jagmar Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2015 Panowie, kończy mi się CG Pro Detailer. Zamówiłem AF Finale, ale niestety zadwonili ze sklepu że nie będą go mieli niestety i proponują AngelWax QED... Co z tym fantem zrobić ? Brać AW QED ? Czy może lepiej znów CG Pro Detailer ? (ps. wosk to PB Nattys Blue).
yacek _b Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2015 Zostać przy CG Pro Detailer . Dobry i sprawdzony .
jagmar Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2015 tak też własnie myślałem... zatem albo wezme Pro Detailer znów albo kupie Finale w innym sklepie...
KHOT Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2015 proponują AngelWax QED... Imo spróbuj. Bardzo dobry quickdetailer jeżeli szukasz środka do błyskawicznego przywracania super blasku przy najmniejszym wysiłku, a nie spuszczasz się nad podkręcaniem kropelek.
jagmar Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2015 Imo spróbuj. Bardzo dobry quickdetailer jeżeli szukasz środka do błyskawicznego przywracania super blasku przy najmniejszym wysiłku, a nie spuszczasz się nad podkręcaniem kropelek. zalezy mi nad poprawą looku bo kropelki to mnie nie jarają Ale trochę napaliłem się własnie na Finale po wpisach w tym temacie... A używałeś może Finale ? masz porównanie z AW ?
powalla Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2015 Poczekaj do soboty ...skonczylem butle AW i butle BSD , a dzis chyba odbiore AF , to sprawdze i napisze.
CrisAGC Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2015 Panowie który środek będzie lepszy? http://showcarshine.pl/konserwacja/60-m ... fibra.html czy http://showcarshine.pl/104-meguiars-ult ... fibry.html a może http://showcarshine.pl/mycie-bezwodne/1 ... -wody.html Do tej pory używałem tego: http://showcarshine.pl/1465-sonax-extre ... rwaly.html Warto zainwestować w Megsa czy pozostać przy Sonaxie, bo z jego efektów jestem zadowolony, ale porównania nie mam.. Czym różnią się te trzy Megsy? Ceną i etykietą, czy któryś jest faktycznie lepszy od pozostałych? Żaden z tych środków nie wpłynie negatywnie na wosk Megsa #16, oczywiście?
impex Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2015 Czym różnią się te trzy Megsy? Ceną i etykietą, czy któryś jest faktycznie lepszy od pozostałych? Ja nie inwestowałbym na Twoim miejscu w meguiarsa. Uzywałem na kilku elementach dwóch produktów z Twojej listy-wg mnie roznia sie tylko zapachem i ceną.
CrisAGC Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2015 To może poleci ktoś coś innego w dobrej cenie, wartego uwagi? Szczerze mówiąc to nie zmieniałbym Sonaxa, ale kończy mi się butelka i jest okazja by wypróbować coś innego.. ale może faktycznie nie warto?
impex Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2015 Sprobuj auto finesse finalle.Robi to co ma robic w dodatku ma przyjemny zapach jak dla mnie.
Pimps Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2015 CrisAGC, ten QD z linku 2 co podajesz moim zdaniem bardzo dobry i sprawdzony. Mam różne QD ale ten też mam i nie zmierzam się go pozbywać. Bardzo łatwo się go nakłada, nie ma problemu z docieraniem i jakimiś plamami - aha to ten z poniższego linku http://showcarshine.pl/104-meguiars-ultimate-quik-detailer-show-car-w-10min-gratis-2-mikrofibry.html
Berd Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2015 http://showcarshine.pl/104-meguiars-ult ... -gratis-2- Czym różnią się te trzy Megsy? Ceną i etykietą, czy któryś jest faktycznie lepszy od pozostałych? Żaden z tych środków nie wpłynie negatywnie na wosk Megsa #16, oczywiście? Potwierdzam UQD Megsa jest bardzo dobry i na stałe zagościł w moim garażu Czym się różnią te 3 Megsy? Wystarczy przeczytać w opisie. Np.Do produkcji UQD użyto Hydrophobic Polymer Technology. W QD tego nie ma Żaden z tych produktów nie osłabi, a wręcz wzmocni Megsa 16
pabloo1033 Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2015 To może poleci ktoś coś innego w dobrej cenie, wartego uwagi?Szczerze mówiąc to nie zmieniałbym Sonaxa, ale kończy mi się butelka i jest okazja by wypróbować coś innego.. ale może faktycznie nie warto? A może OPTIMUM Instant Detailer & Gloss Enhancer. Użyłem w weekend rozrobiony 1:2 z wodą destylowaną i jestem mega zadowolony.Blask i śliskość lakieru na najwyższym poziomie.
