water spotami co ci udowodniłem zostawiając fajny połysk i śliskość. Atomizer jak pisał cannon nowy dlatego tak rzygło na lakier. Normalnie psikasz delikatnie dalej- ruchem posuwistym -rozprowadzasz i lekko polerujesz ot i cała filozofia używania QD A gościu prezentujący firmę CG to dopiero nie żałuje kosmetyków-4 razy psiknął w jedno miejsce QD. Popatrz jak nakłada jetseal aż masło jest na masce tyle na "bone" tego nałożył. On to ma do prezentacji więc się chłopina nie martwi w ogóle co faktu nie zmienia że 2 psiki idą np. na drzwi a jak się boisz że szybko zużyjesz to zainwestuj w BSD bo jest tańsze
damian Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Jak widać P40 usuwa ślady po wodzie i na tym już koniec dyskusji
Procent Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2015 Panowie. mam dylemat.Kończy mi się AF Finale, miałem juz SG, miałem Megsa uqd, miałem bsd. Jaki teraz polecacie?? wiosna lato kładę Butter waxa lbo SG purple wax. Co polecicie żeby dobrze "raziło" po oczach ??
piteks Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2015 CG Pro Detailer . Różne testowałem ale jakoś ciągle do tego wracam .
Procent Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2015 No właśnie się bujam z tematem. SG morning dew nie miałem, a zbiera dobre opinie. miałem SG Almond qd, ale jakoś mnie nie powalił. Megs uqd bajka, Finale piękny look, a pro detailer też zbiera dobre opinie
powalla Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2015 Nie zapominaj o Mainz hype ...niby nie typowy QD ale przebija moim zdaniem SG morning dew i lookiem i latwoscia aplikacji. Jesli miales AF i sie podobal, to moze Ci sie tez spodobac Angelwax QED .
Procent Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2015 Cenowo przemawia do mnie angelwax i sg. mainz to nie jest typowy qd. Mam mieszane odczucia co do niego
kandy Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2015 Procent, mam Hype'a i polecam. Łatwo się nakłada, nawet w pełnym słońcu i daje dobry look
Procent Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 wchodzą dwa w grę. SG Morning Dew i Angelwax QED. Więc co polecicie z tych dwóch??
Rekomendowane odpowiedzi