MatthewG Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 pabloo1033, potwierdzam Aczkolwiek ja nigdy go nie rozcieńczałem, jest taka sugestia na etykiecie? Zapomniałeś o zapachu
pabloo1033 Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 pabloo1033, potwierdzam Aczkolwiek ja nigdy go nie rozcieńczałem, jest taka sugestia na etykiecie? Zapomniałeś o zapachu Ja używam koncentratu 946ml, bo ten 500ml jest już rozcieńczony. Na etykiecie jest napisane żeby rozcieńczyć w stosunku 1:3. Ja zrobiłem 1:2 (podobno lepsza śliskość i blask) i naprawdę jest moc. Nie wiem, może po użyciu 1:3 efekt też będzie rewelacyjny, bo taniej będzie na pewno. Aaa, no tak zapach miazga
kandy Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Kurde, ale mieszacie z tymi QD, już miałem kupować AF, a tu co chwila, co innego i nie wiadomo co kupić Zastanawiałem się nad CG Pro Detailerem i Mainz Hype, ktoś miał wszystkie i mógłby je porównać wg swojej subiektywnej oceny?
grabek246 Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 a czy ktoś stosował QD od CarChemu? http://www.carchem.pl/pl/p/CarChem-Quick-Detailer/50 i czy może coś więcej o nim powiedzieć? bo cena przystępna
Administrator AreK Opublikowano 26 Marca 2015 Administrator Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 kandy, wg mojej oceny (mam wszystkie trzy) w kolejności od najlepszego: 1. Mainz HYPE długo, długo nic.... CG ProDetailer i na końcu nie lubiany przeze mnie AF (magnes kurzu) Tylko, że Mainz to nie do końca QD wg producenta ale ja go tak traktuję
kandy Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Arekkaz, dzięki wielkie To w takim razie czym jest Hype?
Administrator AreK Opublikowano 26 Marca 2015 Administrator Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Gloss Enhancer czyli "nabłyszczacz" cokolwiek to znaczy. Robotę robi i nie ważne jak go sklasyfikowano.
kandy Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Jeśli używałeś, to może masz już jakieś obserwacje jeśli chodzi o trwałość, ile to się trzyma?
Administrator AreK Opublikowano 26 Marca 2015 Administrator Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Jeśli używałeś, to może masz już jakieś obserwacje jeśli chodzi o trwałość, ile to się trzyma? Trzymać na lakierze ma się wosk a QD ma podbijać look. Hype na jałowym lakierze trzy tyg od aplikacji u mnie nadal kropelkuje ale nie takie jest jego zadanie. Jeśli chcesz kropelki i ponadczasowe "trzymanie" kup BSD, niestety będziesz się cieszył tylko z kropelek. Pozostałych QD nigdy nie obserwowałem pod tym względem. Nie ma to dla mnie znaczenia. QD leci na lakier po każdym myciu więc wygląd jest najważniejszy.
jarekrk Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Arekkaz Ogólnie twierdząc widzę, że przypadła ci do gustu firma MAINZ ?
kandy Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Arekkaz, BSD już mam i postanowiłem, że zostanie jako zimowy QD z racji na wytrzymałość, a na lato będzie coś co daje lepszy look
Geniusz Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Już tak nie ujmujcie temu BSD. Też przyciemni troche lakier. Może nie tak jak Finale ale jednak lepiej niż bez niego
Rekomendowane odpowiedzi